Golfsport

Alles over het Wereld Handicap Systeem (WHS)

Op deze pagina vind je een overzicht van alle informatie rondom het Wereld Handicap Systeem (WHS), het nieuwe handicapsysteem dat in 2021 in Nederland wordt ingevoerd.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Op 1 maart 2021 wordt er overgestapt naar het World Handicap System (WHS). Om de transitie in goede banen te leiden is er een overgangsperiode tot eind februari 2021 (klik hier voor meer informatie). Op 1 maart 2021 wordt het WHS officieel ingevoerd, onder voorbehoud dat technische zaken voorspoedig blijven verlopen. Heb je vragen over de wijziging van je handicap door de invoering van het Wereld Handicap Systeem? Neem contact op met de handicapcommissie van je club. Bekijk de video:

Alles over het Wereld Handicap Systeem

Het handicapsysteem is belangrijk, want het maakt dat spelers van verschillend niveau op gelijke voet met elkaar kunnen spelen. Daarnaast zijn er veel golfers die plezier beleven aan het verbeteren van het spel en de handicap. Daarom zet de NGF vol in op het promoten van het handicapsysteem. Zo is de app GOLF.NL gelanceerd waarmee golfers eenvoudiger een handicap kunnen bijhouden.

In onderstaand overzicht staan artikelen over het WHS die relevant zijn voor jou als golfer. Klik hier voor een korte uitleg van het nieuwe systeem dat in 2021 ingevoerd wordt en klik hier voor de FAQ.

Laatste update: 10 maart 2021

Luister nu naar de podcasts van GOLF.NL over het nieuwe World Handicap System:

Lees meer over
Handicap