Topgolf

Big Green Egg Open: toptoernooi voor vrouwen

Kom ook naar de tweede editie van het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche Golfclub! Van 14 tot en met 17 juli kun je niet alleen de Europese top in vrouwengolf in actie zien, maar ook zelf meedoen aan leuke activiteiten. Wees er snel bij om je te verzekeren van gratis tickets.

Het Big Green Egg Open maakt deel uit van de Ladies European Tour (LET) en de organisatie is in handen van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) en Golf Team Holland.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Gratis toegang!

Na een succesvolle eerste editie in de zomer van 2021, is het aftellen alweer begonnen. De tickets zijn gratis, maar je moet wel je plekje reserveren. Wees er snel bij, want op = op!

> Bestel hier de Gratis Tickets

Big Green Egg Open tickets

Deelnemersveld

Er staan al heel wat deelnemers op de lijst. Onder hen drie Nederlandse toppers die hun deelname hebben bevestigd. Dewi Weber, kersverse speelster op de LPGA, komt vanuit haar woonplaats Miami over voor het toernooi. Pasqualle Coffa neemt ook voor de tweede keer deel aan het Big Green Egg Open. Ten slotte zien we Romy Meekers terug in Arnhem. Zij veroverde in februari nog een mooie 5e plek op de SuperSport Ladies Challenge (onderdeel van de Sunshine Ladies Tour in Zuid-Afrika).

Topgolfsters Nordqvist en Hull van de partij in Arnhem
Golfster Anna Nordqvist verwacht op Big Green Egg Open 2022

Beeld: Getty Images

Wereldtoppers

Bijzonder is dat ook de Zweedse Anna Nordqvist (op de foto hierboven), nummer 22 van de wereld, en de Engelse Charley Hull, nummer 33 van de wereld, hebben toegezegd het toernooi op de Rosendaelsche bij te wonen. Nordqvist speelde maar liefst 7 Solheim Cups, waarvan ze er 4 won met team Europa. Ook heeft ze drie majors op haar naam staan: de LPGA Championship (2009), de Evian Championship (2017) en het Brits Open (2021). Charley Hull was in 2013 met haar 16 jaar de jongste deelneemster ooit in de Solheim Cup. De zeer populaire Engelse topgolfster boekte sindsdien meerdere successen op zowel de Ladies European Tour als de LPGA Tour.

Dewi Weber, Pasqualle Coffa, Charley Hull en Anna Nordqvist zijn ambassadeur van het Big Green Egg Open 2022.
Beeld: Getty Images
Big Green Egg Open

Big Green Egg Open: wie spelen er mee?

Naast Europese topgolfsters doen er natuurlijk ook Nederlandse speelsters mee aan het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche Golfclub (14 t/m 17 juli). Hoe ziet het deelnemersveld eruit, wie zijn deze topspeelsters en op wie moeten we zeker letten?
Lees meer

Vrijwilligers gezocht

Als vrijwilliger bij het Big Green Egg Open werk je in een hecht team en kun je van dichtbij genieten van topgolf. Wil je een unieke ervaring, nieuwe contacten en bijzondere herinneringen? Meld je aan! Het toernooi vindt plaats van 14 tot en met 17 juli op de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem.
Lees meer

Nederlandse ambitie

Vorig jaar sprak Nederland zeker een woordje mee in het toernooi. Dewi Weber eindigde als beste landgenote in de top-5 en Pasqualle Coffa, die in 2021 debuteerde op de Ladies European Tour, eindigde ook hoog in het klassement, dat werd gewonnen door de Australische Stephanie Kyriacou.

Coffa (op de foto hieronder met beginnend golfer Rico Verhoeven) en Weber hebben het winnen van haar 'eigen Open' hoog op haar verlanglijstje staan. Ze zouden graag in de voetsporen treden van Christel Boeljon, die laatste vergelijkbare editie van het Dutch Ladies Open in 2015 won.

Het Dutch Ladies Open ‘nieuwe stijl’ wordt op vier dagen gespeeld en het totale beschikbare prijzengeld bedraagt € 250.000. Het Big Green Egg Open is een van 35 toernooien op de kalender van de Ladies European Tour. In 2021 werd maar liefst om in totaal bijna 20 miljoen euro prijzengeld gespeeld, een record in de historie van de LET.

Rico Verhoeven en Pasqualle Coffa ambassadeur van Big Green Egg Open

Jij & het Big Green Egg Open

Bij het Big Green Egg Open kun je niet alleen golf kijken en leren van de beste speelsters van de Ladies European Tour, maar ook zelf in actie komen bij tal van activiteiten. De Golf Academie ontvangt je met open armen. Hier kun je tips krijgen voor je eigen spel of zelfs een gratis lesje volgen. Nog geen golfer? Dan is dit de plek om onder deskundige begeleiding je eerste stappen in golf te zetten. Met een gratis clinic kun je je geen betere golfstart wensen.

Ook voor kinderen is het leuk om het Big Green Egg Open te bezoeken. Met het funpark van GOLF RAAK! in volle glorie is er genoeg te doen voor de jeugd met spellen als Wall in the Hole, de Snoepmachines en Sla je slag. En mascotte SPOT is beschikbaar voor selfies! Je kunt je kind(eren) hier alvast inschrijven om een plekje veilig te stellen.

Challenge

Nieuw dit jaar is de Big Green Egg Challenge. Lukt het jou om de bal in de reuze-Big Green Egg te chippen? Met deze challenge zijn natuurlijk mooie prijzen te winnen. De gelouterde tourspeelsters gingen je vorig jaar voor. Tijdens de week worden ook Meet & Greets met die topspeelsters georganiseerd.

Culinair

Het Big Green Egg Open pakt ook culinair uit. Michèl Lambermon, Executive Chef van Big Green Egg Europe (hieronder rechts op de foto), bereidt tijdens het toernooi de smaakvolste gerechten op de Big Green Egg. Maar we zien ook jou graag achter de Big Green Egg! Gedurende het toernooi kan je jouw skills op het gebied van 'buitenkoken' een upgrade geven tijdens een van de dagelijkse Big Green Egg masterclasses. Deelname is gratis.

Naast deze masterclasses kun je je ook culinair laten verwennen aan een van de drie luxe VIP diner tafels. Op hole 7 geniet je van een spectaculair diner dat ter plekke aan tafel op de Big Green Egg wordt bereid. Plaatsen zijn beperkt. Opbrengsten komen ten goede aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Meer informatie over inschrijving voor de masterclasses en plekken aan de VIP-tafels volgt.

Marianne Timmer culinair biog green egg open

Uitje met vriendinnen

Bij het Big Green Egg Open zijn er ook speciale arrangementen voor vriendengroepen. Hoe leuk is het om samen met vrienden, collega's en/of familie te genieten van topgolf+? Nog een uitje te plannen met vriendinnen? Dit is de week en de plek om het te doen!

Kansen voor golfjeugd

Het het toernooi is niet alleen een stimulans voor vrouwengolf in Nederland, maar zeker ook voor de jeugd. Het unieke spelformat dat het Big Green Egg Open in zijn eerste jaar al zo bijzonder maakte, blijft ongewijzigd: de tourspeelsters vormen samen een team met amateurs, onder wie ook een groot aantal getalenteerde jeugdspelers. Voor hen is het een prachtige mogelijkheid om alvast te ruiken en te proeven van hun droom:  een golfcarrière. Het Golf Team Holland Talent Fund maakt het mogelijk dat jeugdspelers kunnen meespelen in deze Player Experience op de laatste twee dagen van het toernooi. Voor deze unieke ervaring kunnen de jeugdspelers zich via diverse wedstrijden kwalificeren.

Topgolf

Dewi Weber: 'Ik hoor thuis op de LPGA'

Dewi Weber heeft voor het eerst speelrecht veroverd op de LPGA, het hoogste niveau in het vrouwengolf. “Ik ben er nu ook pas echt klaar voor.”
Lees meer
Nieuws

Met de profs golfen op het Big Green Egg Open

De NGF organiseert in juli het Big Green Egg Open. Voor de finaledagen zijn er nog 5 wildcards beschikbaar voor jonge spelers. Meld je aan voor deze onvergetelijke ervaring!
Lees meer

Jeugdfonds Sport & Cultuur 

Aan het toernooi is dit jaar ook een goed doel verbonden: het Jeugdfonds voor Sport & Cultuur. Deze stichting maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen aan sport of culturele activiteiten. Het Jeugdfonds betaalt voor die kinderen en jongeren contributie/lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals sportkleding en -materiaal. Bij het reserveren van je tickets voor het Big Green Egg Open, kun je een vrijwillige donatie doen voor dit goede doel.

Big Green Egg Open tickets

Blijf op de hoogte

Wil je in aanloop naar het Big Green Egg Open op de hoogte blijven van alle actuele informatie over het toernooi, achtergrondinformatie ontvangen, leuke instructiefilmpjes en meer? Meld je dan nu aan voor de maandelijkse Big Green Egg Open nieuwsbrief.

Big Green Egg Open nieuwsbrief
Lees meer over
Toernooien LET LPGA NGF