Topgolf

Big Green Egg Open: toptoernooi voor vrouwen

Het Big Green Egg Open wordt van 30 juni tot en met 3 juli gespeeld op de Rosendaelsche Golfclub en maakt onderdeel uit van de Ladies European Tour. De organisatie is in handen van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en Golf Team Holland.

Het Big Green Egg Open geeft jong talent de kans om zich te meten op het allerhoogste niveau. Dat is een van de belangrijkste redenen voor de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) om het toernooi te organiseren. 

‘Kijk naar de recente successen van Anne van Dam, naar Dewi Weber die in Amerika in de voetsporen van Anne probeert te treden en toch ook naar de recente successen van jonge Nederlandse amateurs op EK's. Dat succes smaakt naar meer. Met dit toernooi in eigen land krijgen ook onze talenten meer speelkansen op een hoger niveau en kunnen we hopelijk jonge en nieuwe golfers in Nederland stimuleren’, aldus Jeroen Stevens, directeur van de NGF.

logo Big Green Egg Open golftoernooi

 

Format

Het format van het toernooi is bijzonder: topspelers spelen samen in een team met amateurs, onder wie ook een groot aantal getalenteerde jeugdspelers. Dankzij het Golf Team Holland Talent Fund krijgen 15 jeugdspelers de kans om mee te spelen in de Player Experience op de eerste twee dagen van het toernooi. Deze speelrechten zijn te verdienen in een aantal nationale toernooien.

Er wordt op vier dagen gespeeld en het totale beschikbare prijzengeld bedraagt € 200.000. Het Big Green Egg Open is een van 27 toernooien in 19 landen op de kalender van de Ladies European Tour (LET). Dit jaar wordt maar liefst om in totaal 2 miljoen euro prijzengeld gespeeld, een record in de historie van de LET. 

Historie

De laatste vergelijkbare editie van het Dutch Ladies Open werd zes jaar geleden gehouden, met toen de Nederlandse Christel Boeljon als winnares. Het Big Green Egg Open is het Dutch Ladies Open ‘nieuwe stijl’ met meer dan honderd topspelers uit Europa en ver daarbuiten. Het toernooi wordt dit jaar op de Rosendaelsche Golf Club (bij Arnhem) gehouden, een van de oudste golfbanen van Nederland. De Rosendaelsche Golf Club bestond in 2020 precies 125 jaar.

Deelnemersveld

Een groot aantal internationale speelsters heeft zich al 'vooringeschreven' voor het Big Green Egg Open. Het definitieve deelnemersveld wordt evenwel pas vlak voor het evenement bekend. Onder de voorinschrijvingen bevinden zich al wel enkele 'gevestigde' namen uit de Ladies European Tour, zoals meervoudig toernooiwinnaars Marianne Skarpnord uit Noorwegen en Lee-Ann Burke uit Zuid-Afrika. Van de Nederlanders hebben Dewi Weber, neo-professional Romy Meekers en Pasqualle Coffa hun deelname inmiddels bevestigd. Een voorlopige deelnemerslijst is hier te vinden.

Tickets

Omdat het nog onduidelijk is of het in juni en juli is toegestaan om publiek te ontvangen bij een evenement als het Big Green Open, volgt later informatie over tickets en ticketverkoop. Mocht er wel publiek aanwezig kunnen zijn, dan worden in samenwerking met Big Green Egg ook (culinaire) side-events georganiseerd. Naast partner Big Green Egg zijn GOLF.NL, Jumbo Golf & Hockey en MiCompany sponsors van het toernooi.

Lees meer over
Toernooien LET LPGA NGF