Topgolf

Big Green Egg Open: toptoernooi voor vrouwen

Het Big Green Egg Open heeft een prachtige finale gehad met de gedroomde winnaar Anna Nordqvist. Volgend jaar wordt het toernooi op De Hilversumsche georganiseerd.

Jeugdfonds Sport & Cultuur 

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Aan het toernooi is dit jaar ook een goed doel verbonden: het Jeugdfonds voor Sport & Cultuur. Deze stichting maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen aan sport of culturele activiteiten. Het Jeugdfonds betaalt voor die kinderen en jongeren contributie/lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals sportkleding en -materiaal. Bij het reserveren van je tickets voor het Big Green Egg Open kun je een vrijwillige donatie doen aan dit goede doel, maar je kunt ook los doneren.

Topgolf

Veelgestelde vragen Big Green Egg Open

Wist je dat er watertappunten zijn op hole 19 en dat je dringend wordt aangeraden een eigen flesje of bidon mee te nemen? Zo kun je voldoende water drinken tijdens de warme dagen. En wist je dat je The Open kunt bekijken op een groot scherm? En dat de starttijden van alle flights te vinden zijn op de LET-website? Bekijk alle antwoorden op veelgestelde vragen.
Lees meer
Big Green Egg Open

Van alles te doen op hole 19!

Kom jij naar het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche Golfclub? Dan kun je veel meer doen dan alleen topgolf kijken! Op hole 19, te vinden achter de drivingrange, kun je gratis golflessen volgen, lekker eten en drinken, je nieuwste golfkleding of clubs kopen én je volgende golfreis boeken.
Lees meer

Deelnemersveld

Er doen meer dan 120 topspeelsters mee. De volledige deelnemerslijst is te vinden op de website van de LET. Onder hen de Nederlandse toppers Pasqualle Coffa en Romy Meekers en ook absolute wereldtoppers als Anna Nordqvist (op de foto hieronder) en Catriona Matthew die samen goed zijn voor heel wat Solheim Cup-deelnames. 

Golfster Anna Nordqvist verwacht op Big Green Egg Open 2022  

Nederlandse ambitie

Vorig jaar sprak Nederland zeker een woordje mee in het toernooi. Dewi Weber, die dit jaar helaas niet meedoet, eindigde als beste landgenote in de top-5 en Pasqualle Coffa, in 2021 debuterend op de Ladies European Tour, eindigde ook hoog in het klassement, dat werd gewonnen door de Australische Stephanie Kyriacou.

Coffa (op de foto hieronder met beginnend golfer Rico Verhoeven) heeft het winnen van haar 'eigen Open' hoog op haar verlanglijstje staan. Ze zou graag in de voetsporen treden van Christel Boeljon, die laatste vergelijkbare editie van het Dutch Ladies Open in 2015 won.

Het Dutch Ladies Open ‘nieuwe stijl’ wordt op vier dagen gespeeld en het totale beschikbare prijzengeld bedraagt € 250.000. Het Big Green Egg Open is een van 37 toernooien op de kalender van de Ladies European Tour. In 2021 werd maar liefst om in totaal bijna 20 miljoen euro prijzengeld gespeeld, een record in de historie van de LET.

Rico Verhoeven en Pasqualle Coffa ambassadeur van Big Green Egg Open

Kansen voor golfjeugd

Het het toernooi is niet alleen een stimulans voor vrouwengolf in Nederland, maar zeker ook voor de jeugd. Het unieke spelformat dat het Big Green Egg Open in zijn eerste jaar al zo bijzonder maakte, blijft ongewijzigd: de tourspeelsters vormen samen een team met amateurs, onder wie ook een groot aantal getalenteerde jeugdspelers. Voor hen is het een prachtige mogelijkheid om alvast te ruiken en te proeven van hun droom: een golfcarrière. Anna Nordqvist is zeer te spreken over dit initiatief.

Het Golf Team Holland Talent Fund maakt het mogelijk dat jeugdspelers kunnen meespelen in deze Players Experience op de laatste twee dagen van het toernooi. Voor deze unieke ervaring kunnen de jeugdspelers zich via diverse wedstrijden kwalificeren.

Big Green Egg Open

Wie kom je tegen op het Big Green Egg Open?

De deelneemsters van het Big Green Egg Open zijn bekend. Op 29 juni sloot de inschrijving voor het toernooi op de Rosendaelsche Golfclub dat plaatsvindt van 14 tot en met 17 juli. Ruim 120 speelsters zullen in Arnhem op de eerste tee verschijnen. Wij pikten er tien uit om kort aan je voor te stellen.
Lees meer
Beeld: ApproachTheGreen
Topgolf

Nordqvist: ‘Blij met opzet Big Green Egg Open’

De tweede editie van het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche Golfclub is een stukje ‘bigger’ dan de eerste. De boodschap – promotie van vrouwengolf en een stimulans voor jong talent – is nog hetzelfde. “Met dat oogmerk een toernooi op de kaart zetten, daar mag de golfwereld zich gelukkig mee prijzen”, aldus wereldtopper Anna Nordqvist.
Lees meer
Lees meer over
Toernooien LET LPGA NGF