Topgolf

Big Green Egg Open: toptoernooi voor vrouwen

De eerste editie van het Big Green Egg Open werd van 30 juni tot en met 3 juli 2021 gespeeld op de Rosendaelsche Golfclub en maakt onderdeel uit van de Ladies European Tour. De organisatie is in handen van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en Golf Team Holland. De Australische Stephanie Kyriacou was de winnares.

Het Big Green Egg Open geeft jong talent de kans om zich te meten op het allerhoogste niveau. Dat is een van de belangrijkste redenen voor de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) om het toernooi te organiseren.

Lees hier het liveblog op GOLF.NL terug

‘Kijk naar de recente successen van Anne van Dam, naar Dewi Weber die in Amerika in de voetsporen van Anne probeert te treden en toch ook naar de recente successen van jonge Nederlandse amateurs op EK's. Dat succes smaakt naar meer. Met dit toernooi in eigen land krijgen ook onze talenten meer speelkansen op een hoger niveau en kunnen we hopelijk jonge en nieuwe golfers in Nederland stimuleren’, aldus Jeroen Stevens, directeur van de NGF.

logo Big Green Egg Open golftoernooi

 

Format

Het format van het toernooi is bijzonder: topspelers spelen samen in een team met amateurs, onder wie ook een groot aantal getalenteerde jeugdspelers. Dankzij het Golf Team Holland Talent Fund krijgen 15 jeugdspelers de kans om mee te spelen in de Player Experience op de laatste twee dagen van het toernooi. Deze speelrechten zijn te verdienen in een aantal nationale toernooien.

Er wordt op vier dagen gespeeld en het totale beschikbare prijzengeld bedraagt € 200.000. Het Big Green Egg Open is een van 27 toernooien in 19 landen op de kalender van de Ladies European Tour (LET). Dit jaar wordt maar liefst om in totaal bijna 20 miljoen euro prijzengeld gespeeld, een record in de historie van de LET. 

Historie

De laatste vergelijkbare editie van het Dutch Ladies Open werd zes jaar geleden gehouden, met toen de Nederlandse Christel Boeljon als winnares. Het Big Green Egg Open is het Dutch Ladies Open ‘nieuwe stijl’ met meer dan honderd topspelers uit Europa en ver daarbuiten. Het toernooi wordt dit jaar op de Rosendaelsche Golf Club (bij Arnhem) gehouden, een van de oudste golfbanen van Nederland. De Rosendaelsche Golf Club bestond in 2020 precies 125 jaar.

Programma Big Green Egg Open

Dinsdag 29 juni
07.30 -14.30 uur Pro-Am Experience

Woensdag 30 juni
08.00 uur Start eerste ronde Big Green Egg Open
19.00 uur GOLF.NL live

Donderdag 1 juli
08.00 uur Start tweede ronde Big Green Egg Open
19.00 uur GOLF.NL live

Vrijdag 2 juli
08.00 uur Start derde ronde Big Green Egg Open en eerste ronde Player’s Experience
19.00 uur GOLF.NL live

Zaterdag 3 juli
08.00 uur Start finaleronde Big Green Egg Open en tweede ronde Player’s Experience
19.00 uur GOLF.NL live


Deelnemersveld

Een groot aantal internationale speelsters heeft zich al 'vooringeschreven' voor het Big Green Egg Open. Het definitieve deelnemersveld wordt evenwel pas vlak voor het evenement bekend. Onder de voorinschrijvingen bevinden zich al wel enkele 'gevestigde' namen uit de Ladies European Tour, zoals meervoudig toernooiwinnaars Marianne Skarpnord uit Noorwegen en Lee-Ann Burke uit Zuid-Afrika. Van de Nederlanders hebben Dewi Weber, neo-professional Romy Meekers en Pasqualle Coffa hun deelname inmiddels bevestigd. Een voorlopige deelnemerslijst is hier te vinden.

Beperkt publiek

Er wordt op De Rosendaelsche beperkt publiek toegelaten. In overleg met de gemeente Arnhem is besloten dat maximaal 500 toeschouwers mogen komen kijken. Tickets kun je hier bestellen. Voor alle fans die er niet bij kunnen zijn, worden via GOLF.NL leuke reportages en verslagen vanaf de Rosendaelsche Golfclub gepubliceerd op zowel de website als onze socialmediakanalen. Daarnaast zal er iedere avond om 19.00 uur een liveshow worden gestreamd via YouTube: GOLF.NL Live vanaf het Big Green Egg Open.

De live-scoring van het toernooi is te volgen via de site van de Ladies European Tour.  

Persaccreditatie Big Green Egg Open

Vertegenwoordigers van de media kunnen zich aanmelden via deze pagina. We nodigen pers van harte uit om aanwezig te zijn bij het evenement, echter er is vanwege de coronamaatregelen slechts zeer beperkte ruimte. Een gestroomlijnde registratie is hiervoor dus van groot belang.
Vragen over media gerelateerde onderwerpen kunnen worden gemaild naar media@ngf.nl t.a.v. Niki Wijnen.

Persbericht woensdag 16 juni met achtergrondinformatie

Naast partner Big Green Egg zijn GOLF.NL, Jumbo Golf & Hockey en MiCompany sponsors van het toernooi.

Voor vragen over het Big Green Egg Open en toekomstige updates, kun je mailen naar biggreeneggopen@golf.nl

Lees meer over
Toernooien LET LPGA NGF