NGF

Informatie voor leden Stichting Golfsport

Hier vind je alles over het lidmaatschap van de Stichting Golfsport. Van het registreren van je handicap, het gebruik van de app GOLF.NL, het aanpassen van je gegevens tot het opzeggen van je lidmaatschap.

Geen nieuwe leden meer

Sinds 2013 is het niet meer mogelijk om 'lid' te worden van de Stichting Golfsport. Ben je nog geen lid van een golfclub maar wil je dat wel worden, dan zijn er heel veel mogelijkheden. Lees hierover meer onderaan deze pagina.

Bestaande leden kunnen blijven

Golfers die zich voor 2013 aan de Stichting Golfsport hebben verbonden, kunnen gewoon lid blijven. Ben je lid van de Stichting Golfsport, dan kun je heel veel golfzaken regelen via de app GOLF.NL en de 'mijn.golf.nl' omgeving. Daarover lees je hieronder meer.

App GOLF.NL

Gemak dient de mens, daarom raden we aan dat je als golfer van de Stichting Golfsport de app GOLF.NL downloadt op je smartphone. Deze app is gratis en biedt veel voordelen.

 • Je kunt als golfer van de Stichting Golfsport in de app GOLF.NL je handicap registreren.
 • Je kunt in de app je qualifying scorekaarten en oefenscores invoeren.
 • De app GOLF.NL laat zien wat jouw actuele handicap is en toont je scoregeschiedenis.
 • Je kunt via de app de resultaten van je golfvrienden volgen.
 • Je kunt via de app GOLF.NL ook een starttijd op een baan boeken en een lijst met je favoriete banen bijhouden. 
 • De app GOLF.NL toont je digitale NGF-pas. Dus als je je smartphone bij je hebt, dan heb je ook je NGF-pas bij je. Je kunt deze digitale pas op een golfbaan laten zien als erom gevraagd wordt.

Account via GOLF.NL

Mijn.golf.nl is de desktop- en tabletvariant van de app GOLF.NL. Als golfer van de Stichting Golfsport kun je in mijn.golf.nl heel gemakkelijk wijzigingen in je account doorvoeren, bijvoorbeeld een nieuw adres als je bent verhuisd of een nieuw e-mailadres. (Golfers die niet lid zijn van de Stichting Golfsport moeten dit soort gegevenswijzigingen aan hun club doorgeven.)

Als golfers van de Stichting Golfsport kun je op je profielpagina mijn.golf.nl ook aangeven of je het digitale magazine GOLF.NL wilt ontvangen. (Golfers die niet lid zijn van de Stichting Golfsport moeten aan hun club doorgeven of ze het het magazine wel of niet willen ontvangen.)

Mocht je als golfer van de Stichting Golfsport nog geen account op mijn.golf.nl hebben, dan kun je met je actieve NGF-nummer en -barcode jouw profiel activeren. Je wordt gevraagd om een inlognaam (je e-mailadres) en een persoonlijk wachtwoord in te voeren. Ga voor het aanmaken van een account naar mijn.golf.nl/registreer. Als je een e-mailadres met iemand anders deelt, dan is het belangrijk om te weten dat je per e‑mailadres slechts één account kunt aanmaken. 

Je NGF-pas

Op je digitale NGF-pas staan nu nog twee nummers: je Golf Service Nummer (GSN) en je NGF-nummer. Ieder speler heeft één GSN en dat nummer begint met NL. Daarnaast heeft iedere golfer per golfclub nu minstens één NGF-nummer. Als je lid bent van één golfclub, dan heb je één NGF-nummer. Als je lid bent van twee clubs, dan heb je twee NGF-nummers.

Het NGF-nummer zou je kunnen beschouwen als je clubnummer en je GSN als je individuele nummer. Jouw handicap, scores en andere historistische data worden opgeslagen onder je GSN.

Tot en met 31 december 2022 toont de NGF-pas je Golf Service Nummer (GSN) én NGF-nummer. Vanaf 1 januari 2023 toont de NGF-pas alleen nog maar je Golf Service Nummer (GSN). Dat nummer begint zoals gezegd met NL. 

Nieuwe NGF-pas?

Zoals hierboven uitgelegd is je digitale NGF-pas zichtbaar in de app GOLF.NL en in mijn.golf.nl. Je NGF-pas voor het nieuwe jaar? Op 1 januari tonen de app GOLF.NL en mijn.golf.nl automatisch je digitale NGF-pas voor het nieuwe kalenderjaar. Verderop lees je meer over de NGF-pas.

De transitie van de plastic NGF-pas naar een digitale pas

Sinds 2019 heeft iedere golfer een digitale NGF-pas. Het grootste voordeel hiervan is duurzaamheid.

 • Een digitale pas is minder belastend voor het milieu en heb je altijd bij je in je telefoon.
 • Een digitale pas staat op je smartphone en is 'coronaproof'.
 • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying ronde wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
 • De digitale NGF-pas is bij meeste golfclubs in de online clubomgeving geïntegreerd.
 • De digitale NGF-pas kan niet stuk en je kunt de pas niet verliezen.
 • De digitale pas heeft een barcode en QR-code die gebruikt kunnen worden voor het kassasysteem, het registreren van een golfronde en andere toepassingen op golfclubs. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van de NGF-pas, informeer er dan naar bij jouw golfclub.
 • De digitale NGF-pas is ook geldig en wordt geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie een fysieke pas aan te vragen via je club. De digitale pas van iedere speler verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben). Als je de app GOLF.NL niet hebt, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland.

Wil je toch nog per se een plastic pas? Dat is nog wel mogelijk. Dan kun je dit aangeven in de omgeving van mijn.golf.nl via 'Mijn profiel'. (Dit geldt alleen voor leden van de Stichting Golfsport. Golfers die elders lid zijn, vinden informatie over de NGF-pas op deze pagina.) Je ontvangt de pas dan binnen twee weken. Maar bedenk eerst goed of je nog steeds een plastic pas wilt hebben, je hebt immers een digitale pas. 

Heb je als golfer van de Stichting Golfsport nog een plastic pas en is dit pasje verloren of gestolen en wil je graag een nieuw plastic pasje, dan kun je contact opnemen met golfsport@ngf.nl. (Ben je lid van een andere club dan de Stichting Golfsport, dan moet je het verlies of de diefstal melden bij je eigen club.)

Lid worden van een andere golfclub?

Er zijn tegenwoordig meerdere vormen van lidmaatschap. Je kunt bijvoorbeeld volwaardig lid worden bij een club (onbeperkt spelen op de baan van deze club). Een andere keuze is lid worden van een club die niet op een vaste baan speelt maar die wel handicaps registreert en korting biedt op greenfees voor verschillende golfbanen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een handicapregistratielidmaatschap af te sluiten; zo'n registratielidmaatschap wordt tegenwoordig door heel veel golfclubs aangeboden. Lees hierover meer op de pagina Lidmaatschap van een golfclub: welke soorten zijn er? Word je lid van een andere golfclub, dan neemt deze club je handicapregistratie over van de Stichting Golfsport. Daarnaast beindigdt de Stichting Golfsport automatisch je lidmaatschap. 

Een overzicht van alle Nederlandse golfclubs is te vinden op op GOLF.NL. Je kunt daar bij Uitgebreid zoeken selecteren wat voor soort club je zoekt (lidmaatschapsvorm: volledig, beperkt, registratie) en in welke regio. Wanneer je interesse hebt voor een club, kun je contact opnemen met die vereniging. 

Algemene informatie voor golfers bij de Stichting Golfsport

Mocht je vragen hebben met betrekking tot je registratie bij de Stichting Golfsport, stuur dan een e-mail naar golfsport@ngf.nl (o.v.v. je NGF-nummer) of bel naar 0800-0248888 (op werkdagen 9.00-12.30 en 13.00-17.00 uur).

Contactgegevens Stichting Golfsport

@:  golfsport@ngf.nl
T: 0800 - 0248888

Lees meer over
Beginnen met golf App GOLFNL