NGF

Informatie voor leden Stichting Golfsport

Hier vind je alles over het lidmaatschap van de Stichting Golfsport. Van het registreren van je handicap, het gebruik van de app GOLF.NL, het aanpassen van je gegevens tot het opzeggen van je lidmaatschap.
Sinds 2013 is het niet meer mogelijk om 'lid' te worden van de Stichting Golfsport. Als golfer kun je lid worden van een golfclub, maar als je dat niet wilt, kun je een golfclub/-baan zoeken waar je alleen je handicap registreert. De kosten daarvoor variëren van 28 tot circa 40 euro. Golfers die zich voor 2013 aan de Stichting Golfsport hebben verbonden, kunnen gewoon lid blijven. Zij kunnen via een account gebruikmaken van de app Golf.nl en de 'mijn.golf.nl' omgeving om onder meer scorekaarten in te voeren. In de app GOLF.NL staat ook hun digitale NGF-pas.

Account via GOLF.NL

De golfers van de Stichting Golfsport kunnen heel makkelijk hun account inzien en aanpassen via mijn.golf.nl. In dit account kun je zelf wijzigingen doorvoeren wanneer je bijvoorbeeld bent verhuisd of een nieuw e-mailadres aan je NGF-registratie (NGF-pas) wilt koppelen. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je dat eenvoudig en gratis aanmaken met je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas). Let op: je moet een Nederlands correspondentieadres opgeven.

App GOLF.NL

Wanneer je de app van GOLF.NL hebt gedownload en de app hebt geactiveerd, kun je jouw account ook in de app vinden. Alleen golfers aangesloten bij de Stichting Golfsport kunnen hier ook zelf deze gegevens aanpassen. Golfers die lid zijn van een club met een baan moeten dat via hun club doen. Zij kunnen de app GOLF.NL en hun online account wel gebruiken voor onder meer het invoeren van (qualifying) scorekaarten en het boeken van een starttijd op een baan.

Magazine GOLF.NL

Alle clubleden en golfers aangesloten bij de Stichting Golfsport ontvangen automatisch tweemaal per jaar het magazine GOLF.NL (één per adres). Golfers van de Stichting Golfsport kunnen op hun profielpagina mijn.golf.nl aangeven of ze het magazine wel of niet willen ontvangen. 

Het registreren van een handicap

Gebruik de gratis app GOLF.NL om actief je handicap te registreren en bij te houden. Volg de resultaten van al jouw golfvrienden en treed daarnaast eenvoudig op als marker voor de registratie van de officiële handicap. Je kunt je scorekaarten ook verwerken via mijn.golf.nl

Golf met de NGF-pas in het buitenland

De digitale pas van de NGF is ook geldig in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie een fysieke pas aan te vragen. De digitale pas van iedere speler verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben). Er is geen internetverbinding nodig wanneer je de digitale pas in de app in het buitenland wilt laten zien. Bij mijn.golf.nl is wel een internetverbinding nodig. Als je de app GOLF.NL niet hebt, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland.

De transitie van de plastic NGF-pas naar een digitale pas

De plastic NGF-pas wordt vervangen door een digitale pas met als grootste voordeel duurzaamheid: de digitale pas is minder belastend voor het milieu. In 2021 krijgen alle golfers automatisch alleen een digitale pas. Maar wil je om bepaalde redenen toch een plastic pas, dan kun je dit aangeven in de omgeving van mijn.golf.nl via 'Mijn profiel'. (Dit geldt alleen voor leden van de Stichting Golfsport. Golfers die elders lid zijn, vinden informatie over de NGF-pas op deze pagina.) Je ontvangt dan binnen twee weken de pas.

Maar bedenk eerst goed of je nog steeds een plastic pas wilt hebben. Je hebt immers een digitale pas en die biedt veel voordelen.

  • Een digitale pas is minder belastend voor het milieu.
  • Een digitale pas staat op je smartphone en is coronaproof.
  • Met de digitale pas beschikt iedere golfer altijd over zijn/haar actuele handicap, want na elke qualifying score wordt de handicap op de digitale pas geactualiseerd.
  • In de aanloop naar de invoering van het Wereld Handicap Systeem (WHS) toont je NGF-pas niet alleen jouw EGA-handicap maar ook de WHS-handicap die je op dat moment zou hebben (lees hier meer).

Kaartje verloren of gestolen?

Sommige golfers aangesloten bij de Stichting Golfsport hebben nog een plastic pas. Is dit pasje verloren of gestolen, dan kun je contact opnemen met golfsport@ngf.nl

Beëindigen lidmaatschap

Als je als bij de Stichting Golfsport opzegt, dan wordt je handicap bevroren. Word je binnen één jaar lid van een golfclub, dan pakt deze club je handicapregistratie weer op (de oude data worden bewaard). Als je handicap langer dan één jaar verlopen is, dan moet je één qualifying kaart spelen om een handicap te verkrijgen. 

Lid worden van een golfclub?

Er zijn tegenwoordig meerdere vormen van lidmaatschap. Je kunt bijvoorbeeld volwaardig lid worden bij een club (onbeperkt spelen op de baan van deze club). Een andere keuze is lid worden van een club die niet op een vaste baan speelt maar die wel handicaps registreert en korting biedt op greenfees voor verschillende golfbanen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een handicapregistratielidmaatschap af te sluiten; zo'n registratielidmaatschap wordt tegenwoordig door heel veel golfclubs aangeboden. Hier vind je meer informatie over lid worden van een golfclub. 

Een overzicht van alle Nederlandse golfclubs is te vinden op op GOLF.NL. Je kunt daar bij Uitgebreid zoeken selecteren wat voor soort club je zoekt (lidmaatschapsvorm: volledig, beperkt, registratie) en in welke regio. Wanneer je interesse hebt voor een club, kun je contact opnemen met die vereniging. 

Algemene informatie voor golfers bij de Stichting Golfsport

Mocht je vragen hebben met betrekking tot je registratie bij de Stichting Golfsport, stuur dan een e-mail naar golfsport@ngf.nl (o.v.v. je NGF-nummer) of bel naar 0800-0248888 (op werkdagen 9.00-12.30 en 13.00-17.00 uur).

Contactgegevens Stichting Golfsport

@:  golfsport@ngf.nl
T: 0800 - 0248888

Lees meer over
Beginnen met golf