Beginnen met golf

Golfstart in 6 lessen de baan op

Beginnen met golf is supereenvoudig. In slechts vijf korte stappen heb jij een beginnerscursus bij je in de buurt geboekt en hoor je bij de steeds groter wordende club van mensen die door hebben hoe leuk golf is!

 1. Ga naar golf.nl/golfstart

 2. Kies voor de korte cursus van zes lessen of de langere cursus van tien lessen.

  - Kies voor de korte cursus als je eerst wil kijken of golf echt iets voor je is. In zes lessen maak je kennis met alle basisslagen. Je haalt je baanpermissie en mag op de club waar je de cursus gevolgd hebt, op de grote baan spelen. Ook mag je met je baanpermissie op de meeste par-3-banen in Nederland spelen.

  Baanpermissie? Lees er hier meer over. Par-3-banen? Dat leggen we je hier uit.

  - Kies voor de langere cursus als je een vliegende start in golf wil en meteen je handicap 54 wil halen. Je leert en herhaalt alle basisslagen, haalt het golfregelexamen en uiteindelijk ook je handicap. Met handicap 54 kan je op de meeste golfbanen in Nederland terecht en scorekaarten invullen om die handicap omlaag te krijgen.

  Golfregelexamen? Lees meer! Handicap? Bekijk dit artikel.

 3. Heb je gekozen voor de baanpermissiecursus of handicap-54-cursus? Je kunt de resultaten filteren op onder andere afstand van je woonplaats, datum en dagdeel.

 4. Vraag eventueel een vriend, familielid of collega mee en kies en boek de cursus die het beste bij je past.

De Golfstart-lessen zijn altijd in groepsverband. We weten uit ervaring dat dit motiverend werkt én gezellig is.

Tussen de lessen door kan je gratis oefenen op de drivingrange en oefengreens van de golfbaan. Bekijk op GOLF.NL in het Stappenplan deel 1: Beginnen met golf. Hier vind je eindeloos veel instructiefilmpjes waarmee je alle onderdelen van je golfspel kunt verbeteren.

Golfstart beginnen met golf

Golf is uitdagend én verslavend
Er is geen sport die zo uitdagend en tegelijkertijd zo verslavend is als golf. Vraag eens aan een golfer hoe moeilijk het kan zijn en je zult meteen horen dat beter worden echt wel inspanning kost, maar dat het ook enorm gaaf is áls je die vooruitgang boekt.

Met golf ben je er even uit
Iedereen wil er weleens even uit. Je hebt behoefte om af en toe alles los te laten en buiten in een mooie omgeving te ontspannen. Golf is de perfecte manier om jezelf offline te zetten.

Golf is voor iedereen, voor een heel leven lang
Golf kan gespeeld worden met wie, waar, wanneer en hoe jij het wilt. Het unieke handicapsysteem zorgt ervoor dat spelers van elk niveau met elkaar kunnen spelen. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, en of je wel of juist niet sportief bent aangelegd.

Golf is altijd anders
Iedere baan en alle holes hebben hun eigen uitdagingen en die verschillen ook nog eens per seizoen. Golf is iedere dag anders: de baan- en weersomstandigheden variëren en de bal ligt nooit hetzelfde.