De mooiste toernooien

Waar spelen de beste golfers en wat zijn de belangrijkste toernooien? Wat maakt de Ryder Cup zo mooi en waarom zijn de majors zo speciaal in de golfsport? In Nederland is het KLM Open hét topevenement als het gaat om topgolf. Hier lees je meer over de belangrijke toernooien in het professionele golf.
Beeld: Getty Images
Topgolf

The majors

Tennis heeft zijn Grand Slams, golf heeft zijn majors. Elk jaar worden er vier gespeeld. Drie in de Verenigde Staten en één in het Britse koninkrijk.

Lees meer over de majors
Toernooien

KLM Open

Het KLM Open is een van de oudste toernooien op de European Tour en het enige internationale professionele toernooi op het hoogste niveau (European Tour) dat Nederland rijk is. De allereerste editie van het Dutch Open – zoals het toernooi zonder sponsortoevoeging te boek staat – werd in 1912 op de Haagsche Golf & Country Club gespeeld.
Lees meer
Toernooien

Ryder Cup

De Ryder Cup is een wedstrijd tussen Europa en de Verenigde Staten. De battle wordt elke twee jaar 'uitgevochten, om beurten ergens in Europa en de VS'. Voor elk team worden twaalf spelers geselecteerd.
Lees meer
Toernooien

Solheim Cup

De Solheim Cup is de ‘vrouwelijke’ tegenhanger van de Ryder Cup. Ook hier betreft het een wedstrijd tussen het continent Europa en de Verenigde Staten.
Lees meer
Beeld: Getty Images
Toernooien

Olympisch golf in 2020

Na 112 jaar afwezigheid keerde de golfsport in 2016 terug op de Olympische Spelen. Ook volgend jaar is golf olympisch. De voorbereidingen op de strijd om goud, zilver en brons zijn in volle gang.
Lees meer