Toernooien

Solheim Cup

De Solheim Cup is de ‘vrouwelijke’ tegenhanger van de Ryder Cup. Ook hier betreft het een wedstrijd tussen het continent Europa en de Verenigde Staten.

De Solheim Cup is de ‘vrouwelijke’ tegenhanger van de Ryder Cup. Ook hier betreft het een wedstrijd tussen het continent Europa en de Verenigde Staten. De wedstrijd wordt sinds 1990 eens in de twee jaar gehouden, in het jaar dat er geen Ryder Cup wordt gespeeld. De ontmoeting vindt om beurten in de VS of Europa plaats.

Het toernooi bestaat uit vier wedstrijdronden, ook dat is gelijk aan de Ryder Cup. Op de eerste twee dagen worden foursomes en fourballs (in totaal 16 matches) gespeeld en op dag drie staan twaalf singlepartijen op het programma. In alle gevallen is matchplay de spelvorm.

De kwalificatie voor de Solheim Cup gebeurt op basis van prestaties in het seizoen voorafgaande aan het event. Ook heeft de captain het recht om enkele wildcards uit de delen aan speelsters, die zich niet via die ranking in het team hebben gespeeld.

De enige Nederlandse speelster die ooit voor het Europese Solheim Cup-team was Christel Boeljon in 2011. Ze verloor aan de zijde van de Duitse Sandra Gall de fourball-match tegen het duo Stacy Lewis/Ryann O’Toole op zaterdag, maar droeg een dag later met haar gewonnen single tegen Brittany Lincicome in belangrijke mate bij aan de uiteindelijke zege van Europa (15-13). De Solheim Cup in 2011 werd in Ierland gespeeld.

Beeld: LET
Tours

Ladies European Tour

De Ladies European Tour is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfsters. Voor veel speelsters is dit ook een springplank naar een carrière in op de LPGA Tour in Amerika.
Lees meer
Toernooien

Ryder Cup

De Ryder Cup is een wedstrijd tussen Europa en de Verenigde Staten. De battle wordt elke twee jaar 'uitgevochten, om beurten ergens in Europa en de VS'. Voor elk team worden twaalf spelers geselecteerd.
Lees meer
Beeld: Golfsupport.nl
Beeld: Golfsupport.nl

Meer Solheim Cup

Lees meer over
Solheim Cup