Topgolf

Professionele golftours

Het professionele golf wordt op diverse tours van verschillend niveau gespeeld. De tours zijn golfcompetities, die bestaan uit meerdere toernooien.
Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Beeld: LET
Tours

Ladies European Tour

De Ladies European Tour is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfsters. Voor veel speelsters is dit ook een springplank naar een carrière in op de LPGA Tour in Amerika.
Lees meer
Beeld: Golfsupport
Topgolf

De European Tour

De European Tour is een van de belangrijkste toernooicircuits in het professionele golf. Het is het podium waarop Joost Luiten het vaakst acteert. De European Tour organiseert ook toernooi op andere continenten, zoals Aziƫ, Afrika en Oceaniƫ.

Lees meer
Tours

PGA Tour

De PGA Tour is het hoogste professionele toernooiencircuit in de Verenigde Staten. Het wordt algemeen gezien als de Champions League in golf en staat nog hoger aangeschreven dan de European Tour.
Lees meer
Tours

Challenge Tour

De Challenge Tour is het voorportaal van de European Tour, waarin doorgaans talentvolle spelers hun weg naar het hoogste niveau proberen te vinden.
Lees meer