Beeld: Golfsupport.nl
Tours

Challenge Tour

Beeld: Golfsupport.nl
De Challenge Tour is het voorportaal van de European Tour, waarin doorgaans talentvolle spelers hun weg naar het hoogste niveau proberen te vinden.

De Challenge Tour is een toernooiencircuit een divisie lager dan de European Tour. De Challenge Tour wordt ook georganiseerd door de PGA European Tour. De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-15 eindigen van de jaarranglijst, de Road to Oman, verdienen promotie naar de European Tour. Het laatste toernooi van het jaar wordt in Oman gespeeld, vandaar de naam Road to Oman. 

De Alps Tour en de ProGolf Tour zijn kleine circuits met weinig prijzengeld onder de Challenge Tour, de zogenaamde Satellite Tours. Spelers die aan het einde van het seizoen op de Alpts Tour of de ProGolf Tour in de top-5 eindigen verdienen promotie naar de Challenge Tour. Veel Nederlandse tourspelers hebben de afgelopen jaar geprobeerd om via de Challenge Tour de sprong naar de European Tour te maken. Dat is sommigen ook gelukt, maar in de meeste gevallen bleek het voor hen een te zware opgave om zich op het hoogste niveau te handhaven.

Tours

PGA Tour

De PGA Tour is het hoogste professionele toernooiencircuit in de Verenigde Staten. Het wordt algemeen gezien als de Champions League in golf en staat nog hoger aangeschreven dan de European Tour.
Lees meer
Beeld: Golfsupport
Tours

DP World Tour

De DP World Tour is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfers. Bijna wekelijks is er een toernooi. Inmiddels heeft de DP World Tour zijn territorium uitgebreid naar Azië en Afrika, waar ook elk jaar toernooien voor het klassement van de DP World Tour worden gespeeld.
Lees meer

Meer over Challenge Tour

Lees meer over
Challenge Tour