Beeld: Golfsupport
Tours

DP World Tour

Beeld: Golfsupport
De DP World Tour is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfers. Bijna wekelijks is er een toernooi. Inmiddels heeft de DP World Tour zijn territorium uitgebreid naar Aziƫ en Afrika, waar ook elk jaar toernooien voor het klassement van de DP World Tour worden gespeeld.

Het toernooiencircuit is in 1972 opgericht als PGA European Tour. In het eerste jaar werden er twintig toernooien gespeeld, allemaal in Europa. In 1982 organiseerde de European Tour met het Tunesian Open een eerste toernooi buiten Europa. Andere landen en continenten volgden en inmiddels is het ‘terrein’ nu bijna over heel de wereld uitgebreid. In november 2021 werd de naam veranderd in DP World Tour.

Het Dutch Open maakt vanaf 1972 onafgebroken deel uit van de DP World Tour. Elk jaar kunnen golfers zich proberen te kwalificeren voor de DP World Tour door deel te nemen aan de Qualifying School, een kwalificatiereeks. Ongeveer 180 spelers kunnen zich voor de laatste fase van de Q-school plaatsen, waarna over zes ronden de strijd om 25 ‘tourcards’ voor de DP World Tour wordt beslist.

Meer weten?

Lees meer over
DP World Tour Topgolf