Jeugd intro

Jeugd

Beeld: NGF
Golf is een sport waarbij je een kleine harde bal in zo min mogelijk slagen in een hole moet krijgen. Je speelt golf op een golfbaan, die bestaat uit 18 holes. Je speelt golf met golfclubs. Een golfer mag 14 verschillende clubs hebben. Elke club is handig voor het slaan van een bepaalde afstand of uitvoeren van een bepaald schot.

Wat is golf?

Een hole bestaat in elk geval uit een tee, fairway en green. De tee is de plek waarop je de hole begint. Vanaf hier is het de bedoeling het balletje op de fairway te slaan of op de green.

jongetje
Beeld: Golfsupport.nl

De fairway is een deel gras dat kort gemaaid is. Hierdoor is het makkelijker de bal weg te slaan. Als je buiten de fairway komt, noem je dit rough. Dit is een stuk van de baan waarbij het gras hoger is en het moeilijker is om de bal te slaan. Vervolgens wil je de bal vanaf de fairway op de green krijgen. Dit is het gedeelte waarop ook de vlaggenstok staat en waar het putje is (ook wel de hole genoemd). De green is nog korter gemaaid dan de fairway. Op de green laat je namelijk de bal rollen in plaats van dat je de bal door de lucht slaat. Dit doe je met een speciale golfclub die de putter heet.

Zelfs de Romeinen speelden al golf!

Best wel oud

Golf is een sport die heel oud is. Al in de geschriften van de Egyptenaren en Romeinen zijn bewijzen te vinden dat zij een vorm van golf speelden. Het werd ongeveer in 1650 voor het eerst gespeeld in Nederland. Toen speelden ze nog met houten golfclubs (inmiddels worden golfclubs gemaakt van ijzer). Ze ontdekten toen dat je verder kon slaan wanneer je speelde op zeer kort gras. Sindsdien is dit kort gemaaide gras een vast onderdeel van elke golfbaan.

  • Paginadatum 21 februari 2017