Tours

PGA Tour

De PGA Tour is het hoogste professionele toernooiencircuit in de Verenigde Staten. Het wordt algemeen gezien als de Champions League in golf en staat nog hoger aangeschreven dan de European Tour.

De PGA Tour is het grootste toernooiencircuit in golf met de hoogste prijzengelden. Bijna alle toernooien worden in de Verenigde Staten gespeeld en gemiddeld heeft elk toernooi een prijzenpot van ongeveer 7 miljoen dollar. Net als de European Tour heeft ook PGA Tour een ‘eerste divisie’: de Web.com Tour. Vanaf dat niveau promoveren elk jaar de beste spelers naar de PGA Tour.

Het best bezochte toernooi op de PGA Tour is al jaren het Phoenix Open, dat in februari plaatsvindt. Daar komen over de hele week bijna 600.000 toeschouwers op af. Het toernooi wordt niet alleen gekenmerkt door topgolf, maar dankt zijn populariteit ook aan de festivals die eraan zijn gekoppeld. Bovendien is één hole op de golfbaan omgebouwd tot arena met rondom tribunes en skyboxen, waar alleen al 17.000 bezoekers een plek kunnen vinden. 

In het magazine GOLF.NL van maart 2017 verscheen een reportage over het Phoenix Open.

Meer over PGA Tour

Lees meer over
PGA Tour