Tours

PGA Tour

De PGA Tour is het hoogste professionele toernooiencircuit in de Verenigde Staten. Het wordt algemeen gezien als de Champions League in golf en staat nog hoger aangeschreven dan de European Tour.

De PGA Tour is het grootste toernooiencircuit in golf met de hoogste prijzengelden. Bijna alle toernooien worden in de Verenigde Staten gespeeld en gemiddeld heeft elk toernooi een prijzenpot van ongeveer 7 miljoen dollar. Net als de European Tour heeft ook PGA Tour een ‘eerste divisie’: de Web.com Tour. Vanaf dat niveau promoveren elk jaar de beste spelers naar de PGA Tour.

Het best bezochte toernooi op de PGA Tour is al jaren het Phoenix Open, dat in februari plaatsvindt. Daar komen over de hele week bijna 600.000 toeschouwers op af. Het toernooi wordt niet alleen gekenmerkt door topgolf, maar dankt zijn populariteit ook aan de festivals die eraan zijn gekoppeld. Bovendien is één hole op de golfbaan omgebouwd tot arena met rondom tribunes en skyboxen, waar alleen al 17.000 bezoekers een plek kunnen vinden. 

In het magazine GOLF.NL van maart 2017 verscheen een reportage over het Phoenix Open.

Spelersprofiel

Tiger Woods

Tiger Woods won in 1997 als jongste speler en eerste zwarte golfer ooit The Masters, door velen en zeker de Amerikanen gezien als het summum in golf. Wat volgde was een jarenlange dominantie van de Amerikaan in het professionele golfcircuit. Woods wordt voor een groot deel verantwoordelijk gehouden voor de enorme (financiële) groeispurt die de golfsport na zijn entree maakte.
Lees meer
Beeld: Golfsupport
Tours

European Tour

De European Tour is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfers. Bijna wekelijks is er een toernooi. Inmiddels heeft de European Tour zijn territorium uitgebreid naar Azië en Afrika, waar ook elk jaar toernooien voor het klassement van de European Tour worden gespeeld.
Lees meer

Meer over PGA Tour

Lees meer over
PGA Tour