Tours

PGA Tour

De PGA Tour is het hoogste professionele toernooiencircuit in de Verenigde Staten. Het wordt algemeen gezien als de Champions League in golf en staat nog hoger aangeschreven dan de European Tour.

De PGA Tour is het grootste toernooiencircuit in golf met de hoogste prijzengelden. Bijna alle toernooien worden in de Verenigde Staten gespeeld en in totaal wordt er bijna 475 miljoen dollar aan prijzengeld verdeeld.  gemiddeld heeft elk toernooi een prijzenpot van ongeveer 7 miljoen dollar. Net als de Dp World Tour heeft ook PGA Tour een ‘eerste divisie’: de Korn Ferry Tour Vanaf dat niveau promoveren elk jaar de beste spelers naar de PGA Tour. 

Spelersprofiel

Tiger Woods

Tiger Woods won in 1997 als jongste speler en eerste zwarte golfer ooit The Masters, door velen en zeker de Amerikanen gezien als het summum in golf. Wat volgde was een jarenlange dominantie in het professionele golfcircuit. Woods wordt voor een groot deel verantwoordelijk gehouden voor de enorme (financiële) groeispurt die de golfsport na zijn entree maakte.
Lees meer
Beeld: Golfsupport
Tours

DP World Tour

De DP World Tour is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfers. Bijna wekelijks is er een toernooi. Inmiddels heeft de DP World Tour zijn territorium uitgebreid naar Azië en Afrika, waar ook elk jaar toernooien voor het klassement van de DP World Tour worden gespeeld.
Lees meer

Meer over PGA Tour

Lees meer over
PGA Tour