App GOLFNL

Alles over de app GOLF.NL

Met de app GOLF.NL registreer je (qualifying) scorekaarten, reserveer je starttijden, houd je alle golfprestaties bij en deel je ze met vrienden. Bovendien vind je - heel handig - je digitale NGF-pas in de app.

App GOLF.NL voor alle golfers met een NGF-nummer!

Met de gratis app GOLF.NL kan je een starttijd reserveren, je scorekaarten registreren, je golfprestaties bijhouden en delen met je vrienden. Ook zit de digitale NGF-pas in de app, waardoor de plastic pas niet meer nodig is. Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen en leggen we in een video uit hoe je de app gebruikt.

Dé app voor golfend Nederland!

De app GOLF.NL kan door alle golfers die bij de NGF zijn geregistreerd gratis worden gebruikt. De applicatie is te downloaden voor alle smartphones (Apple en Android). Je kunt de app na het downloaden - en eenmalig invullen van het NGF-nummer en barcodenummer - meteen gebruiken. 

Download direct: iPhone | Android

Een account aanmaken doe je zo:

 1. Download de app GOLF.NL en open de applicatie.
 2. Selecteer “Account aanmaken” in het beginscherm.
 3. Voer je NGF-nummer in (dat nummer staat op de voorkant van je NGF-pas).
 4. Voer je barcodenummer in (dat nummer staat op de achterkant van je NGF-pas).
 5. Voer het e-mailadres in waarmee je wilt inloggen en klik op “Verder”.
 6. Kies een wachtwoord en klik op “Verder”.

Wat kan je met de app?

De functies van de app GOLF.NL zijn in te delen in Golf (starttijd reserveren, scorekaart registreren), Vrienden en Mijn spel (prestaties en awards). We leggen het hieronder stap voor stap uit.

Golf (starttijd reserveren)

Een starttijd boeken is nu nog makkelijker! Starttijden platform GOLFGO is namelijk geïntegreerd in de app GOLF.NL. Als je in de app naar 'Golfen' gaat, vind je onder de button 'Nieuwe scorekaart' nu ook de knop 'Starttijd reserveren'. Dat kan zowel via jouw account van mijn.golf.nl, waardoor je gegevens direct beschikbaar zijn voor de reservering, als via de mogelijkheid om als 'gast' te reserveren, om de reserveringstool heel toegankelijk te houden. 

Button app GOLF.NL starttijd reserveren

Golf (scorekaart registreren)

 1. Met de app wordt het spelen en inleveren van een qualifying ronde veel makkelijker. Als je in de app naar 'Golfen' gaat, klik je op de knop 'Nieuwe scorekaart' om te beginnen.
 2. Als je op een golfclub aankomt, herkent de app de baan en wordt gevraagd of je een ronde van negen of achttien holes wilt spelen en van welke tees.
 3. Je geeft aan of je een qualifying kaart of een oefenronde speelt. Bij een qualifying kaart selecteer je eerst je marker voordat je aan je ronde begint.
 4. Speel je een keer alleen golf? Speel dan een oefenkaart. Bij het invoeren van een oefenkaart heb je namelijk geen marker nodig. Je voert net zoals bij een qualifying ronde je score in via de app. Maar in dit geval wordt je handicap na het afronden van de kaart fictief aangepast. Je krijgt zo een goed beeld van wat je score zou hebben gedaan met je handicap.
 5. Geen moeilijk rekenwerk meer. Je vult tijdens of na je ronde op je smartphone je scores in en de app doet de rest. De app geeft aan op welke holes je slagen krijgt.
 6. Zodra je de scorekaart hebt ingevoerd, krijgt je marker een berichtje om goedkeuring te geven. De rest gebeurt vanzelf. Geen rompslomp meer met stickers en computersystemen. Je ziet direct je nieuwe handicap.
 7. Je club krijgt een seintje dat je een nieuwe qualifying score hebt ingediend, er is een automatische uitwisseling van scores tussen clubsoftwaresystemen en de app. Zo klopt de administratie in alle systemen altijd.

Volg je vrienden op de golfbaan

Met de app kun je ook andere golfers uitnodigen om vriend te worden, hun golfprestaties volgen en van alles met elkaar delen. De tijdlijn van de app wordt automatisch bijgewerkt met de laatste golfactiviteiten van iedereen die je volgt - de handicap van een vriend of vriendin, het aantal birdies dat een clubgenoot heeft gemaakt. Heb je zelf op een nieuwe baan gespeeld of ben je trots op je (nieuwe) handicap? Je kunt het met één druk op de knop delen via Facebook of Twitter. Met de sociale functie van de app houd je contact met je golfvrienden en daag je elkaar uit en motiveer je elkaar.

Je kunt alleen vrienden uitnodigen die ook de app gebruiken, dus als ze de app nog niet hebben, stuur ze dan allemaal naar de App Store of Google Play.

Mijn spel

 1. Bij “Mijn spel” vind je onder meer de GOLF.NL handicapranking die aangeeft hoe goed je bent in vergelijking met golfers in je vriendengroep, club, stad, provincie, leeftijdscategorie en in heel Nederland.
 2. Een ander onderdeel is de Birdieranking. Daar zie je hoeveel (netto) birdies je hebt gemaakt.
 3. Is je handicap met vijf of tien procent verbeterd? Heb je jouw hoogste score in stablefordpunten verbroken? Je laagste aantal slagen over negen holes gedaan? De grens van twintig gespeelde rondes bereikt? Voor bijzondere prestaties ontvang je awards en ook die zijn te zien in “Mijn spel”. Alle awards zijn ook zichtbaar op de tijdlijn van je golfvrienden.
 4. Onder “Scores” zijn alle gespeelde ronden terug te vinden, inclusief de scorekaart van die ronden en alle andere gegevens.
 5. Je kunt bijhouden welke Nederlandse banen je al gespeeld hebt, een lijst met je favoriete banen samenstellen en een verlanglijst maken van banen die je nog wilt bezoeken. 

Waarom?

De app maakt golf leuker en qualifying ronden spelen gemakkelijker. Met de komst van de app is het registreren van qualifying scores voor je handicap niet langer ingewikkeld en het bijhouden en delen van je golfprestaties wordt heel gemakkelijk. 

Download direct: iPhone | Android

Meer informatie is te vinden op golf.nl/app of de sectie veel gestelde vragen. Je hebt ongeveer 40 MB vrije ruimte nodig om de app te installeren. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een e-mail naar app@golf.nl met je NGF-nummer erbij, dan kunnen we je snel helpen!

Alle functies en mogelijkheden van de app werken ook op een tablet of desktop computer.
Ga hiervoor naar de webpagina mijn.golf.nl

Lees meer over
App GOLFNL