NGF

De digitale NGF-pas

Iedere golfer die lid is van een club beschikt over een digitale NGF-pas. Deze pas toont altijd je actuele handicap.

De NGF-pas

Als lid van een golfclub beschik je over een digitale NGF-pas met de naam van jouw club en jouw actuele handicap. Het ontwerp van de pas is eind 2023 aangepast. De foto boven dit artikel toont het nieuwe ontwerp.

Je vindt jouw digitale pas in de app GOLF.NL, op mijn.golf.nl (de desktop-/tablet-variant van de app GOLF.NL) en meestal ook in de online omgeving van je golfclub. Ben je lid van twee clubs, dan zie je twee NGF-pasjes. 

  • Heb je de app GOLF.NL al geïnstalleerd op je telefoon, dan vind je de digitale NGF-pas in je profiel.
  • Heb je de app GOLF.NL nog niet op je telefoon, dan kun je die hier downloaden.

Op 1 januari toont de app GOLF.NL automatisch je digitale NGF-pas voor het nieuwe kalenderjaar, tenzij je je hebt uitgeschreven bij je golfclub.

Het Golf Service Nummer (GSN)

Op je digitale NGF-pas staat je Golf Service Nummer (GSN). Ieder speler heeft één GSN en dat nummer begint met NL. Jouw handicap, scores en andere historistische data worden opgeslagen onder je GSN.

De voordelen van een digitale pas 

Sinds 2019 heeft iedere golfer een digitale NGF-pas. Het verstrekken van plastic kaartjes is in de jaren 2020 tot en met 2023 afgebouwd. Na 2023 worden er geen plastic NGF-passen meer verstrekt.

Het grootste voordeel van de digitale NGF-pas is duurzaamheid, maar er zijn veel meer voordelen.

  • De digitale NGF-pas laat meteen na een qualifying ronde je nieuwe handicap zien.
  • Een digitale pas heb je altijd bij je in je telefoon.
  • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying ronde wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
  • De digitale NGF-pas is bij meeste golfclubs in de online clubomgeving geïntegreerd.
  • De digitale NGF-pas kun je niet verliezen.
  • De digitale pas heeft een barcode en QR-code die gebruikt kunnen worden voor het kassasysteem, het registreren van een golfronde en andere toepassingen op golfclubs.
  • De digitale NGF-pas is ook geldig en wordt geaccepteerd in het buitenland. De digitale pas van iedere speler verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl, de tablet- en desktopvariant van de app. (Zonder internetverbinding is de digitale NGF-pas niet zichtbaar in de app GOLF.NL en ook niet op mijn.golf.nl. Golfers die gedurende een golfvakantie een golfbaan gaan bezoeken waar geen internet is, kunnen voor vertrek een screenshot maken van hun digitale pas in de app GOLF.NL of op mijn.golf.nl en die foto tonen op de golfbaan.)

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Overstappen van club

Als je overstapt naar een andere club, dan behoud je je Golf Service Nummer. Het GSN maakt het mogelijk dat je nieuwe club jouw handicap, scores en andere historistische data digitaal overneemt.

Het is niet zo dat je nieuwe golfclub je opzegging bij je oude club regelt. Je moet dat zelf doen en op tijd, anders blijft je oude club contributie in rekening brengen. In de meeste gevallen moet je voor 1 november opzeggen bij een club.

Lid van twee clubs

Als je lid wordt van een tweede club, moet je zelf aangeven welke golfclub je homeclub wordt. Die informatie wordt opgeslagen onder je GSN. Je homeclub verzorgt jouw handicapregistratie.

Ben je lid van twee clubs? Dan toont de app GOLF.NL twee digitale passen. Op de digitale pas van je homeclub wordt je handicap getoond. Op de digitale pas van je andere club staat de tekst 'Clublidmaatschap'. 

De handicap van een andere speler opzoeken?

Golfers kunnen hun eigen handicap en de handicap van vrienden opzoeken via de app GOLF.NL (en via mijn.golf.nl, de desktop- en tabletvariant van de app). Daarnaast kun je ook je eigen handicap opzoeken op de computerzuil en de website van je golfclub. Om een handicap van een andere golfer te zien, moet je eerst een vriendschapsverzoek doen in de app. Wordt de uitnodiging geaccepteerd, dan kun je de handicap van deze golfer raadplegen en zijn of haar prestaties volgen. Deze methode is in overeenstemming met de AVG-privacyregels.

Verhuizing of aanpassen NAW-gegevens

Ga je verhuizen? Geef de mutaties van jouw NAW-gegevens aan je golfclub door en het wordt automatisch aangepast in de centrale database van de NGF. (Leden van de Stichting Golfsport kunnen hun gegevens zelf wijzigen; zie voor meer informatie daarover deze pagina).

Geen clublidmaatschap meer

Als je het lidmaatschap van je golfclub beëindigt en ook niet meer lid bent bij een andere golfclub, dan worden je gegevens (zoals je handicap en scorekaarten) 'bevroren'. We bewaren deze gegevens in de centrale database van de NGF zodat deze gegevens, mocht je in de toekomst weer lid willen worden van een golfclub, weer eenvoudig op te halen zijn op basis van jouw GSN. Wil je ook niet meer dat je gegevens bewaard worden in de NGF-database, stuur dan even een mailtje met je GSN (of als je dat niet weet, je volledige naam en geboortedatum) naar golf@ngf.nl.

Lees meer over
NGF App GOLFNL