Zelf Golfen

Meedoen aan een golfwedstrijd?

Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Op deze pagina vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen.

Clubs en banen kunnen hun wedstrijd hier laten plaatsen door een email te sturen naar redactie@golf.nl. Vermeld in het kort om welke wedstrijd het gaat en de relevante gegevens en voorwaarde is ook dat we kunnen linken naar een pagina waar golfers kunnen inschrijven of meer informatie kunnen vinden.

Open wedstrijden 2020

  • Hieronder volgt later een overzicht van open golfwedstrijden in 2020. Geef open toernooien door aan redactie@golf.nl en dan voegen we die toe aan de lijst. 
  • Op de website van Waar kan ik wedstrijden spelen? kunnen clubs en banen zelf wedstrijden onder de aandacht brengen. 

Zondag 15 maart, Delfland Jeugd Open, Schipluiden

Op zondag 15 maart wordt voor het derde jaar op rij het Delfland Jeugd Open georganiseerd op Golfbaan Delfland in Schipluiden. Een uitdagende wedstrijd voor alle golfende jeugd in Nederland tot 21 jaar. Doordat er in diverse HCP-categorieën wordt gespeeld, is het voor alle leeftijden en niveaus leuk om deel te nemen. HCP 0-11.4 telt mee voor de NGF Junior Ranking. Er zijn supergave prijzen te winnen. Voor de eerste hole-in-one die geslagen wordt,  staat er zelfs een gloednieuwe Vespa scooter klaar. Voor meer informatie, zie de website.

Zondag 29 maart, Jeugd Liemeer Open 

Voor de 12e keer het Liemeer Jeugd Open gehouden. Bart Ebens en Eva Nijenhuis, de Jeugd Open winnaars van 2019, kunnen dan hun titel verdedigen. Het Jeugd Open op de banen van Golf & Countryclub Liemeer is de aftrap van het wedstrijdseizoen voor de jeugd en telt mee voor de NGF Junior Ranking.  De belangstelling is elk jaar groot, maximaal 171 deelnemers strijden in vier categorieën om de prijzen. De jeugd tot en met 21 jaar met een handicap kan aan dit toernooi meedoen. Voor meer informatie en inschrijving, ga naar de speciale toernooipagina.

Zondag 19 april, Zwartemeer Open 

Toernooi op de 18-holes par-3 baan op het Sportlandgoied in Zwartemeer (Drenthe). Vanaf 09.30 uur ontvangst met koffiebuffet en lekkernijen, twee ronden golf met daartussen lunch en daarna borrelen en hapjes. Greenfee en lunch € 27,50. Aanmelden via 0591314654 of info@sportlandgoed.nl. Voor meer informatie, kijk op de toernooipagina

24-26 april, Gelders Open Pitch & Putt, Doetinchem

Internationaal toernooi voor geregistreerde golfers (golf of Pitch & Putt) op de Pitch & Putt Golf Doetinchem. Maximum aantal deelnemers 144. Er wordt gespeeld in een 6 holes matchplay knock-out format. Inschrijfgeld: 5 euro. De winnaar krijgt 80% van het totale inschrijfgeld, de nummer twee 20%. Voor meer informatie en inschrijving: geldersopen.nl

15-17 mei, Lauswolt Open, Beetsterzwaag

In de 5e editie van het Lauswolt Open nemen golfprofessionals het weer op tegen de beste amateurs van Nederland, zowel bij de dames als bij de heren. Het toernooi is dit jaar uitgebreid naar 54 holes. De start is nu op vrijdag 15 mei. Na twee dagen is er een cut: de beste 39 mannen en 18 vrouwen plus iedereen binnen 10 slagen van de leiders spelen op zondag om de finaleprijzen. Klik hier voor de toernooiwebsite.

Zaterdag 5 september, Zeewolde Cup Open

Een 18-holes Open Strokeplay wedstrijd voor Dames en Heren (geboren voor 1999). Onder de te winnen prijzen is ook een BMW voor het maken van de eerste hole-in-one in het toernooi. Voor meer informatie, klik hier.

 

Zaterdag 12 september, Open Flevolands Par 3, Swifterbant

Het Open Flevolands Par 3-kampioenschap is een strokeplaywedstrijd over 2 rondes van 18 holes op de 18 holes Par3-baan van Shortgolf Swifterbant. De spelvorm is bruto strokeplay, dus zonder handicapverrekening. Er wordt gespeeld in 2 categorieën (op basis van hcp.) bij de dames en de heren. De wedstrijd op zaterdag 12 september begint om 10 uur. Voor meer informatie, klik hier.

Zondag 13 september, Liemeer Open

Op Golf & Country Club Liemeer wordt voor de tiende keer alweer het Lipton Ice Liemeer Open gespeeld. Voor de prestigieuze strokeplaywedstrijd worden goede amateurs uitgenodigd. Spelers van 22 jaar en ouder kunnen zich inschrijven, waarbij de maximale handicap voor heren 10 is en voor dames 15. Voor meer informatie en inschrijving, ga naar de website

 

 

Tours

Hieronder een overzicht van tours voor amateurs, die uit meerdere wedstrijden bestaan.

Open Golf Tour

Nationale serie strokeplay wedstrijden voor mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder, amateurs (maximaal hcp 12.4) en teaching professionals. Alle wedstrijden tellen ook mee voor de NGF Jaarranglijsten, dames, heren en senioren. Klik hier voor meer informatie.

    NGF Wedstrijdkalender 2020

    Klik hier voor de NGF Wedstrijdkalender van 2020. Ga voor inschrijvingen en uitslagen naar deze pagina.

    Lees meer over
    Amateurs Wedstrijden