Zelf Golfen

Meedoen aan een golfwedstrijd?

Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Op deze pagina vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen.

Open golfwedstrijden, golftours en golfkampen

  • Hieronder volgt een overzicht van open golfwedstrijden, tours en kampen in 2020. Clubs en banen kunnen hun wedstrijden hier laten plaatsen door een email te sturen naar redactie@golf.nl. Vermeld in het kort om welke wedstrijd het gaat en de relevante gegevens en voorwaarde is ook dat we kunnen linken naar een pagina waar golfers kunnen inschrijven of meer informatie kunnen vinden.
  • Op de website van waar kan ik wedstrijden spelen? kunnen clubs en banen zelf wedstrijden onder de aandacht brengen.  

Open golfwedstrijden 2020

Zaterdag 5 september - Zeewolde Cup Open

Een 18-holes Open Strokeplay wedstrijd voor Dames en Heren (geboren voor 1999). Onder de te winnen prijzen is ook een BMW voor het maken van de eerste hole-in-one in het toernooi. Voor meer informatie, klik hier.

Zaterdag 12 september - Open Flevolands Par 3, Swifterbant

Het Open Flevolands Par 3-kampioenschap is een strokeplaywedstrijd over 2 rondes van 18 holes op de 18 holes Par3-baan van Shortgolf Swifterbant. De spelvorm is bruto strokeplay, dus zonder handicapverrekening. Er wordt gespeeld in 2 categorieën (op basis van hcp.) bij de dames en de heren. De wedstrijd op zaterdag 12 september begint om 10 uur. Voor meer informatie, klik hier.

Zondag 13 september - Liemeer Open

Op Golf & Country Club Liemeer wordt voor de tiende keer alweer het Lipton Ice Liemeer Open gespeeld. Voor de prestigieuze strokeplaywedstrijd worden goede amateurs uitgenodigd. Spelers van 22 jaar en ouder kunnen zich inschrijven, waarbij de maximale handicap voor heren 10 is en voor dames 15. Voor meer informatie en inschrijving, ga naar de website

Zondag 4 Oktober - Make-A-Wish Kids Open - The Dutch

Ben jij een enthousiaste jeugdgolfer? Dan krijg je nú de kans te spelen op The Dutch, één van de mooiste golfbanen van Nederland. Op 4 oktober is The Dutch namelijk gastheer van de Make-A-Wish Kids Open. Een uniek golfevenement van kinderen voor kinderen, want samen met jouw team help jij ook nog eens de wens vervullen van een van de wenskinderen.
Dus ben je tussen de 7 en 18 jaar en wil jij ook zo’n bijzondere dag beleven? Zorg dán dat je erbij bent. En… je hoeft echt geen prof te zijn om mee te doen. Neem ook je ouders, broertje of zusje mee! Speel jij mee voor één van de wenskinderen?

Golftours 2020

NGF Familietoernooi

Golf bij jouw eigen club of de club van een familielid tijdens het NGF Familietoernooi. Dit jaar wordt er gespeeld om de eigen clubkas te spekken. Infomeer bij jouw vereniging wanneer het toernooi plaatsvindt.
Meer informatie over het toernooi

Dutch Kids Open Golf Tour

Een reeks toernooien voor de jeugd van alle niveau's. De tour bestaat uit zes wedstrijden en is bestemd voor beginnende en (ver)gevorderde jeugd, waaronder de spelers uit de Nederlandse selecties. Resultaten tellen mee in de NGF-ranking (met uitzondering van de jongste categorieën). Er wordt gespeeld in leeftijd- en handicap gebonden categorieën. Ouders mogen als caddie mee de baan in. De data en locaties zijn:

29 augustus 2020 - GC Broekpolder
5 september 2020 - Amsterdamse Golf Club
20 september 2020 - De Wouwse Plantage
19 oktober - GC De Hoge Kleij
24 oktober - Golfbaan de Stippelberg
7 november - The Duke (Finale)

Dutch Kids Golf organiseert deze tour. Je kunt hier meer informatie vinden en aanmelden.

Duogolf Euregio Liga

Voor al weer het elfde seizoen organiseert Duogolf een Zomercompetitie voor duo’s die gespeeld wordt op de mooiste 18 holes golfbanen in de grensstreek van Nederland België en Duitsland.  De meeste wedstrijden vinden plaats in de grensstreek van Nederland, Duitsland en in 2020 voor het eerst bij Duogolf ook in de grensstreek van België.
Jaarlijks doen er om en nabij 220 golfers mee uit heel Nederland die lid zijn van ongeveer 45 verschillende golfclubs. Er zijn zestien eendaagse wedstrijden en twee driedaagse toernooien. Ga voor meer informatie naar de website van Duogolf. 

Open Golf Tour

Nationale serie strokeplay wedstrijden voor mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder, amateurs (maximaal hcp 12.4) en teaching professionals. Alle wedstrijden tellen ook mee voor de NGF Jaarranglijsten, dames, heren en senioren. De wedstrijden zijn voornamelijk gepland op zaterdag en zondagen. Klik hier voor de data en meer informatie.

Golfkampen 2020

3-7 augustus - Summer Performance Camp, Houtrak

Vier dagen lang trainen en spelen op topgolf niveau onder begeleiding van topcoaches! Van 3 t/m 7 augustus organiseert de Houtrak Golf Acadamy een uniek zomer golfkamp. Tijdens deze 4 daagse trainingsstage zullen alle onderdelen behandeld worden die belangrijk zijn om goed te kunnen presteren. Dus geen techniek training maar juist trainen op de onderdelen die een doorslaggevende factor hebben om beter te kunnen scoren in wedstrijden. Strategie, voedingsadvies, mentale training, speltesten, wedstrijdvoorbereiding, spelstatistieken, zelfevaluatie en nog veel meer…
Meer informatie en aanmelden

 

    NGF Wedstrijdkalender

    Klik hier voor de NGF Wedstrijdkalender. Ga voor inschrijvingen en uitslagen naar deze pagina.

    Lees meer over
    Amateurs Wedstrijden