Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green
Zelf Golfen

Meedoen aan een golfwedstrijd?

Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green
Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Op deze pagina vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen. Aanmelden kan bij de organisatie zelf.

Laatste update 15 augustus 2022
(Verder onderaan staat ook een overzicht van golftours en golfkampen)

Open golfwedstrijden en toernooien 2022   

19 augustus - VrijMiGo

Golfbaan Het Rijk van Margraten houdt tussen 14.30 en 19.00 uur een vrijdagmiddaggolfwedstrijd voor spelers met een handicap van 36 of hoger.
Meer informatie en aanmelden

20 augustus - Grevelingenhout Senior Open

Meer informatie en aanmelden

20 augustus - Alkmaars Open Golftoernooi

Ben je geboren, woonachtig en/of werkzaam in de gemeente Alkmaar? Dan kan je meedoen op Golfbaan Dirkshorn.
Meer informatie en aanmelden

20 en 21 augustus - Golfplaza Sons Open

Meer informatie en aanmelden

20 augustus - First Annual Expat Tournament

De Zeeuwsche in Middelburg.
Meer informatie en aanmelden

26-28 augustus - Hoenderdaal Open

Een strokeplaytoernooi op Hoenderdaal Golf.
Meer informatie en aanmelden

28 augustus - Zeewolde Cup Jeugd

Meer informatie en aanmelden

2 september - Brabants Disabled Open

Het Brabantse Disabled Open 2022 - jaargang nr. 14 - wordt gespeeld op vrijdag 2 september. De wedstrijd voor golfers met een lichamelijke beperking. Deelnemers aan de wedstrijd spelen samen in een flight met sponsoren die de dag financieel mogelijk maken. Voor alle deelnemers staat de koffie met gebak klaar, zijn er broodjes voor in de baan en is er na de prijsuitreiking een mooi dinerbuffet. Brabantser kan het niet. Het geheel vindt plaats op de prachtige Golfbaan de Stippelberg in Bakel.  

Op dezelfde dag wordt er ook een clinic georganiseerd voor mensen met een beperking. Zij kunnen kennismaken met de golfsport en ontdekken welke mogelijkheden er voor hen persoonlijk zijn. Iedereen met een fysieke beperking is van harte welkom, en met kans op gratis golflessen.
Meer informatie en aanmelden

3-4 september - Almelo Open Golfkampioenschap

Dit is de negende editie van het Almelo Open Golfkampioenschap op PH Golf, georganiseerd door Golfvereniging Prins Hendrik Almelo. Iedere deelnemer wordt ontvangen met een kop koffie en wat lekkers, ontvangt een goodiebag en speelt één dagdeel: 9.00 uur of 13.00 uur op zaterdag dan wel 9.00 uur of 13.00 uur op zondag. Meedoen kost maar 15 euro.
Meer informatie en aanmelden (zie ook dit Facebook-bericht)

3 september - Zeewolde Cup Dames & Heren

Meer informatie en aanmelden

3-4 september - Haenen Jeugd Open

Golfpark De Haenen
Meer informatie en aanmelden

10 september - #InstagolfNL 'Divas vs. Dandies'

Op zaterdag 10 september 2022 gaan we na het succes van vorig jaar de leukste fun golf battle van het jaar houden: een 18 holes wedstrijd tussen Golfdivas & Golfdandies. En wie komt er aan het einde van deze nu al weer legendarische dag als winnaar tevoorschijn? Toch weer de mannen of zijn het deze keer de vrouwen?
Meer informatie en aanmelden

10 september - Landelijk Open Golf & Bridge

Op Golfbaan Dirkshorn.
Meer informatie en aanmelden

10 september - Houtrak Jeugd Open

Meer informatie en aanmelden

10 september - Flevolands Par 3 Open

Op Shortgolf Vereniging Flevoland.
Meer informatie en aanmelden (inloggen)

11 september - Lipton Ice Tea Liemeer Open

Meer informatie en aanmelden

11 september - Olympus Jeugd Open

Meer informatie en aanmelden

11 september - NK Intuïtief putten

Op de grote oefengreen van Dutch Golf Putten wordt het Nederlands Kampioenschap Intuïtief Putten, georganiseerd door Iron Shirt of Golf.
Meer informatie en aanmelden

17 september - Kids Open for Make a Wish Nederland

Tijdens het Kids Open zetten jeugdspelers zich in om de wensen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte te kunnen vervullen.
Meer informatie en aanmelden

17 september - Drents Open Semslanden

Het Drents Open 2022 is net als in 2021 op Golfclub De Semslanden in Gasselternijveen. Er wordt gespeeld in drie categorieën (strokeplay en stableford).
Meer informatie en aanmelden

18 september - De Herkenbosche Open

Meer informatie en aanmelden

23 september - Ladies Open Golfclub Cromstrijen

Op vrijdag 23 september organiseert Golfclub Cromstrijen een Ladies Open ten behoeve van SOS Kinderdorpen.
Meer informatie en aanmelden

23 september -  Rode Kruis Golftoernooi

Op vrijdag 23 september 2022 wordt op de prachtige golfbaan van Hooge Graven Golfclub Ommen het Rode Kruis Golftoernooi georganiseerd. Op deze baan, die gratis beschikbaar is gesteld voor het goede doel, zal om 12:00 uur het startschot klinken voor een shotgun over 18 holes. De spelvorm die gespeeld gaat worden is Texas Scramble.
DOEL: De opbrengst van dit toernooi gaat naar een Noodverzorgingsunit die tijdens rampen, incidenten en evenementen binnen een paar uur door Rode Kruis IJsselland in heel Nederland ingezet kan worden voor eten en drinken.
Meer informatie en aanmelden

24 september - Golfrebels Open

Golfbaan Dirkshoorn
Meer informatie en aanmelden

25 september - Helmond Open

Golfclub Overbrug Helmond
Meer informatie en aanmelden

24-25 september - Heuvelrug Jeugd Open

Golf Club De Pan & Golf Club De Hoge Kleij
Meer informatie en aanmelden

25 september t/m 2 oktober - Euregio Golfweek

De Golf & Country Club Winterswijk organiseert op haar fraaie accommodatie alweer voor de 30e keer de Euregio Open Golfweek voor Jong en Oud. Ruim tweehonderd deelnemers zullen in vier categorieën strijden om de hoogste eer in hun klasse. De wedstrijden binnen het kader van deze wedstrijdweek kennen een lange historie. In het verleden deden onder meer Joost Luiten, Inder van Weerelt, Reinier Saxton en Taco Remkes mee. De jeugdwedstrijd op 25 september telt mee voor de NGF Jeugd Ranking.

Voor meer informatie en inschrijving: https://www.golfclubwinterswijk.nl/euregio-golfweek/

1-2 oktober - Batouwe Betuws Jeugd Open

Meer informatie en aanmelden

13 t/m 16 oktober - Tulip Golf Challenge

De Drentsche Golf & Country Club is al voor de zevende maal het strijdtoneel voor dit inmiddels befaamde jeugdtoernooi. Golftalenten uit de hele wereld ontmoeten elkaar op de baan in het Drentse Assen. Het toernooi bestaat uit drie 18 holes ronden en telt mee voor de World Amateur Golf Ranking. Nederlandse spelers kunnen NGF ranking punten verdienen.
Voor meer informatie en aanmelden

15 oktober - International Dutch Hickory Open

Op de heidebaan van Landgoed Ullerberg wordt de 11de editie van het International Dutch Hickory Open gespeeld. Het IDHO is open voor alle golfers met als enige voorwaarde dat er gespeeld moet worden met hickory golf clubs. "Speciale hickory outfits worden enorm gewaardeerd maar zijn niet noodzakelijk", zegt de organisatie.
Voor meer informatie en aanmelden

Open golfwedstrijden en toernooien 2023

17 juni 2023 - 45-holes wedstrijd op Het Rijk van Nijmegen

Bij deze wedstrijd spelen de deelnemers alle holes van Het Rij van Nijmegen. Informatie is te zijner tijd te vinden op golfenophetrijk.nl.

Golftours 2022

Holland Golf Events

Holland Golf Events organiseert weer een groot aantal wedstrijden dit jaar. Denk dan aan gezellige wedstrijden op o.a. de Turfvaert, Swinkelsche en Amelisweerd.
Meer informatie en inschrijven

12e Duogolf Euregio Jaarcompetitie voor Duo’s 2022

Voor al weer het twaalfde seizoen organiseert Duogolf een Zomercompetitie voor Duo’s die gespeeld wordt op de mooiste 18 holes golfbanen in de grensstreek van Nederland, België en Duitsland (Gem. 8.1 op Leading Courses). Jaarlijks doen er ca. 220 golfers mee uit heel Nederland die lid zijn van ca. 45 verschillende golfclubs. Als deelnemer ding je o.a. mee naar prachtige golfreizen!
Meer informatie en inschrijven

Well Water Golf Tour 2022

De Well Water Golf Tour wordt dit jaar gespeeld op 4 golfbanen in Nederland. Deze golftour staat open voor golfers met een hcp tot 36. Elke wedstrijd wordt gespeeld op mooie en uitdagende golfbanen. Altijd 18 holes, inclusief koffie met iets lekkers na afloop een borrel met prijsuitreiking. Op elk event zijn er diverse prijzen te winnen. Spelvorm hogere handicappers is stableford, lagere hcp’s bruto/netto.
Meer informatie en aanmelden

Open Golf Tour 2022

De Open Golf Tour organiseert toernooien voor een groep doelgroep gevorderde golfers. Alle wedstrijden staan open voor amateurs en professionals. De Senior Opens zijn voor golfers van 50 jaar en ouder, man/vrouw. De Opens zijn voor spelers vanaf 18 jaar. Handicap grens: dames maximaal hcp. 14.8. Heren 12.4.
Meer informatie en aanmelden  

iGolf ECLECTIC 2022

Van 1 april t/m 30 september kan elke golfer weer meespelen. Deelnemers werken een heel seizoen toe naar hun eigen baanrecord. Op elke hole onthoudt het ECLECTIC systeem alleen jouw beste score. En dit zonder mee te hoeven doen aan extra wedstrijden of toernooien. Gewoon meedoen met je gespeelde kaarten op je wekelijkse golfronde of clubwedstrijden waar je regelmatig aan mee doet. Per golfbaan wordt er ook automatisch een klassement bijgehouden en strijd je in 4 handicap categorieën voor de titel van ECLECTIC-Kampioen 2022.
Meer informatie en aanmelden

Koppelwedstrijden Golfcentrum Dongen

Op 6 vrijdagavonden in mei t/m september kun je als golfkoppel deelnemen aan een 9-holes wedstrijd op Golfcentrum Dongen. Brabantse gastvrijheid en gezelligheid gecombineerd met een serieuze golfwedstrijd (koffie/thee met iets lekkers, golf, borrelhap). De spelvorm is Texas Scramble. Per dag zijn er leuke prijzen te verdienen voor de eerste 3 koppels en ben je in één van de wedstrijden in de top-3 geëindigd dan sta je in de finale die in oktober gespeeld wordt. Dan wordt er o.a. gestreden om 2 greenfees voor Bernardus.
Wedstrijddagen: 20-05 | 24-06 | 15-07 | 12-08 | 02-09 | 23-09
Start 1ste flight: 17:00 uur
Meer informatie en aanmelden

Golfkampen 2022

Er zijn nog geen kampen bij ons bekend.

Jouw open golfwedstrijd, golftour of golfkamp op deze pagina?

  • Organisaties, clubs en banen kunnen de door hen georganiseerde wedstrijden hier laten plaatsen door een email te sturen naar redactie@golf.nl. Vermeld in het kort om welke wedstrijd het gaat en de relevante gegevens. Een andere voorwaarde is dat we kunnen linken naar een pagina waar golfers zich kunnen inschrijven en meer informatie kunnen vinden.
  • Er wordt geen pdf/poster meer gemaakt van de open (jeugd)wedstrijden op Nederlandse banen. Alle open toernooien worden op deze pagina vermeld.

    Lees meer over
    Amateurs Wedstrijden