Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green
Zelf Golfen

Maak je agenda vrij voor een van deze golfwedstrijden!

Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green
Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Op deze pagina vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen. Aanmelden kan bij de organisatie zelf.

Clubs en wedstrijdorganisaties kunnen hun open toernooien doorgeven aan redactie@golf.nl. Dan wordt de wedstrijd vermeld in dit overzicht.

Laatste update: 12 april 2024

Open golfwedstrijden en toernooien in 2024 

19 april - Golf WeldeRun

Een 18-holes wedstrijd op Golfbaan Landgoed Welderen voor het goede doel. De opbrengst van de activiteit komt volledig ten goede van palliatieve kankerzorg. Informatie.

19 april - Benefiettoernooi Parkinson2beat Vlaanderen

Op Steenhoven Country Club in België is het derde toernooi in de reeks waarbij de opbrengst in zijn geheel gaat naar fundamenteel onderzoek naar Parkinson. Er volgen dit jaar nog acht toernooien voor dit goede doel. Informatie.

20 april - Nederlands Golfmuseum Open Hickory Toernooi

Er wordt gespeeld met hickory clubs en in bijpassende kleding. Informatie.

20 april - Adidas Olympus Jeugd Open

Op Golfbaan De Hoge Dijk wordt gespeeld in drie categorieën: bruto strokeplay (tot hcp 9.9), netto strokeplay (hcp 10-17.9) en stableford (vanaf hcp 18). Informatie.

4 mei - Shotgun-beleving North/South op The Links Valley

Af en toe kun je alle 18 holes van The Links Valley op één dag spelen. Deze open wedstrijd start om 12.00 uur en is inclusief lunch, greenfee, bites en barbecue. Informatie.

15 mei - Benefiettoernooi Parkinson2beat Evertsoord

Op De Peelse Golf is het vierde toernooi in de reeks waarbij de opbrengst in zijn geheel gaat naar fundamenteel onderzoek naar Parkinson. Er volgen dit jaar nog zeven toernooien voor dit goede doel. Informatie.

24 t/m 25 mei - Hilversumsch Senior Open

Het Hilversumsch Senior Open is een 36-holes strokeplaykampioenschap voor dames en heren van 50 jaar en ouder. Inschrijven is mogelijk vanaf 15 april 2024. Informatie.

27 mei - Horeca Cup

Een wedstrijd voor golfende horecamedewerkers op Golfbaan Dirskhorn. Informatie.

1 juni - Venray Open

Op Golf- en Countryclub Geijsteren wordt het Venray Open gespeeld in drie categorieën. Voor de lage handicappers is het netto strokeplay en de rest speelt Stableford. Informatie.

1 juni - Shotgun-beleving North/South op The Links Valley

Af en toe kun je alle 18 holes van The Links Valley op één dag spelen. Deze open wedstrijd start om 12.00 uur en is inclusief lunch, greenfee, bites en barbecue. Informatie.

6 t/m 9 juni - Delfts Par 3 Open

Concordia organiseert voor de 15de keer het Delfts Par 3 Open op de baan van DSV Concordia Golf. Er wordt tijdens de voorrondes op 6, 7 en 8 juni in de categorieën strokeplay en stableford gespeeld. De beste 27 uit beide categorieën plaatsen zich voor de finale op zondag 9 juni. Inschrijven is mogelijk tot 31 mei. Informatie.

8 t/m 10 + 15 juni - Achterhoeks Open XXL

Eén van de grootste meerdaaagse amateurwedstrijd van Nederland biedt plaats aan 360 deelnemers. Er wordt tijdens de voorrondes op 8, 9 en 10 juni gespeeld in drie categorieën. Ongeveer 25 procent plaatst zich voor de finale op zaterdag 15 juni. Een gedeelte van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Joost Luiten Foundation. Informatie.

20 juni - Lions Open

Netwerk Club De Lions organiseert een golfevenement op mooie landgoederen in Voorst en omstreken. Op iedere locatie zijn twee holes aangelegd.  Het doel is niet alleen om een dag vol vermaak te bieden, maar ook om bewustzijn en middelen te genereren voor de goede doelen. Informatie.

22/23 juni - Open Oosterhoutse

De Oosterhoutse organiseert voor de 14de keer het open kampioenschap van Oosterhout. Er wordt twee dagen 18 holes strokeplay gespeeld zonder handicapverrekening voor vrouwen en mannen met minimaal handicap 20. Informatie.

23 juni - Ladies golfdag

Of je nog nooit gegolft hebt, beginnende golfer bent of al meer ervaren, er is voor ieder wat wils. Professionals van de Dirkshorn Golf Academy op Golfbaan Dirskhown staan klaar om je de fijne kneepjes van het golf te leren, terwijl de gevorderde vrouwen de baan op gaan. Informatie en inschrijven.

26 t/m 30 juni - De Wouwse Pro-Am Week

Het is de 42e editie van de Wouwse Pro-Am. Pro's hebben een eigen klassement en iedere dag spelen ze met een andere amateur. Zondag is een open jeugd pro-am. Informatie.

6 juli - Princenbosch Open

De wedstrijd wordt gespeeld op alle 27 holes van Golfclub Princenbosch. Voor heren met een handicap tot 8 en dames met een handicap tot 12. Informatie.

6 juli - Shotgun-beleving North/South op The Links Valley

Af en toe kun je alle 18 holes van The Links Valley op één dag spelen. Deze open wedstrijd start om 12.00 uur en is inclusief lunch, greenfee, bites en barbecue. Informatie.

8 t/m 11 juli - Gelders Golfkwadrant

Het Gelders Golfkwadrant is een wedstrijdreeks voor middelbare scholieren tussen de 10 en 21 jaar. Er wordt vier dagen achter elkaar gespeeld. Op 8 juli op de Keppelse, op 9 juli op de Rosendaelsche, op 10 juli op Heelsum en op 11 juli op Welderen. Aanvang 18 holes rond 13.00 uur, 9 holes rond 15.30 uur. Klik hier voor informatie en het inschrijfformulier. Zie ook Facebook.

12 t/m 14 juli - Capels Senior Open

Voor de 13de keer wordt het Capels Senior Open georganiseerd. Er wordt bruto strokeplay gespeeld in teams die bestaan uit twee mannen, twee vrouwen of een gemengd paar. De maximale individuele handicap is 36.0. Inschrijving is mogelijk vanaf 7 maart. Informatie.

23 t/m 25 juli - Noordwijkse Jeugd Open

Het jaarlijkse jeugdtoernooi op de Noordwijkse Golfclub (strokeplay) is toegankelijk voor jeugdspelers tot en met 25 jaar. Informatie.

27-28 juli Westfries Mixed Open Golftoernooi 

Op 27 juli wordt 18 holes gespeeld op Golfbaan Regthuys en op 28 juli 18 holes op Golfbaan Westwoud. De spelvorm: individueel strokeplay voor m/v met handicap 0-18, individueel Stableford voor m/v met handicap 18,1-36. De organisatie is in handen van G&CC Regthuys Winkel en de Westfriese GC Westwoud. Informatie: wfmo@regthuysgolf.nl.

3 augustus - Shotgun-beleving North/South op The Links Valley

Af en toe kun je alle 18 holes van The Links Valley op één dag spelen. Deze open wedstrijd start om 12.00 uur en is inclusief lunch, greenfee, bites en barbecue. Informatie.

17 augustus - Grevelingenhout Senioren Open

Het Grevelingenhout Senioren Open is een 18 holes-strokeplaykampioenschap voor vrouwen en mannen van 50 jaar en ouder met handicap 18 of lager. Informatie.

24/25 augustus - Rijmond Open Golf

De 13e editie van het Rijnmond Open Golf wordt gespeeld op De Hooge Rotterdamsche. Er is een voorronde  van 19 tot en met 21 augustus, terwijl lage handicappers zich direct plaatsen voor het weekend. De spelvorm is strokeplay over 54 holes, gespeeld op zaterdag en zondag. Het toernooi is onderdeel van de Rotterdam Golf Tour. Informatie.

25 augustus - Zeewolde Cup Jeugd

Open wedstrijd op Golfclub Zeewolde voor jeugdgolfers die geboren zijn in 2003 of later. Er zijn drie categorieën. Informatie.

31 augustus - Twente Cup Mini Challenge

Voor jeugdspelers geboren in 2011 of later. De wedstrijd wordt gespeeld op de par-3 oefenholes van de Twentsche Golfclub. Informatie.

31 augustus - Dirkshorn Duo Open

Ga als koppel de strijd aan in een Fourball-betterball-wedstrijd. Worden jullie de bruto of netto kampioen? Informatie en inschrijven.

4 september - Benefiet Golftoernooi Ronald McDonald Huis Utrecht

Het benefiettoernooi wordt gespeeld op Golfclub Kromme Rijn in Bunnik. De hoogteverschillen, waterpartijen en de uitgebreide beplanting maken van deze baan een uitdaging voor golfers van elk niveau. De opbrengst gaat naar Ronald McDonald Huis Utrecht. Informatie.

7 september - Zeewolde Cup

Strokeplaywedstrijd op Golfclub Zeewolde. Inschrijving is open voor vrouwen tot en met handicap 14.0. Voor mannen is de maximale handicap 10.0. Informatie.

7 september - Shotgun-beleving North/South op The Links Valley

Af en toe kun je alle 18 holes van The Links Valley op één dag spelen. Deze open wedstrijd start om 12.00 uur en is inclusief lunch, greenfee, bites en barbecue. Informatie.

8 september - Houtrak Jeugd Open

In categorie 1 (bruto strokeplay) zal gespeeld worden om de Francine Saxton beker. En in alle drie de categorieën zijn weer mooie prijzen te winnen. Inschrijven is mogelijk vanaf april. Informatie.

28 september - Nederlandse Golfmuseum Cup

De tweede editie. Informatie: golfmuseum.nl.

28 en 29 september - Batouwe Betuws Jeugd Open

Voor de 21ste keer nemen diverse veelbelovende jeugdspelers (t/m 25 jaar) het over twee dagen tegen elkaar op. Het toernooi telt mee voor de NGF Junior Ranking. Informatie.

5 oktober - Shotgun-beleving North/South op The Links Valley

Af en toe kun je alle 18 holes van The Links Valley op één dag spelen. Deze open wedstrijd start om 12.00 uur en is inclusief lunch, greenfee, bites en barbecue. Informatie.

Dutch Kids Golf

Meerdere wedstrijden door het jaar heen voor kinderen. Zij kunnen wedstrijdervaring opdoen op de mooiste banen van Nederland, in een veilige omgeving en met heel veel lol. Kalender.

Golfkampen voor jeugd

Kijk op deze pagina: Ontdek de leukste golfkampen voor je kind(eren) deze zomer.

Open Golf Tour en de Senior Golf Tour

Strokeplaywedstrijden voor amateurs én professionals. De punten tellen mee voor de NGF Jaarranglijsten én zijn onderdeel van de lijst NGF wedstrijden t.b.v. KSS scores (Kwalificatie Structuur Sport van de NOC*NSF) . De Open Golf Tour is voor golfers vanaf vanaf 16 jaar, dames maximaal handicap 16 en heren maximaal 14. De Senior Golf Tour voor golfers vanaf 50 jaar, heren maximaal hcp 14,0 en dames16,8. Meer informatie en aanmelden.

Rotterdam Golf Tour

Het doel van de Rotterdam Golf Tour is om amateurgolfers een wedstrijdplatform te bieden waarin zij zich met elkaar kunnen meten op een wijze waarop professionele golfers dat ook doen.

Gespeeld in 2024

22 maart - Golf4Health

Een benieftwedstrijd op Golfclub Kleiburg in Brielle. De opbrengst komt ten goede aan Health Promotion South Africa (HP). Informatie.

24 maart - Liemeer Jeugd Open

Het 14e Liemeer Jeugd Open op Golf & Countryclub Liemeer is de aftrap van het wedstrijdseizoen voor de jeugd en telt mee voor de NGF Junior Ranking. Informatie.

27 maart - Benefiettoernooien Parkinson2beat

Op Golfclub Zeegersloot is de aftrap voor een reeks benefiettoernooien waarbij de opbrengst in zijn geheel gaat naar fundamenteel onderzoek naar Parkinson. Er zijn dit jaar tien toernooien voor dit goede doel. Informatie.

28 januari - Koek en Zopie-wedstrijd

Deze 18-holes wedstrijd wordt gehouden op BurgGolf Gendersteyn in Veldhoven. Vooraf is er koffie/thee en een lekkernij, na de eerste negen is er een kop erwtensoep, tijdens de tweede negen zijn er warme dranken en worstenbroodjes en na afloop is er een borrel met bittergarnituur. Informatie.

3 februari - De hel van de Purmer

Een 27-holes midwintergolfwedstrijd op BurgGolf De Purmer met een lunch en na afloop een stamppotbuffet. Informatie.

17 maart - Leeuwenbergh Jeugd Open

Het 16e Jeugd Open op Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh is voor spelers tot en met 21 jaar. Er wordt gestreden in vier categorieën en er is een speciale prijs voor een hole-in-one. Informatie.

9 april - Benefiettoernooi Parkinson2beat Eindhoven

Op Golfcentrum Eindhoven is het tweede toernooi in de reeks waarbij de opbrengst in zijn geheel gaat naar fundamenteel onderzoek naar Parkinson. Er volgen dit jaar nog negen toernooien voor dit goede doel. Informatie.

Lees meer over
Amateurs Wedstrijden