Zelf Golfen

Meedoen aan een golfwedstrijd?

Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Op deze pagina vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen.

Let op: In verband met het coronavirus kan het zijn dat clubs besluiten om wedstrijden geen doorgang te laten vinden. De beslissing of clubwedstrijden en –bijeenkomsten in de komende periode doorgaan of afgelast worden, is aan de organisatoren: de clubs en banen. Informeer daarnaar bij de betreffende club/baan. De NGF beveelt de verenigingen aan om beslissingen te nemen op basis van de adviezen van het RIVM, NOC*NSF en de plaatselijke GGD. Voorts wordt aanbevolen om – net als de NGF – te handelen volgens het principe “better safe than sorry”. Een belangrijk argument voor een veilig beleid is dat de meeste wedstrijden verzet kunnen worden naar een latere datum.

Lees hier een officieel statement van de NGF over dit onderwerp 

Clubs en banen kunnen hun wedstrijd hier laten plaatsen door een email te sturen naar redactie@golf.nl. Vermeld in het kort om welke wedstrijd het gaat en de relevante gegevens en voorwaarde is ook dat we kunnen linken naar een pagina waar golfers kunnen inschrijven of meer informatie kunnen vinden.

Open wedstrijden 2020

  • Hieronder volgt later een overzicht van open golfwedstrijden in 2020. Geef open toernooien door aan redactie@golf.nl en dan voegen we die toe aan de lijst. 
  • Op de website van Waar kan ik wedstrijden spelen? kunnen clubs en banen zelf wedstrijden onder de aandacht brengen. 

Zondag 15 maart, Delfland Jeugd Open, Schipluiden

Op zondag 15 maart wordt voor het derde jaar op rij het Delfland Jeugd Open georganiseerd op Golfbaan Delfland in Schipluiden. Een uitdagende wedstrijd voor alle golfende jeugd in Nederland tot 21 jaar. Doordat er in diverse HCP-categorieën wordt gespeeld, is het voor alle leeftijden en niveaus leuk om deel te nemen. HCP 0-11.4 telt mee voor de NGF Junior Ranking. Er zijn supergave prijzen te winnen. Voor de eerste hole-in-one die geslagen wordt,  staat er zelfs een gloednieuwe Vespa scooter klaar. Voor meer informatie, zie de website.

Zondag 29 maart, Jeugd Liemeer Open 

Voor de 12e keer het Liemeer Jeugd Open gehouden. Bart Ebens en Eva Nijenhuis, de Jeugd Open winnaars van 2019, kunnen dan hun titel verdedigen. Het Jeugd Open op de banen van Golf & Countryclub Liemeer is de aftrap van het wedstrijdseizoen voor de jeugd en telt mee voor de NGF Junior Ranking.  De belangstelling is elk jaar groot, maximaal 171 deelnemers strijden in vier categorieën om de prijzen. De jeugd tot en met 21 jaar met een handicap kan aan dit toernooi meedoen. Voor meer informatie en inschrijving, ga naar de speciale toernooipagina.

Zaterdag 4 april, Leeuwenbergh Open, Den Haag

Het 14e Leeuwenbergh Jeugd Open (voor spelers geboren in 1999 of later) wordt gespeeld in vier categorieën en dus zijn golfers van alle niveau's welkom. Naast leuke prijzen is er ook een scooter voor de speler die als eerste een hole in one maakt op hole 13. Voor meer informatie, ga naar de website

Zondag 19 april, Zwartemeer Open 

Toernooi op de 18-holes par-3 baan op het Sportlandgoied in Zwartemeer (Drenthe). Vanaf 09.30 uur ontvangst met koffiebuffet en lekkernijen, twee ronden golf met daartussen lunch en daarna borrelen en hapjes. Greenfee en lunch € 27,50. Aanmelden via 0591314654 of info@sportlandgoed.nl. Voor meer informatie, kijk op de toernooipagina.

24-26 april, Gelders Open Pitch & Putt, Doetinchem

Internationaal toernooi voor geregistreerde golfers (golf of Pitch & Putt) op de Pitch & Putt Golf Doetinchem. Maximum aantal deelnemers 144. Er wordt gespeeld in het format Strokeplay Scratch. Programma: Vrijdag 24 april: oefenrondes en om 15.00 uur een matchplay knock-out voor de liefhebbers tot 18:00 uur. Zaterdag 25 april: 2 rondes van 18 holes. Shotgun start; eerste ronde start om 09.30 uur. Zondag 26 april: finale ronde van 18 holes, eerste flight om 09.00 uur. Voor meer informatie en inschrijving: geldersopen.nl

15-17 mei, Lauswolt Open, Beetsterzwaag

In de 5e editie van het Lauswolt Open nemen golfprofessionals het weer op tegen de beste amateurs van Nederland, zowel bij de dames als bij de heren. Het toernooi is dit jaar uitgebreid naar 54 holes. De start is nu op vrijdag 15 mei. Na twee dagen is er een cut: de beste 39 mannen en 18 vrouwen plus iedereen binnen 10 slagen van de leiders spelen op zondag om de finaleprijzen. Klik hier voor de toernooiwebsite.

Donderdag 21 mei, Haarlemmermeersche Jeugd Open, Cruquius

Bij de tiende editie van het Haarlemmermeersche Jeugd Open wordt gespeeld in twee categorieën, beide wedstrijden worden gespeeld over 18 holes Leeghwater-Lynden. De 9 beste spelers uit categorie 1 (+ ties) zullen over 9 extra holes beslissen wie er uiteindelijk met de Henk Alphenaar Bokaal naar huis zal gaan. (Score over 27 holes telt hierbij.)
Voor de eerste hole-in-one die op hole 17 geslagen word, ligt een Pin-High reischeque ter waarde van 2800 euro klaar. Meer informatie via de website.

Vrijdag 22 mei, Open Betuwse kampioenschappen, Elst

De amateurgolfer kan een gooi doen naar de titel in de Open Betuwse Golfkampioenschappen op Landgoed Welderen in Elst. Er wordt in drie handicapcategorieën gestreden. Categorie I: HCP -9.0* – 9.9* (strokeplay). Categorie II: HCP 10.0*-19.9* (stableford). Categorie III: HCP 20.0*-29.9* (stableford). Klik hier voor de website voor meer informatie en inschrijving.

Zaterdag 20 juni, Stippelberg Open, Bakel

Het Stippelberg Open is een eendagstoernooi voor golfers tot en met handicap 24. Er zijn twee categorieën: categorie 1 hcp 0-12 Strokeplay bruto /netto en categorie 2 hcp 12,1 - 24 stableford. Ontvangst vanaf 09.30 uur. Inschrijfgeld bedraagt €75 inclusief ontvangst, halfway snack, borrelhap en informeel diner. Voor meer informatie en inschrijven, zie de website.

Zaterdag 5 september, Zeewolde Cup Open

Een 18-holes Open Strokeplay wedstrijd voor Dames en Heren (geboren voor 1999). Onder de te winnen prijzen is ook een BMW voor het maken van de eerste hole-in-one in het toernooi. Voor meer informatie, klik hier.

Zaterdag 12 september, Open Flevolands Par 3, Swifterbant

Het Open Flevolands Par 3-kampioenschap is een strokeplaywedstrijd over 2 rondes van 18 holes op de 18 holes Par3-baan van Shortgolf Swifterbant. De spelvorm is bruto strokeplay, dus zonder handicapverrekening. Er wordt gespeeld in 2 categorieën (op basis van hcp.) bij de dames en de heren. De wedstrijd op zaterdag 12 september begint om 10 uur. Voor meer informatie, klik hier.

Zondag 13 september, Liemeer Open

Op Golf & Country Club Liemeer wordt voor de tiende keer alweer het Lipton Ice Liemeer Open gespeeld. Voor de prestigieuze strokeplaywedstrijd worden goede amateurs uitgenodigd. Spelers van 22 jaar en ouder kunnen zich inschrijven, waarbij de maximale handicap voor heren 10 is en voor dames 15. Voor meer informatie en inschrijving, ga naar de website

 

 

Tours

Dutch Kids Open Golf Tour

Een reeks toernooien voor de jeugd van alle niveau's. De tour bestaat uit zes wedstrijden en is bestemd voor beginnende en (ver)gevorderde jeugd, waaronder de spelers uit de Nederlandse selecties. Resultaten tellen mee in de NGF-ranking (met uitzondering van de jongste categorieen). Er wordt gespeeld in leeftijds- en handicap gebonden categorieën. Ouders mogen als caddie mee de baan in. De data en locaties zijn:

4 april 2020 – Amsterdamse Golf Club
24 mei 2020 – De Wouwse Plantage
29 augustus 2020 – GC Broekpolder
19 oktober – GC De Hoge Kleij
24 oktober – Golfbaan de Stippelberg
7 november – The Duke (Finale)

Voor meer informatie, ga hier naar de website van deze jeugdtour.

Duogolf Euregio Liga

Voor al weer het elfde seizoen organiseert Duogolf een Zomercompetitie voor duo’s die gespeeld wordt op de mooiste 18 holes golfbanen in de grensstreek van Nederland België en Duitsland.  De meeste wedstrijden vinden plaats in de grensstreek van Nederland, Duitsland en in 2020 voor het eerst bij Duogolf ook in de grensstreek van België.
Jaarlijks doen er om en nabij 220 golfers mee uit heel Nederland die lid zijn van ongeveer 45 verschillende golfclubs. Er zijn zestien eendaagse wedstrijden en twee driedaagse toernooien. Ga voor meer informatie naar de website van Duogolf.

Melanie's Golf Events

De vriendin van Joost Luiten organiseert samen met Pauline van der Ende een aantal golftoernooien voor alleen vrouwen. Het inschrijfgeld varieert van 40 tot 100 euro, afhankelijk van aantal te spelen holes en diner. De toernooien zijn voor alle vrouwen met HCP.

27 maart Golfbaan The Dunes (9-holes ochtend of middaggroep + gezamenlijke lunch )
17 april Golfbaan het Rijk van Nijmegen (lunchpakket + 18 holes + diner)
29 mei Golfbaan Prise D’eau (9-holes + lunch + 9 holes)
13 juni SURPRISE

Meer informatie - een ook voor inschrijving - is te vinden op deze website.

Open Golf Tour

Nationale serie strokeplay wedstrijden voor mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder, amateurs (maximaal hcp 12.4) en teaching professionals. Alle wedstrijden tellen ook mee voor de NGF Jaarranglijsten, dames, heren en senioren. Klik hier voor meer informatie.

    NGF Wedstrijdkalender 2020

    Klik hier voor de NGF Wedstrijdkalender van 2020. Ga voor inschrijvingen en uitslagen naar deze pagina.

    Lees meer over
    Amateurs Wedstrijden