Topgolf

Big Green Egg Open: toptoernooi voor vrouwen met Anne van Dam

Dit jaar vindt het Big Green Egg Open plaats op de Hilversumsche Golf Club van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september. Het belooft weer een mooie editie te worden, op een historische baan met topspeelsters uit alle windstreken. Titelverdedigster Anna Nordqvist en Anne van Dam zijn bekendste namen die meedoen.

 

Het Big Green Egg Open vindt in 2023 voor de derde keer plaats. Het toernooi maakt deel uit van de Ladies European Tour en kent dit jaar een totaal prijzengeld van 300.000 euro. Er zijn drie ronden, met de cut na twee ronden; de finale is op zondag 10 september. De topspeelsters live zien spelen op het hoogste Europese podium? Het kan! En ook de Nederlandse speelsters zullen jouw support zeker waarderen. Een ticket heb je al voor € 5,99 per stuk. Bestel deze week jouw tickets en maak kans op een Big Green Egg Fanpakket t.w.v. €85, deze actie is geldig tot en met 27 augustus. 

Anne van Dam maakt dit jaar haar langverwachte terugkeer op Nederlandse bodem tijdens het Big Green Egg Open 2023. "Het biedt mij een unieke kans om op eigen bodem te spelen. Ik ben trots om de Nederlandse golfsport te vertegenwoordigen en ik kijk ernaar uit om samen met andere getalenteerde golfers deel te nemen aan dit prestigieuze evenement", zegt Van Dam. Ook titelverdedigster Anna Nordqvist is van de partij op de Hilversumsche Golf Club, evenals meerdere Nederlandse topspeelsters.

In 2021 werd nieuw leven geblazen in het Ladies Dutch Open, mede dankzij titelsponsor Big Green Egg. De laatste editie daarvoor was in 2015, met Christel Boeljon als winnaar op The International. De Rosendaelsche Golfclub werd gekozen als locatie voor het vernieuwde toernooi in 2021 en 2022. Dit jaar is het toernooi dus op de Hilversumsche Golf Club.

Kom Nederlandse topspeelsters aanmoedigen op de Hilversumsche Golf Club

De NGF is initiatiefnemer van het evenement. Marketing Directeur Danielle Wallet legt uit waarom: "Een van de speerpunten van de NGF in de komende jaren is om een gezonde golfsport met een goede leeftijdsopbouw van de beoefenaars in stand te houden en méér vrouwen aan het golfen te krijgen. Daar kan dit toernooi en vooral wat we ermee willen uitstralen een bijdrage aan leveren."

Het theater verplaatst zich dit jaar van de Rosendaelsche naar de Hilversumsche. Een prachtige baan, met veel historie (het Dutch Open voor de mannen is er in het verleden meerdere keren gespeeld) en een GEO-certificaat waarmee het duurzame karakter gewaarborgd is.

Beeld: Approach the green
Beeld: Approach the green

Meer te beleven dan alleen topgolf

Als je nog niet genoeg golf gezien hebt, dan kun je je op Hole 19 onderdompelen in nog meer golf! Er is genoeg te doen voor jong en oud, ervaren en onervaren golfers. Op Hole 19 kun je gratis golflessen volgen, lekker eten en drinken, je nieuwste golfkleding of clubs kopen én je volgende golfreis boeken.

Ook jonge golfers komen aan hun trekken op de Hilversumsche. In het GOLF RAAK!-Funpark staan verschillende spelletjes klaar die kinderen zelf of samen met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen doen. Van ‘knotsgolf’ tot golfdarts. Alle kinderen zijn welkom, of ze nu al golfen of nog nooit een golfclub in handen hebben gehad!

De moeilijkheidsgraad van de baan wordt sterk bepaald door de smalle fairways met al hun heuvels en dalen

Een van de oudste golfclubs van Nederland

De Hilversumsche Golf Club  is in 1895 opgericht en daarmee één van de oudste van ons land. De club liet de eerste negen holes ontwerpen door Henry Burrows en nam in 1918 zijn intrek op de huidige locatie. Na aankoop van nog een stuk grond in 1926, waarmee de club 51 hectare en 10 hectare pachtbos bezat, kwam er ruimte voor nóg negen holes naar ontwerp van Harry Colt en Gerry M. del Court van Krimpen.

Big Green Egg Open

Van alles te doen op Hole 19!

Kom jij naar het Big Green Egg Open op de Hilversumsche Golfclub? Dan kun je veel meer doen dan alleen topgolf kijken! Op Hole 19 kun je gratis golflessen volgen, lekker eten en drinken, je nieuwste golfkleding of clubs kopen én je volgende golfreis boeken.
Lees meer
Big Green Egg Open

Top in vrouwengolf op Hilversumsche Golf Club

De Hilversumsche Golf Club biedt dit jaar het strijdtoneel van het Big Green Egg Open. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september strijkt de Ladies European Tour neer op de wonderschone heidebaan. Het belooft een mooie editie te worden, op een markante baan met topspeelsters uit alle windstreken. De historie in een notendop.
Lees meer
Big Green Egg open ticketsverkoop

Kom je kijken bij het Big Green Egg Open 2023? 

KOOP HIER JE TICKETS

Vorig jaar

In 2022 werd het Big Green Egg Open in juli gespeeld op de Rosendaelsche Golfclub. Het was een geweldig toernooi met een geweldige winnaar. Anna Norqvist maakte haar favorietenrol waar en liet vooral op zaterdag sterk spel zien. Het bleek de basis voor de winst, die ze op zondag veiligstelde. Nordqvist was te spreken over het toernooi in Arnhem zoals uit onderstaande uitspraak blijkt, en laten we hopen dat ze haar titel komt verdedigen in Hilversum.

Een toernooi organiseren met het oogmerk vrouwengolf op de kaart zetten, daar mag de golfwereld zich gelukkig mee prijzen

Het goede doel: Plan International

De NGF heeft Plan International uitgekozen als het goede doel verbonden aan onder andere het NGF Familietoernooi en het Big Green Egg Open. Met deze samenwerking zetten de NGF en haar achterban zich in om wat terug te doen voor de maatschappij. Op tientallen momenten per jaar door heel het land wordt geld ingezameld voor Plan International. Bezoekers van het Big Green Egg Open kunnen tijdens het reserveren van hun tickets een vrijwillige donatie doen aan dit goede doel. Klik hier om los daarvan een donatie aan Plan International te doen.

Meehelpen als vrijwilliger

Voor het Big Green Egg Open is de NGF nog op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger bij het Big Green Egg Open werk je in een hecht team en kun je van dichtbij genieten van topgolf. Wil je een unieke ervaring, nieuwe contacten en bijzondere herinneringen? Klik dan hieronder om meer te lezen en je aan te melden als vrijwilliger.

Big Green Egg Open

Golf steunt Plan International

De NGF heeft Plan International uitgekozen als het goede doel, verbonden aan onder het NGF Familietoernooi en het Big Green Egg Open. De organisatie werkt aan gelijke rechten en kansen voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd.
Lees meer
Big Green Egg Open

Vrijwilligers gezocht

Als vrijwilliger bij het Big Green Egg Open werk je in een hecht team en kun je van dichtbij genieten van topgolf. Wil je een unieke ervaring, nieuwe contacten en bijzondere herinneringen? Meld je aan! Het toernooi vindt plaats van 8 tot 10 september op de Hilversumsche Golfclub.
Lees meer

 

Veelgestelde vragen

Wil je alle praktische informatie over het Big Green Egg Open 2023 op een rij zien? Bekijk dan de veelgestelde vragen met antwoorden op bijvoorbeeld hoe je op de Hilversumsche moet komen, of je ter plekke nog tickets kan kopen en wat de openingstijden zijn.

Lees meer over
Toernooien LET LPGA NGF