Golfsport

Alles over het World Handicap Systeem (WHS)

Op deze pagina vind je een overzicht van alle informatie rondom het World Handicap System (WHS), het nieuwe handicapsysteem dat in 2021 in Nederland wordt ingevoerd. Deze pagina wordt regelmatig geupdate met nieuwe informatie omtrent het WHS. Klik op een van de artikelen onderaan deze pagina voor meer informatie.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

In Nederland worden de handicaps van alle golfspelers op dit moment berekend met het handicapsysteem van de European Golf Association (EGA). In 2021 gaat dat veranderen en wordt er over gestapt naar het World Handicap System (WHS).

Het handicapsysteem is belangrijk, want het maakt dat spelers van verschillend niveau op gelijke voet met elkaar kunnen spelen. Daarnaast zijn er veel golfers die plezier beleven aan het verbeteren van het spel en de handicap. Daarom zet de NGF vol in op het promoten van het handicapsysteem. Zo is de app GOLF.NL gelanceerd waarmee golfers eenvoudiger een handicap kunnen bijhouden.

In de loop van 2020 maakt de NGF meer details bekend over de invoering van het WHS in Nederland en wat het voor spelers en handicapcommissies gaat betekenen.

In onderstaand overzicht staan de artikelen op GOLF.NL over het WHS die relevant zijn voor jou als golfer. Klik hier voor een korte uitleg van het nieuwe systeem dat in 2021 ingevoerd wordt.

Alles over het World Handicap System:

 

Laatste update: 29 september 2020

Luister nu naar de podcast van GOLF.NL over het nieuwe World Handicap System:

Lees meer over
Handicap