Golfsport

9 tips voor een positieve sfeer in de flight

Een van de tradities in golf? Als golfer behoor je bij te dragen aan een positieve sfeer in de flight. Zodat iedereen het beste uit zijn of haar spel kan halen. Hier 9 tips om op te letten.

Het is een van de mooie ongeschreven opdrachten in de golfsport: doe je best om alle spelers in de flight een fijne ronde te laten spelen. Met dat als doel is het zaak om over je eigen golfhouding na te denken. Sommige gedragingen dragen zeker niet bij aan een positieve sfeer, andere juist wel. Maar welke gedragingen zijn dat precies?

Neem een voorbeeld aan tourpro's

Onder de tourpro’s leven ongeschreven regels, de pro-code. Zij hebben bij uitstek baat bij ongestoord golf en een kalme sfeer in de flight omdat ze immers hun geld ermee verdienen. Op basis van deze pro-code geven we 9 tips waarmee je ongetwijfeld in je volgende ronde bijdraagt aan een positieve flow.

  1. Praat over koetjes en kalfjes, over sport bijvoorbeeld, niet over politiek. Begin zeker niet over het huwelijk of werk van een ander (dan verkrampen medespelers ogenblikkelijk!), bewaar dat voor na de ronde.
  2. Zeg alleen bij uitmuntende slagen “Goede bal”, want iedere speler heeft zijn eigen opvatting van wat goed is.
  3. Zeg niet steeds “Jammer” als iemand een putt mist of een bal out of bounds slaat, hou gewoon je mond.
  4. Vermijd chagrijnig gedrag. Scheld niet en gooi niet met clubs. Met negativiteit sleur je anderen mee en wordt het er niet gezellig op.
  5. Zeg niet tegen een medespeler dat hij na zeven holes al 18 stablefordpunten heeft, want dan maak je de golfer bewust van zijn goede spel en is hij meteen uit the zone.
  6. Stel je hulpvaardig op: kijk mee met een bal vanaf de tee, help mee met het zoeken naar een bal en hark de bunker aan voor je medespeler als dat slowplay voorkomt.
  7. Loop gezamenlijk naar de volgende tee, wacht op elkaar.
  8. Wees in het hier en nu, samen met je flightgenoten. Laat je dus niet afleiden door appjes op je telefoon en ga zeker niet bellen in de baan. Ook beter voor je mentale gezondheid.
  9. Wees voorzichtig met ongevraagd advies. (Zeker tijdens een qualifying ronde, want dat is niet toegestaan). Vaak raakt een (beginnende) speler in de war, hoe goed het advies ook is bedoeld.

Al met al, probeer te voorkomen dat je een ander ergert en geef elkaar de kans om de nodige rust en focus te vinden. Je gaat dan nog meer genieten van een rondje golf – en alle andere spelers in de baan ook.

Lees meer over
Golftips Golfregels