Golfsport

Zo repareer je pitchmarks

Achtergelaten pitchmarks op de green zijn een doorn in het oog op de golfbaan. Hoe repareer je pitchmarks op een goede manier?
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Vooral in natte periodes van het jaar zijn de greens zacht en kan een prachtig geslagen approach en een uit de lucht 'vallende' bal tot een flinke pitchmark op de green leiden. Niet erg, mits je die pitchmark maar direct repareert. Op een goede manier. Helaas gebeurt dat nog te weinig en is dat niet toe te schrijven aan een bepaalde categorie golfers. Beginners, gevorderden, greenfeespelers en clubleden, velen maken zich helaas nog schuldig aan het niet of onvoldoende repareren van pitchmarks.

Oké, laten we uitgaan van het goede van de golfer en dat een deel te wijten is aan onwetendheid. Hoe moet je een pitchmark repareren? En wat zijn de gevolgen als je het niet doet? Die twee belangrijke vragen worden in deze video uitgelegd. Als een pitchmark niet gerepareerd wordt, dan blijft er een kuiltje in de green achter waar je bij het putten last van hebt. Bovendien is het zo dat onkruid en straatgras (een ongewenste grassoort) zich nestelen in dat kuiltje. En dat maakt een green op z'n beurt weer kwetsbaar voor schimmels.

Na het zien van deze uitleg heb je dus geen enkele excuus meer: repareren die pitchmarks! Oh ja, ook in de zomer is het minstens zo belangrijk om de afdruk van de bal op de green netjes weg te werken. Je wilt zelf toch ook op elke green onder de beste omstandigheden putten? 

Meer weten over welke regels er gelden op de greens, ook met betrekking tot pitchmarks repareren? Ga naar deze pagina.

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd in de app GOLF.NL

Boek hier je starttijd
Lees meer over
Golfregels Greenkeeping