Beter golfen

Niet putten maar poolen: zou dit jouw spel verbeteren op de green?

Putten is een essentieel onderdeel van golf. Je hebt vast weleens een medegolfer horen zeggen: scores worden gemaakt op de greens! Oftewel: het komt aan op je skills met de putter. De vrouw in onderstaande video gebruikt de putter - met succes - als een biljartkeu. Is dat werkelijk een goed idee?
Om je maar direct uit de droom te helpen: nee. Je zou misschien anders denken wanneer je de regel erop naslaat en leest dat er maar kort contact mag zijn tussen de club en de bal en de speler de bal niet mag duwen, schrapen of lepelen. Dat is hier namelijk niet wat hier gebeurt. Maar in dezelfde regelomschrijving (Regel 10.1a) staat ook dat je ‘met enig deel van de kop van de club correct naar de bal moet slaan’. En dat is hier duidelijk niet het geval. Je mag overigens wel een wedge of andere club gebruiken om mee te putten.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Dus leuk om dit eens te doen onder vrienden tijdens een niet officieel rondje, maar speel je wel om het ‘echie’, dan levert deze actie je twee strafslagen op in strokeplay en het verlies van de hole in matchplay. Slik.

Teebox

Over de regels overtreden gesproken: ook in dit filmpje gaat de voorgestelde vlieger niet op. Deze speler denkt slim de regels toe te passen, maar ook hier wordt iets essentieels over het hoofd gezien. Bij het overtreden van de regel buiten de begrenzing van de teebox afslaan, krijg je niet alleen twee strafslagen, maar je moet gewoon weer opnieuw afslaan van de teebox. Je kunt dus niet de overtreding bij de afslag op de green maken. Maar grappig is het filmpje wel.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Golfregels