Golfsport

'Buitenlandse scores' invoeren 

Heb je een golfronde in het buitenland gespeeld en wil je de score mee laten tellen voor je handicap? Sinds de invoering van het World Handicap System kun je de ronde invoeren in de app GOLF.NL. Lees hier hoe.
Beeld: Lux Productions

Beeld: Lux Productions

Met de komst van het WHS en de vernieuwde app GOLF.NL is het nu ook heel makkelijk om rondes die je in het buitenland hebt gespeeld te registreren en mee te laten tellen voor je handicap. Handig! Het werkt als volgt: klik in het hoofdscherm onderin op 'Golfen' en vervolgens op 'Nieuwe scorekaart'. Klik daarna onderin het scherm op 'Buitenlandse baan? Maak hier je kaart aan.' 

In het volgende scherm zijn er een aantal gegevens die je moet invullen om de 'Buitenlandse scorekaart' in te dienen. Selecteer de datum, het land, de baan, de lus (indien nodig), aantal holes en de tee (bijvoorbeeld wit, rood, blauw etc.):

Om het dagresultaat te berekenen van jouw ronde in het buitenland zijn er nog een aantal andere gegevens over de baan die je moet invullen: de course rating (CR), de slope rating (SR) en de Par van de baan. Dit zijn gegevens die je kunt vinden op de handicaptabellen van de baan die je speelt (of vraag het even bij de receptie als je het niet kan vinden). In de toekomst komen deze gegevens ook te staan in een wereldwijde database

Geef ook aan of de buitenlandse scorekaart die je invoert qualifying is (en dus meetelt voor je handicap). Als de scorekaart qualifying is moet je ook een marker selecteren. Dit hoeft niet iemand te zijn met een account van de app GOLF.NL - alleen een naam volstaat.  Als laatste voer je het aantal stablefordpunten (STB) in. Voor het invoeren van binnenlandse scorekaarten worden stablefordpunten niet meer gebruikt bij de berekening van een dagresultaat en een handicap, maar voor buitenlandse scorekaarten voorlopig nog wel (omdat de baangegevens van alle golfbanen - en vervolgens alles tees/lussen - ter wereld, zo'n 33.000, nog niet centraal zijn opgeslagen). Het aantal stablefordpunten is dus nodig om het dagresultaat te berekenen. Klik hier als je wilt weten hoe je het aantal stablefordpunten berekent. Klik vervolgens op 'Indienen' om de kaart in te dienen:

Kijk voor meer informatie over het Wereld Handicap Systeem op golf.nl/whs. Heb je vragen over je handicap? Neem contact op met d handicapcommissie van je club.
Lees meer over
Handicap App GOLFNL Reizen