Golfsport

Speel in het buitenland voor je handicap

Sinds 2015 kun je ook in het buitenland qualifying rondes spelen die meetellen voor je handicap. Dus tijdens je vakantie aan je handicap werken is ook mogelijk! Dit is wat je moet weten als je deze scores wilt inleveren.

Handig: ook buitenlandse qualifying kaarten kun je gebruiken voor handicapdoeleinden. Als je in vorm bent en graag je handicap wilt verlagen - of als je gewoon zin hebt om een ronde te spelen die meetelt voor je handicap - kan dat dus ook in het buitenland. 

In alle landen!

Dus als je aan de grens woont, en bijvoorbeeld vaak in Duitsland of België speelt, dan kun je de qualifying kaarten in Nederland inleveren. Maar ook wanneer je met vakantie gaat naar Spanje, Portugal of Australië kunnen qualifying ronden gespeeld worden. Als de baan qualifying is, officieel is gemeten en een officiële course en slope rating heeft kan je spelen voor je handicap.

Waar moet ik mijn buitenlandse qualifying kaarten inleveren?

Als je hebt gespeeld kun je de qualifying kaarten uit het buitenland inleveren op je club of invoeren in de app GOLF.NL.

Hoe voer ik mijn buitenlandse qualifying score in in de app GOLF.NL?

Met de komst van het WHS en de vernieuwde app GOLF.NL is het nu ook heel makkelijk om rondes die je in het buitenland hebt gespeeld te registreren en mee te laten tellen voor je handicap. Handig! Het werkt als volgt: klik in het hoofdscherm onderin op 'Golfen' en vervolgens op 'Nieuwe scorekaart'. Klik daarna onderin het scherm op 'Buitenlandse baan? Maak hier je kaart aan.' 

In het volgende scherm zijn er een aantal gegevens die je moet invullen om de 'Buitenlandse scorekaart' in te dienen. Selecteer de datum, het land, de baan, de lus (indien nodig), aantal holes en de tee (bijvoorbeeld wit, rood, blauw etc.):

Om het dagresultaat te berekenen van jouw ronde in het buitenland zijn er nog een aantal andere gegevens over de baan die je moet invullen: de course rating (CR), de slope rating (SR) en de Par van de baan. Dit zijn gegevens die je kunt vinden op de handicaptabellen van de baan die je speelt (of vraag het even bij de receptie als je het niet kan vinden). In de toekomst komen deze gegevens ook te staan in een wereldwijde database

Geef ook aan of de buitenlandse scorekaart die je invoert qualifying is (en dus meetelt voor je handicap). Als de scorekaart qualifying is moet je ook een marker selecteren. Dit hoeft niet iemand te zijn met een account van de app GOLF.NL - alleen een naam volstaat.  Als laatste voer je het aantal stablefordpunten (STB) in. Dit hebben wij nodig om het dagresultaat te berekenen. Klik hier als je wilt weten hoe je het aantal stablefordpunten berekent. Klik vervolgens op 'Indienen' om de kaart in te dienen:

 

Lees meer over
Handicap Reizen