Golfsport

Bladblazer mee in de golfbaan?

Je kent het wel. Mooie bal geslagen, op de fairway, maar de bal ligt bedekt onder een 'los natuurlijk voorwerp'. Gelukkig heb je een bladblazer bij de hand…

Vooral in de herfstmaanden kan je bal nog weleens verstopt raken in de baan. Bijvoorbeeld onder een hoopje (natte) bladeren. Die bladeren zijn natuurlijk erg vervelend als je de bal wilt slaan. Je mag ze dan ook weghalen. De vraag die we je hier stellen is: mag dat ook met een bladblazer? Niet dat we golfers willen aanmoedigen om een bladblazer mee de baan in te nemen, maar kennelijk zijn sommige wel zo gek genoeg…

Het antwoord. Ja, dat mag. Maar ook hier geldt als regel dat de bal niet mag bewegen...

Necessities for Fall Golf 💨🍂⛳️ Tag a friend who needs this in his bag. via: @golfballed @garrettnoiles @c.rock77

Een bericht gedeeld door Golf Obsession (@golf.obsession) op


Dat valt onder de volgende regel:

15.1a
Wegnemen van losse natuurlijke voorwerpen
Losse natuurlijke voorwerpen mogen overal, zowel op de baan als daarbuiten, zonder strafslag worden weggenomen. Het wegnemen mag je op iedere manier doen (zoals met je hand, voet, club of enig ander onderdeel van je uitrusting).


Maar let dus op: als je de bal beweegt bij het wegnemen van de bladeren – met een bladblazer of met je hand – krijg je een strafslag.

Lees meer over
Golfregels