De hole-in-one poging van Dean Janssens
Bron: YouTube.com/danielbjorkgolf

Dean (8) laat zijn skills zien!

11 juni 2018 Redactie GOLF.NL
De 8-jarige Dean Janssens uit Nederland werd geïnspireerd door Tourspeler Edoardo Molinari, die 500 ballen achter elkaar sloeg in een poging een hole-in-one te maken. Dean probeerde het ook. Hoe het afliep? Kijk zelf maar.

In de video van de European Tour krijgt Edoardo Molinari 500 ballen en een dag de tijd om een ace te maken op een par 3 van 132 meter. Hij sloeg een flink aantal ballen heel dichtbij maar het lukte de Italiaan niet.

De kans dat een speler van de European Tour een hole-in-one maakt is ongeveer 1 op de 2.500. Bij een gemiddelde recreatiespeler is de kans ongeveer 1 op 100.000. 

Dean is geen gemiddelde speler - hij is een jeugdtalent - maar nog slechts acht jaar oud. Hij koos bij zijn poging voor een par 3 van 77 meter op Golfbaan Sluispolder en limiteerde zichzelf tot 300 ballen. In de video bovenaan dit artikel is te zien hoe hoe de Hole-in-One Challenge van Dean afliep.

Aan de vooravond van de poging wenste 'Dodo' (de bijnaam van Edoardo) Dean veel succes.

Dean is op zijn derde met golf begonnen. Hij was eerst lid van Golfclub Regthuys en Golfclub Dirkshorn en speelt nu bij Golfclub Houtrak.. Op Instagram is hij te vinden onder de naam deanjanssens_, hij heeft 3.300 volgers.


Bekijk hier de video van de European Tour waarin Edoardo Molinari probeerde om een ace te maken.


Bekijk hier een recent filmpje waarin Edoardo Molinari terugkijkt op zijn Chase the Ace Hole-in-One Challenge.


Lees meer over

Fun Hole in one