Topgolf

Ongekend: Joost Luiten maakt zevende hole-in-one!

De meeste golfers mogen zich gelukkig prijzen als ze het gevoel één keer meemaken, maar Joost Luiten maakte vrijdag alweer zijn zevende hole-in-one op de DP World Tour!
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het was vanmiddag raak op hole 8 van Golfclub München Eichenried. Joost Luiten was al bezig aan een goede ronde waarmee hij een aardige sprong zou maken richting het weekend van het BMW International Open, voordat caddie Martin Gray de ijzer-6 uit de tas pakte. De Nederlandse nummer 1 viel de pinpositie achterop de green brutaal aan en tot ieders opwinding verdween de slag over 186 meter in de hole!

Geen nieuwe BMW

Behalve twee slagen winst zat er voor Luiten overigens geen andere beloning vast aan de uitzonderlijke prestatie. Er is in het BMW International Open een gloednieuwe BMW i5 te verdienen met een hole-in-one, maar dan alleen op hole 17. 

De Bleiswijker, vandaag begonnen op de tweede negen in München, volgde de ace trouwens op met nog een birdie op zijn afsluitende hole. Dat was ook alweer de zesde van de dag en zo tekende hij voor een 66 (-6) en alles bij elkaar -7. Bij binnenkomst was dat goed voor de derde plek, twee achter de leider, maar veel spelers zijn nog onderweg. Daan Huizing (-5) staat vooralsnog ook in de top-10, een triple bogey houdt Darius van Driel (-4) daar nu nog uit en Wil Besseling (+4) heeft in de middag een hele goede score nodig.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Eerste in twee jaar

Voor Luiten, die in zijn carrière ook drie nóg zeldzamere albatrossen maakte, was het zijn zevende ace op de DP World Tour. Het complete overzicht zie je hieronder. In Europa is Miguel Ángel Jiménez nog altijd recordhouder met maar liefst tien holes-in-one. 

• Alfred Dunhill Championship 2007
• Dubai World Championship 2012
• Iers Open 2017
• US PGA 2017
• Gran Canaria Open 2021
• Tenerife Open 2021 
• BMW International Open 2023

Leaderboard