Topgolf

Korte voorbereiding bleek geen probleem voor winnaar Keunen: 'Voorspelen misschien overrated'

“Ik begon met veel vertrouwen en dat is te zien aan het resultaat.” Dat zijn de woorden van Lars Keunen die woensdag het Tenerife Pro Golf Open op zijn naam schreef. Na een geweldige laatste ronde boekte hij zijn tweede toernooizege op de Alps Tour, waardoor promotie naar de Challenge Tour steeds realistischer wordt.
Beeld: Alps Tour Golf

Beeld: Alps Tour Golf

“Ik speelde de afgelopen weken al goed. Het lukte alleen niet om drie goede rondes aan elkaar te knopen”, vertelt Keunen. “Wel had ik vanaf de eerste hole al het idee dat dit mijn toernooi kon worden.”

Na de eerste negen in de oefenronde was ik zo moe dat ik de tweede negen via Google Earth heb bekeken

De voorbereiding was echter niet ideaal. Keunen arriveerde zondagochtend pas op Tenerife, omdat het vorige Alps Tour-toernooi tot en met zaterdag duurde. “Na de eerste negen in de oefenronde was ik zo moe dat ik de tweede negen via Google Earth heb bekeken. En de jongens die er al waren hebben het een en ander verteld. Maandagochtend was ik plots -4 na 4. Misschien is voorspelen een beetje overrated”, lacht hij.

Zelf scores invoeren

Keunen begon de laatste dag met een achterstand van twee slagen. Daardoor zat hij niet in de laatste flight. Met vier birdies in de eerste zes holes nam de Nederlander de leiding. “Via de app kunnen we de scores in de gaten houden, dus ik wist de stand van zaken. Eén speler per flight vult de scores in, maar dat deed mijn flightgenoot niet iedere hole. Ik moest hem een beetje aansporen, want als spelers in de flight achter mij weten dat ze drie slagen achter staan dan gaan ze misschien forceren.”

Op hole 11 werd zijn voorsprong nog groter na een fraaie eagle. “Daar sloeg ik mijn wedge in de hole vanaf 87 meter. De green lag wat hoger, dus ik zag de bal er zelf niet in gaan. Een lekkere bonus maar vanaf dat moment was het nog steeds geen walk in the park. Ik sloot ook af met een eagle door een putt van zeven meter te maken. Toen kwam er wel even een kreet uit.” Keunen kwam uit op een totaal van -22 na een slotronde in 62 slagen (-9).

Er waren zoveel Engelsen dat we niet eens het gevoel hadden dat we op Tenerife waren

Met een aantal Nederlanders heeft de Brabander het woensdagavond kort gevierd. “We zijn op stap geweest. Er waren zoveel Engelsen dat we niet eens het gevoel hadden dat we op Tenerife waren. Donderdag vlieg ik naar huis en maandag wacht de volgende vlucht alweer. Volgende week speel ik in Barcelona.”

Order of Merits en Dutch Swing

Op de Order of Merit van de Alps Tour staat Keunen nu derde. De top-5 aan het einde van het seizoen promoveert naar de Challenge Tour. Ook op Pro Golf Tour staat hij er goed voor met een negende plaats. Waarschijnlijk doet hij mee aan de drie toernooien van de 'Dutch Swing' in augustus.