Topgolf

'Dutch Swing' op de Pro Golf Tour

Volgend jaar kort achter elkaar drie toernooien van de Pro Golf Tour in Nederland. De 'Dutch Swing' is een initiatief van Golfbaan Stippelberg, Westwoud en DGC de Gelpenberg.

De afgelopen twee jaar vond op DGC de Gelpenberg in Drenthe het succesvolle FaberExposize Gelpenberg Open plaats. Komend jaar organiseren ook Golfbaan Stippelberg in Brabant en Westwoud in Noord-Holland een toernooi van de Pro Golf Tour. In de periode 14 augustus t/m 2 september krijgen topamateurs en toptalenten de kans om in Nederland in drie weken tijd drie toernooien van het satellietcircuit te spelen.

Naast het prijzengeld kent de 'Dutch Swing' nog een heel mooie bonus: de best presterende speler in de drie toernooien krijgt van Dutch Open-toernooidirecteur Daan Slooter een wildcard voor het Dutch Open in 2024. Veel bekende golfers begonnen hun carrière op de Pro Golf Tour. Tweevoudig majorwinnaar Martin Kaymer won vijf toernooien en maakte een ronde 59 op het circuit. Ook voor Joost Luiten bleek de Pro Golf Tour (toen nog EPD Tour geheten) de perfecte opstap richting de European Tour.

Topgolf

 

De 'Dutch Swing' is een initiatief van de Gelpenberg, Stippelberg en Westwoud en wordt gesteund door de NGF. “Met de 'Dutch Swing' willen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van topgolf in Nederland”, aldus Dorine Daemen, directeur Golfbaan Stippelberg. “Geweldig om te zien dat een idee wat al langer in het hoofd zat nu werkelijkheid wordt.” Niels van der Weerd, clubmanager DGC de Gelpenberg: ”Wij zijn ervan overtuigd dat de 'Dutch Swing' gaat meehelpen in de ontwikkeling van aanstormende talenten en beginnende professionals in Nederland. Joost Luiten is ook heel positief en wil graag helpen, op welke manier, daar gaan we binnenkort over praten.”

 

Identiteit

 

In totaal zullen 156 topamateurs en professionals uit binnen- en buitenland naar elk van de drie toernooien komen. Klaas Boon, manager van Golfbaan Westwoud: “De drie organiserende banen zullen elkaar versterken, maar we geven allemaal een eigen identiteit aan de toernooien. Voor het toernooi op Westwoud hebben wij in Staan Finance & Consultancy een prachtige titelsponsor gevonden.” Peter Zäh, directeur van de Pro Golf Tour, is uiteraard blij met twee extra toernooien in Nederland. “De Gelpenberg is al een van onze sterke partners en ik ben erg blij dat Golfbaan Stippelberg en Westwoud zich bij de Pro Golf Tour aansluiten. Met de 'Dutch Swing' kunnen we voor de toekomst ons platform uitbreiden op het gebied van ondersteuning van jonge talentvolle golfers.”