Beeld: Samuel Thompson
De baan op

Golfen met de hond

Beeld: Samuel Thompson
Keuzestress: je wil gaan golfen, maar je hond heeft ook de nodige beweging nodig. De oplossing? Lekker golfen mét de hond! Met deze tips en een lijst met golfbanen waar jullie welkom zijn, kom je vast uit de (vier)voeten!

Tips voor golfen met je hond

  1. Laat de hond voordat je 9 holes gaat spelen goed uit, zodat er geen ‘ongelukjes’ op de fairways worden achtergelaten. Neem voor de zekerheid ook poepzakjes mee.
  2. Neem een draagtas mee voor je golfclubs. Klik een 2-meterlijn aan een van de oogjes. Zo blijft jouw hond dicht bij je lopen. De golftas leg je steeds plat op de grond neer. Dan is de tas op haar zwaarst en kan de hond er niet vandoor schieten. Met een trolley of staande tas vormt jouw hond een team met de zwaartekracht en dan blijft er niks van je clubs over.
  3. Geef het commando ‘zit’ en ‘blijf’ (of de commando’s die je jouw hond hebt aangeleerd) en beloon de hond zodra je terug bij de tas bent. Steek naast je pitchfork en tees ook een handje beloningssnoepjes in je broekzak. We maken er een feest van.
  4. Leg in de fairway de tas op zo’n 3 meter rechts van waarvandaan je gaat slaan, zodat jouw viervoeter je niet verstoort tijdens je swing.
  5. Net zoals je normaal zou doen, leg je de tas voordat je gaat putten in de richting van de volgende tee naast de green.
  6. Vergeet geen flesje water en een plastic drinkbakje mee te nemen zodat je onderweg voor de nodige verfrissing kunt zorgen. Neem zelf ook een slok - uit de fles dan.
  7. De golfbaan heeft als genoeg hindernissen en zo laten we de baan weer netjes achter.
  8. Geniet van dit uitstapje en laat het streven naar een wereldscore los.
  9. Sluit af met een goede bak brokken en water op het terras en geef de hond ook wat lekkers.

Golfbanen in Nederland waar je mag golfen met de hond

Zie hier een eerste aanzet naar een compleet overzicht van golfbanen waar je kunt golfen met hond. Op deze golfbanen ben je welkom met jouw viervoeter

A t/m H

I  t/m Z
Golfbaan Bleijenbeek
Golfbaan Kromme Rijn
Golfbaan Catharinenburg Golfbaan Martensplek
Golfclub De Berendonk  Golfclub Oude Maas
Golfpark De Breuninkhof  
Golfclub De Compagnie
Golfresort De Purmer
Golfclub De Gelpenberg Golfclub Putten
Golfclub De Haverleij Golfcentrum Roosendaal
Golfbaan De Herkenbosche
Golfparc Sandur
Golfpark De Hildenberg
Golfbaan Sluispolder
Golfbaan De Hooge Kleij
Golfclub Sint Nyk
Golfbaan De Ullerberg
Golfbaan The Dunes *
Golfbaan Dirkshorn
Golfbaan Welderen
Golfbaan Het Rijk van Nunspeet
Golfclub Westerpark
Golfclub Heelsum
The Mondial
Golfclub Gaasterland De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem
Golfbaan het Rijk van Sybrook Golf Amsteldijk

* Je hond krijgt er zelfs een hondenbaanpermissie!
(Laatst bijgewerkt 25 maart 2023)

De bovenstaande golfbanen hebben de redactie laten weten dat honden van harte welkom zijn, mits aangelijnd, onder appel en als ‘ongelukjes’ worden opgeruimd, etc. Missen we een golfbaan in het rijtje? Laat het ons weten via redactie@golf.nl.

En heb je met jouw hond gespeeld? We zien graag de foto’s voorbijkomen via onze socials of e-mail! Op sommige banen is het golfen met de hond wel toegestaan, maar was publicatie op deze lijst niet gewenst. Check van tevoren wat de huisregels van de golfbaan zijn.

Lees meer over
Banen Fun