Nieuws

Hole-in-one: raak maar toch mispoes...

We dromen er als golfer allemaal van: een hole-in-one maken en dan met een schitterende auto naar huis...

Je hebt het vast vaak genoeg zien op televisie of zelf bij het KLM Open. Op een van de par-3 holes staat een glimmende auto ter waarde van 50.000 euro + de golfers toe te lachen. Wie als eerste daar een hole-in-one slaat mag ‘m hebben.

Uit z'n dak

Dus de Amerikaan Chris Naegel ging uit zijn dak toen hij op de Pumpkin Ridge Golf Club op de 135 meter lange par 12de tijdens de laatste ronde van de Winco Foods Portland Open de bal in één keer in de hole sloeg.
Want achter hem stond een luxe BMW X7 SUV, met de waarde van ruim 100.000 dollar, te shinen. Maar het verhaal was niet zo mooi als het leek. Het bleek dat de organisatie/sponsor van het toernooi op de Amerikaanse Korn Ferry Tour (een kwalificatietour voor de PGA Tour) de auto daar ‘gewoon’ had neergezet, als reclameobject, om de alleen de toeschouwers lekker te maken. Niet als prijs voor een hole-in-one.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Misleiding

Daar kwam Naegel dus iets later pas achter. Dat was even slikken. Toch een beetje een gevalletje van misleiding, vond hij. ‘Wie ziet er nou een auto neer op die hole,
De sponsor kwam een dag later toch nog met een douceurtje over de brug. Naegel mag twee jaar lang in een BMW X3 rijden. En daar, zo twitterde hij later, was hij ook best blij mee…

Het is niet voor het eerst dat een speler of caddie blij wordt gemaakt met een dooie mus. In de meeste gevallen juicht een speler te vroeg omdat hij niet weet dat een andere speler met een hole-in-one voor hem er al met de buit vandoor is gegaan.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


De caddie van de Engelsman Paul Casey dacht in 2012 een auto te hebben gewonnen. Zijn baas had hem die beloofd bij een hole-in-one. De auto stond weliswaar mooi geparkeerd op deze hole, maar deze mooie prijs kon alleen op een andere par-3 worden verdiend. Helaas. De caddie liep er na het vernemen van dat bericht beteuterd bij.

Het leverde wel een ‘mooi’ filmpje op…

Lees meer over
Fun Hole in one