Nieuws

ZIEN: Clubgolfer wint Rolex met hole-in-one

Het is de droom van iedere golfer: een hole-in-one maken. Voor Koos Kuyvenhoven werd het in februari werkelijkheid op Golfbaan Delfland. Maar dat was niet het enige, hij won er een Rolex GMT-Master II mee. Het horloge heeft een waarde van bijna 11.000 euro.

Kuyvenhoven wist het horloge te winnen via de Rolex Ace Challenge. Dat is een doorlopende actie tijdens een doodnormaal rondje golf. Op hole 2 van de gele lus op Golfbaan Delfland scan je een QR-code, download je de app en vervolgens probeer je de bal zo dicht mogelijk bij de vlag te slaan.

“Op 9 februari van dit jaar zouden mijn maatje en ik eigenlijk de rode en blauwe lus spelen", zegt de winnaar. "Het was druk op rood, dus toen besloten we te beginnen op geel. Aangekomen op hole 2 wilde ik eigenlijk gewoon gaan afslaan. Maar mijn flightgenoot vond dat we mee moesten doen met de Ace Challenge omdat er toch niemand achter ons speelde. Nadat we dat gedaan hadden sloeg hij de bal op de green. Mijn bal leek voor de vlag te eindigen, want hij landde op de voorgreen. Ik keek niet meer, maar mijn maatje zag ‘m de hole in gaan.”

Het ging als een lopend vuurtje rond. Onbekende golfers kwamen mij zelfs feliciteren

Het was een onwerkelijk gevoel voor Kuyvenhoven. “Veel golfers maken natuurlijk een hole-in-one en kunnen het verhaal vertellen. Ik heb er ook nog beeld bij omdat mijn slag gefilmd is door de camera’s van de Ace Challenge. Bovendien heb ik er een leuke prijs mee gewonnen. Het ging als een lopend vuurtje rond. Onbekende golfers kwamen mij zelfs feliciteren.”

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Filmpje binnen minuten op je telefoon

Inmiddels heeft Kuyvenhoven het horloge ontvangen. Golfbaan Delfland-directeur Mart Jan Groenendijk was meteen enthousiast toen hij het idee hoorde van de Ace Challenge. “Het is een leuk initiatief voor nieuwe golfers. We proberen veel dingen aan te bieden die niet moeten maar wel mogen. Deelnemers winnen overigens niet alleen bij een hole-in-one. Als de bal op de green eindigt, krijg je een golfbal en iedere slag binnen een meter van de hole levert twintig keer je inzet op.”

Alle deelnemers aan de Ace Challenge krijgen een paar minuten na hun afslag een filmpje toegestuurd. Er staan twee camera’s op de hole; een bij de teebox en de ander achter de green. Als de camera bij de green de bal detecteert, ziet de speler in de app automatisch of het een prijs opgelevert.

Lees meer over
Hole in one