Topgolf

VIDEO: McIlroy slaat bal op par-4 van 343 meter naast de vlag

Dat Rory McIlroy ver slaat is algemeen bekend. Toch liet hij gisteravond de golfwereld weer eens versteld staan met een fantastische drive op hole 18 van de Austin Country Club. Op een par-4 van 343 meter sloeg McIlroy de bal op een meter van de hole.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Tijdens het World Golf Championships-Dell Technologies Match Play in Texas haalt niet elke partij hole 18, omdat in matchplay de wedstrijd voorbij is als de voorsprong groter is dan het aantal te spelen holes. Bij de wedstrijd tussen McIlroy en tegenstander Denny McCarthy was de stand op de tee van de laatste hole 1up in het voordeel van de Noord-Ier. Maar van stress was dus geen enkele sprake bij de nummer 3 van de wereld.

Carry van 319 meter

De drive van McIlroy vloog 319 meter door de lucht. En dan te bedenken dat er niet eens sprake was van een harde wind in de rug. “Dat was een goede drive”, reageerde McIlroy na afloop. “Ik had niet verwacht dat ik de green kon halen vanaf de tee.” McCarthy deed na McIlroy tevergeefs een poging om ook de green in één keer te halen. Zijn drive van 293 meter, helemaal niet kort trouwens, eindigde rechts in de rough. Nadat hij zijn tweede slag niet in de hole sloeg, was de partij voorbij en kreeg de viervoudig majorwinnaar de felicitaties van de Amerikaan.

Aanpassing golfbal

Er is sinds begin vorige week een hoop te doen over de golfbal. De R&A en USGA kondigden aan dat ze vanaf 2026 een toernooibal willen introduceren die minder ver vliegt dan de huidige bal. Geen overbodige luxe als je naar de drive van McIlroy kijkt die deze par-4-hole tot een par 3 maakte. McIlroy sprak zich overigens als een van de weinige tourspelers positief uit over die verandering.

Wil je weten hoe een golfbal daadwerkelijk in elkaar zit? Bekijk dan dit artikel over compressie, urethaan en het nut van verschillende lagen in de bal.