Tiger Woods: 20 x hole-in-one

29 november 2018 Redactie GOLF.NL
Hij moest er lang op wachten, maar Tiger Woods heeft eindelijk zijn twintigste hole-in-one gemaakt.

Tiger Woods was de afgelopen twee decennia met afstand de beste golfer van de wereld. In die twintig jaar sloeg hij de ene na de andere briljante ijzer. Het aantal holes-in-one voor Tiger gedurende die periode? Nul. In officiële wedstrijden, maar ook in oefenronden en als hij wat holes speelde met vrienden lukte het Woods niet om een ace te produceren. Woods, die zijn eerste hole-in-one maakte toen hij pas zes jaar oud was, bleef al die jaren op negentien aces staan. Daar kwam vorige week eindelijk verandering in toen Tiger als voorbereiding op The Match tegen Phil Mickelson een rondje speelde met zijn negen jaar oude zoon Charlie en Fred Couples, de Amerikaanse profgolfer met wie Woods al jaren bevriend is. Op de 192 meter lange tweede hole van de Madison Club in La Quinta, Californië, sloeg Woods de bal met een ijzer-5 in de hole. 

Debuut

Van de twintig holes-in-one die de 14-voudig majorwinnaar heeft gemaakt, kwamen er maar drie in officiële wedstrijden. In zijn eerste toernooi als professional, het Greater Milwaukee Open in 1996, was het meteen raak. 


Een jaar later volgde een heel luid bejubelde ace op de par-3 16de hole op TPC Scottsdale in het Phoenix Open. 

Bingo

In 1998 was het andermaal bingo, dit keer in The International, een toernooi van de PGA Tour dat niet meer op de kalender prijkt. Dat was de negentiende hole-in-one voor Woods. Daarna brak een lange periode van hegemonie aan van Woods waarin hij dertien majors en 77 toernooien op de PGA Tour won maar een hole-in-one was hem niet gegeven, ook niet in oefenrondjes. ‘De beste jaren van mijn carrière en geen enkele hole-in-one’, sprak Woods vorige week tegen sportzender ESPN. Hij vond het zelf ook verbazingwekkend. Nu is daar dus eindelijk nummer twintig. Je kunt je bijna niet voorstellen dat het nog eens twintig jaar gaat duren voor Tiger een volgende ace produceert. 

Woods in Hero World 

Donderdagavond om 18.10 uur Nederlandse tijd slaat Woods af in de eerste ronde van de Hero World Challenge, zijn eigen toernooi op de Bahama's. Lees er meer over in Wie speelt waar? Week 48.