B-NL Challenge Trophy

Hole-in-one op Twentsche is kers op de taart na mooie week: 'Geweldig'

De holes-in-one vliegen je om de oren en ook op de B-NL Challenge Trophy was het raak. Jamie Rutherford uit Engeland sloeg zondag de bal vanaf de tee in de hole op de vijftiende van de Twentsche Golfclub. "Het is mijn eerste als professional."
Beeld: Tim Buitenhuis

Beeld: Tim Buitenhuis

Rutherford sloeg een pitchingwedge vanaf 115 meter. "De vlag stond eigenlijk heel moeilijk achter de bunker, zeker met wind in de rug", reageert de 31-jarige Brit. "Ik sloeg de bal iets hoger dan normaal om een zachte landing te krijgen. Dat pakte perfect uit. Vanaf de tee zagen we de bal erin gaan, dus dat was geweldig. Ik ben ook echt fan van deze par-3. Het is een tricky green, waar je heel accuraat moet zijn om de bal dichtbij te slaan."

Nog een eagle in dezelfde ronde

Voor de Engelsman, die gedeeld 18de werd in Twente, was het zijn tiende hole-in-one ooit. "Maar dit is mijn eerste in een wedstrijd als professional. Dat maakt het nog iets mooier, omdat het meer betekent. En het belangrijkste is dat ik daarna goed ben blijven spelen met een ronde van vijf onder par als resultaat. Ik maakte op hole 7 - mijn zestiende - zelfs nog een eagle!"

Daar ga ik met een aantal andere spelers bier drinken tot morgenvroeg

Inmiddels is Rutherford alweer in Denemarken voor het volgende toernooi van de Challenge Tour. Zondag vertelde hij zijn reisschema. "Wij rijden straks naar Amsterdam. Daar ga ik met een aantal andere spelers bier drinken tot morgenvroeg. Maandagochtend vliegen we vervolgens naar Kopenhagen. Waarschijnlijk komen we daar vroeg aan, dus mogelijk gaan we direct de golfbaan bekijken. Maar dat hangt een beetje af van het aantal biertjes", lacht hij.

Positieve reacties op Twentsche

Veel spelers waren vrijdag en zondag erg te spreken over de B-NL Challenge Trophy, die voor het eerst op de Twentsche Golfclub werd gespeeld. Zo zei Alex Fitzpatrick dat hij het "fantastisch" vond en dat "de mensen zo ontzettend aardig zijn". Beste Nederlander Vince van Veen verwoordde het als volgt: "Ik vind dat ze het uitstekend voor elkaar hebben hier. Ze hebben het goed gedaan. Tussen hole 15 en 18 staat bijvoorbeeld een tent voor publiek en dat zorgt voor een fijne sfeer op de laatste holes."