B-NL Challenge Trophy

Alex Fitzpatrick maakt verwachtingen waar op Twentsche Golfclub: 'Het is hier fantastisch'

Hij was al een van de trekpleisters en dat is dit weekend alleen nog maar meer het geval. Alex Fitzpatrick, het broertje van US Open-kampioen Matt Fitzpatrick, draait bovenin mee na twee dagen op de B-NL Challenge Trophy. De Engelsman is erg onder de indruk van de Twentsche Golfclub.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Fitzpatrick is acht onder par na 36 holes. Daarmee staat hij knap gedeeld tweede. Alleen de Fransman Benjamin Hebert doet het beter met -9. De golfer uit Sheffield speelt goed en geniet met volle teugen van de golfbaan in Ambt Delden. “De baan is echt goed”, zegt Fitzpatrick. “Er zijn veel moeilijke holes hier, zeker met de pinposities. Het is echt een strategische baan die je slim moet spelen. Ik ben blij met mijn score en mijn positie op het leaderboard.”

De mensen zijn hier zo ontzettend aardig

Normaal gesproken zijn de scores heel laag op de Challenge Tour. Op de Twentsche is dat niet het geval. “De meeste banen zijn breder en dan zijn longhitters echt in het voordeel. Dat is hier absoluut niet het geval. Het is belangrijk om recht te slaan vanaf de tee. En daarnaast is het moeilijk parren maken als je hier de greens mist.”

Extreem dankbaar

Niet alleen de golfbaan krijgt veel lof van alle spelers. Ook de gastvrijheid van de vrijwilligers zorgt voor veel lachende gezichten. “Het is hier fantastisch”, vervolgt Fitzpatrick, die voor het eerst in Nederland is. “De mensen zijn hier zo ontzettend aardig. En volgende week mag ik ook nog het KLM Open spelen op Bernardus. Ik ben heel gelukkig en extreem dankbaar. Ik ga er het beste van maken.”

Ondanks zijn goede score had de Brit wel te dealen met een aantal mindere ballen. “Ik begon vanmorgen geweldig, maar daarna was ik plots mijn swing kwijt. Geen idee waarom eigenlijk. Aan het einde kwam mijn gevoel weer een beetje terug met een mooie birdie op mijn laatste hole.”

Broer op PGA Championship

Vrijdagavond hoopt Fitzpatrick zijn broer nog in actie te zien op televisie bij het PGA Championship, het tweede major van het jaar. “Ik ga proberen te kijken, maar het is moeilijk om een website te vinden die legaal is. Als Engelsman kan ik niet zomaar de zenders zien die jullie allemaal hebben. Mocht het niet lukken dan houd ik de scores van Matt natuurlijk nauwlettend in de gaten.”

De laatste flight met Fitzpatrick, Michael Hirmer en leider Hebert slaat zaterdag af om 11.55 uur op hole 1. Bekijk hier alle scores.