B-NL Challenge Trophy

Netflix-ster Alex Fitzpatrick trekpleister in B-NL Challenge Trophy

De B-NL Challenge Trophy gaat donderdag van start op de Twentsche Golfclub. Een van de buitenlandse trekpleisters is Alex Fitzpatrick, het broertje van Matt Fitzpatrick en bekend van Full Swing. Hij wist dit seizoen voor het eerst in de top-10 te eindigen op een toernooi van de Challenge Tour.

In de schaduw van Matt Fitzpatrick is Alex (24) in juni vorig jaar professional geworden. Sindsdien speelde de Engelsman uit Sheffield negen toernooien op de DP World Tour. Dat was vooral op basis van invitaties. Nu wil hij via de Challenge Tour doorstoten naar een vaste plaats het hoogste niveau.

De Fitzpatrick-broers

Alex leek in maart mee te gaan doen om de overwinning in India. Toen speelde hij in de laatste flight samen met Lars van Meijel, met wie we spraken deze week. Beiden wisten The Challenge presented by KGA niet te winnen, maar de Brit wist wel de aandacht op zich te vestigen. Broer Matt besloot vervolgens om hem uit te nodigen voor Zurich Classic of New Orleans, het enige duotoernooi op de PGA Tour. De Fitzpatrick-broers werden verdienstelijk negentiende.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Deze week is Alex neergestreken op de Twentsche Golfclub. Je kunt hem kennen van Netflix-serie Full Swing. Onze recensie van die aflevering was als volgt:

“Matt Fitzpatrick staat bekend als een van de hardste werkers in golf. Hij laat niets aan het toeval over, in aflevering 5 zien we een deel van de boekjes waarin hij sinds zijn vijftiende jaar alle slagen die hij speelt nauwkeurig heeft genoteerd. De Engelsman kende flink wat successen, maar winnen op de PGA Tour was nog niet gelukt. De zegetocht van Fitzpatrick in het US Open wordt in American Dreams getoond in prachtige beelden. Ook heel mooi: de emoties bij Fitz, zijn ouders, broer en vrienden als de zege een feit is. De camera zit er bovenop, precies wat je wilt in een docuserie als Full Swing.”

Bij de B-NL Challenge Trophy hoopt Alex zijn goede vorm uit India voort te zetten. Hij is in ieder geval een van de kanshebbers, want in zijn eerste jaar als pro speelde Fitzpatrick ruim €200.000 bij elkaar. Misschien komt hij Van Meijel wel weer tegen in de laatste flight op zondag...

KLIK HIER VOOR (GRATIS) TICKETS