B-NL Challenge Trophy

Van Veen, Porsius en Van Meijel plaatsen zich voor het weekend bij B-NL Challenge Trophy

Drie van de zes Nederlanders hebben zich geplaatst voor het weekend op de B-NL Challenge Trophy. Vince van Veen, Davey Porsius en Lars van Meijel zien we zaterdag en zondag terug bij het Challenge Tour-toernooi op de Twentsche Golfclub. Voor Kiet van der Weele, Koen Kouwenaar en Dario Antonisse is het doek gevallen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Van Veen is net buiten de top-10 de beste Nederlander op vijf onder par. “Ik was eindelijk weer echt aan het golfen”, vertelt hij. “De eerste vier toernooien van het seizoen heb ik de cut gemist maar nu zat ik er mentaal veel beter in. Ik wilde het heel graag goed doen, waardoor het een beetje ‘moeten’ werd. En met die verwachtingen is het heel moeilijk goed scoren.”

Kleine dingetjes beter

In 36 holes maakte de speler van de Goyer Golf en Country Club slechts twee bogeys. Daar stelde hij zeven birdies tegenover. “Ik heb veel betere ballen geslagen dan de laatste weken en mijn korte spel was heel goed. Ik chipte bijvoorbeeld in op hole 16. En dan is het ook wel fijn dat dit toernooi in Nederland is. Mijn coaches zijn erbij en na een goed gesprek vorige week sta ik met veel vertrouwen op de tee. Simpelweg omdat ik klein dingetjes een stuk beter doe dan de laatste tijd.”

Vandaag zat ik er niet lekker in en heb ik echt veel mazzel gehad

Voor Porsius, die ook lid is op de Goyer, was het een heel ander verhaal. “Gisteren was mijn spel aardig en maakte ik verdiend -2. Maar vandaag zat ik er niet lekker in en heb ik echt veel mazzel gehad. Mijn driver was donderdag bijvoorbeeld bizar goed en vandaag slecht.”

Net niet out of bounds

Toch was Porsius -2 na zes holes en miste hij een korte birdieputt op 7. “Dat was ook een deel geluk, want op hole 5, een par 5, sloeg ik mijn bal tegen de bal van mijn flightgenoot aan. Die lag vlakbij de hole en mijn bal bleef daardoor ook liggen. Dat werd dus een korte birdieputt in plaats van een meter of vier. En op hole 13 was ik echt bijna out of bounds. Daar had ik de dubbel bogey eigenlijk al opgeschreven en dat werd een par.” Met een totaal van -3 staat de Noord-Hollander ‘gewoon’ in de top-30.

Eagle na triple bogey

De derde Nederlander die zaterdag en zondag actief is in Ambt Delden is Van Meijel. Een van de favorieten vooraf begon donderdag sterk en leek dat vrijdagochtend door te zetten. Na 22 holes stond hij op -4 voor het toernooi. “Daarna sloeg ik een aantal slechte drives met bogey, bogey, triple bogey als gevolg op holes 14, 15 en 16. Gelukkig kom ik geweldig terug met een eagle op 17. Die par 4 is haalbaar. Ik sloeg mijn driver op vier meter en maakte de putt. Dat was heel lekker.”

Ik hoop dit weekend ook veel toeschouwers te zien

Dankzij een solide tweede negen in twee onder par kwam de Brabander uit op een totaal van -2. Dat is goed voor een plaats net buiten de top-40. “Mijn spel had beter gemogen, maar het is echt leuk hier op de Twentsche. Donderdag was het druk met veel publiek en ik hoop dit weekend ook veel toeschouwers te zien. Dat zou leuk zijn.”

Scores

Kaartjes voor de B-NL Challenge Trophy zijn gratis te bestellen via deze link. De weersvoorspellingen zijn geweldig en iedereen is welkom om de grootste talenten van Europa aan het werk te zien in Twente.