Topgolf

Veelbesproken rough gigantisch moeilijk bij PGA Championship

De rough bij het PGA Championship is zwaar deze week. Op Oak Hill Country Club strijden de beste spelers van de wereld vanaf donderdag om de tweede majortitel van het jaar. Het is in ieder geval zaak om de bal op de fairway te houden, zo blijkt uit beelden tijdens de oefenrondes.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het is een beetje traditie geworden om tijdens dagen voorafgaand aan majors te laten zien hoe zwaar en taai de rough is. Journalist Dan Rapaport, ondere andere bekend van Netflix-serie Full Swing, laat via Twitter zien dat de bal niet fraai ligt als 'ie in het hoge gras eindigt.

Ik denk dat een ronde -5 of -6 hier superknap is

"De rough is echt een test hier", zegt speler Harris English tegen Golf Channel. "Je moet veel fairways raken om een goede score te maken. Het gras staat niet eens heel hoog, maar het is vooral taai. Meestal is het gokken wat de bal gaat doen, waardoor het lastig zal zijn om veel greens te raken vanuit de rough."

Tony Finau denkt dat de scores niet laag zullen zijn. "Als je veel in de rough ligt, heb je een korte week", grapt hij over het missen van de cut. "Maar het is wel zo dat je kunt scoren als je goede ballen slaat. Ik denk dat een ronde -5 of -6 hier superknap is."

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

33 spelers opnieuw van de partij

De laatste keer dat het PGA Championship op deze baan in Rochester, New York werd gespeeld was tien jaar geleden. Er doen deze week 33 spelers mee die toen ook van de partij waren. Vanwege aanpassingen aan de baan, en de zware rough, zal die herinnering veel spelers echter niet gaan helpen.

Donderdag slaat Shaun Micheel, winnaar van dit toernooi op Oak Hill in 2003, als eerste af om 13.00 uur Nederlandse tijd. De uitzending van Ziggo Sport Golf begint om 18.50 uur.

Leaderboard