Topgolf

Bijna heel de top-100 doet mee aan PGA Championship

Het tweede major van het jaar staat voor de deur. Volgende week donderdag slaan de beste spelers van de wereld af op het PGA Championship. Het toernooi is traditiegetrouw een van de sterkste velden van het seizoen. Ook nu weer, want 99 spelers uit de top honderd van de wereld staan op de deelnemerslijst.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Will Zalatoris is de enige speler uit de mondiale top honderd die ontbreekt. De nummer negen van de wereld ligt er de rest van het seizoen uit met een rugblessure. Daarnaast staat ook Tiger Woods niet op de startlijst vanwege een blessure. Hij is momenteel aan het revalideren van een enkeloperatie. Mogelijk komt Jordan Spieth daar nog bij. De Amerikaan hoopt op tijd hersteld te zijn van een kwetsuur aan zijn pols. Dat is de reden dat hij deze week niet speelt in zijn geliefde AT&T Byron Nelson in Dallas, Texas.

Rahm, McIlroy en Scheffler

Verder zijn al wereldtoppers dus van de partij. De enige speler die nog kans maakt op de Grand Slam - alle majors winnen in één seizoen - is Jon Rahm. De Spanjaard won in april op glorieuze wijze de Masters en hoopt zijn topvorm door te zetten op het PGA Championship. De beste prestatie van de nummer één van de wereld in dit toernooi is een vierde plaats in 2018.

Rory McIlroy met Wanamaker Trophy op PGA Championship 2014
Beeld: Golfsupport.nl

De rest van het veld, helaas zonder Nederlanders, wil daar uiteraard een stokje voor steken. Rory McIlroy hoopt zijn derde PGA Championship te winnen. De nummer drie van de wereldranglijst wist in 2012 en 2014 de gigantische Wanamaker Trophy mee naar huis te nemen. Voor Scottie Scheffler wordt het pas zijn vierde PGA Championship. In de eerste twee keer eindige hij in de top-10, maar vorig miste de nummer twee van de wereld de cut. Justin Thomas won en is dus titelverdediger.

Het veld kan nog aangevuld worden met één speler. Als de winnaar van zondag bij AT&T Byron Nelson nog niet op de deelnemerslijst staat, mag hij op het nippertje meedoen aan het PGA Championship.

Deelnemerslijst

Oak Hill Country Club

Het PGA Championship wordt gespeeld op Oak Hill Country Club in Rochester, New York. Het toernooi werd eerder op deze baan gespeeld in 1980, 2003 en 2013. Bij de laatste editie won Jason Dufner zijn eerste en enige major. Hij had na 72 holes een voorsprong van twee slagen op Jim Furyk. Dufner doet volgende week opnieuw mee, Furyk niet. Ook de Ryder Cup (1995) en het US Open (1956, 1968 en 1989) werden gespeeld op Oak Hill. 

B-NL Challenge Trophy

Van 18 tot en met 21 mei is ook de B-NL Challenge Trophy op de Twentsche Golfclub. De toegang is gratis voor dit Challenge Tour-toernooi. Bij thuiskomt kun je vervolgens de televisie aanzetten voor het PGA Championship. De uitzending op Ziggo Sport Golf begint donderdagavond om 18.50 uur.

Lees meer over
PGA Championship Topgolf