Topgolf

Golffans moeten Tiger Woods opnieuw maanden missen

Tiger Woods is opnieuw langere tijd uitgeschakeld. Hij is gisteren geopereerd aan zijn enkel en zal de komende maanden moeten revalideren.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Via social media maakte Woods bekend dat hij onder het mis is gegaan. Tijdens de Masters begin deze maand liep de vijftienvoudig majorwinnaar al moeilijk. Na het halen van de cut besloot Woods zelfs om zich terug te trekken tijdens de derde ronde vanwege een blesssure. Nu blijkt dus dat zijn enkel hem dwars zat.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Geen majors meer dit jaar?

In de verklaring staat dat Woods ernaar uitkijkt om aan zijn revalidatie te kunnen beginnen. Manager Mark Steinberg liet weten dat niet bekend is wanneer de grootste golfer van deze eeuw terugkeert. "Het eerste doel is om te herstellen en een veel leuker dagelijks leven te kunnen leiden." Het lijkt daardoor onwaarschijnlijk dat Woods dit jaar nog in een van de drie majors in actie komt. Het PGA Championship half mei is het eerstevolgende major. In de maanden daarna volgen het US Open en The Open.

De 47-jarige Woods heeft weinig gespeeld sinds hij in februari 2021 betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk. Daarbij liep Woods ernstige verwondingen op aan zijn rechterbeen. Eerder onderging hij al meerdere rug- en knieoperaties.