Nieuws

Bereikt privéleven Tiger Woods een nieuw dieptepunt?

Naar verluidt zijn Tiger Woods (47) en zijn vriendin Erica Herman (39) sinds oktober al uit elkaar na een periode van zes jaar. Dit wisten ze nog redelijk stil te houden, maar nu uitgekomen is dat Herman Woods aanklaagt voor seksueel misbruik én 30 miljoen dollar schadevergoeding eist, is het privéleven van Woods weer volop in het nieuws.

Wat is het geval? Aan het begin van haar relatie met Woods heeft Herman een non-disclosure agreement getekend. Gedwongen getekend, zo claimt zij nu. In de geheimhoudingsverklaring staat dat zij geen details over hun liefdesleven naar buiten mag brengen. Zo’n verklaring kan echter nietig worden verklaard als er sprake is van ‘sexual assault or harassment’. En op die koers zit Erica Herman nu. Volgens buitenlandse media heeft de Amerikaanse een officiële klacht ingediend tegen Woods voor seksueel misbruik. Meer details over dat vermeende misbruik zijn tot op heden niet bekend.

Ook is naar buiten gekomen dat Herman maar liefst 30 miljoen dollar schadevergoeding van Woods eist voor ‘ernstige emotionele schade’. Die schade liep ze op toen ze afgelopen oktober Woods’ huis in Hobe Sound (Florida) verliet voor een paar daagjes vakantie. Herman beweert dat ze erin geluisd is en opzettelijk aangemoedigd is om er even tussenuit te gaan, want eenmaal op de luchthaven werd ze tegengehouden door vertegenwoordigers van Woods, die haar meldden dat ze niet meer welkom was in het huis in Hobe Sound. En dat terwijl, zo beweert Herman, zij en Woods een mondelinge overeenkomst hadden dat zij in totaal elf jaar in het huis mocht wonen, waarvan er nog vijf jaar voor haar lagen ten tijde van het incident.

Het lijkt erop dat we een nieuw dieptepunt kunnen bijschrijven aan het privéleven van Tiger Woods. Eind 2009 scheidden Woods en zijn vrouw Elin Nordegren nadat uit was gekomen dat hij haar met tientallen vrouwen had bedrogen en kampte met een serieuze seksverslaving.

Auto-ongeluk

In februari 2021 overleefde Woods ternauwernood een eenzijdig auto-ongeluk nadat hij met hoge snelheid van de weg afraakte en meerdere keren over de kop sloeg. Hij verbrijzelde daarbij zijn rechterenkel en liep meerdere breuken op aan beide benen.

Na zijn lange revalidatie is Woods niet vaak meer te zien op de PGA Tour. Zijn focus ligt op de majors, hoewel hij vandaag niet aan de start verschijnt van wat de vijfde major genoemd wordt, The Players Championship in Florida.

The Masters

Fans hopen dat hij zijn krachten spaart voor The Masters (6-9 april), maar de vraag is nu natuurlijk of zijn privésores roet zullen gooien in zijn komst naar Augusta. Zoals de Amerikanen het zo mooi zeggen: to be continued!

Lees meer over
Tiger Woods Masters