Topgolf

Leer van Tiger Woods

Ook in 2023 speelt Tiger Woods nog steeds op het hoogste niveau. Door alle blessures geen vol speelschema voor de 47-jarige Amerikaan, maar dat je kunt leren van deze levende golflegende staat vast. Bekijk een aantal oefen- en instructievideo's waarin hij zijn geheimen prijsgeeft.
Iedereen kan leren van een van de beste golfers aller tijden: Tiger Woods. Op deze pagina hebben we een paar video's geplaatst waarin verschillende aspecten van het fabelachtige spel van de Amerikaan worden behandeld door the man himself. Laat je inspireren door de tips van Tiger!

Trainen, trainen, trainen

Dat zelfs de allerbeste golfer ter wereld een jaar lang heel veel ballen moet slaan om ergens aan te wennen blijkt uit onderstaande video, waarin Tiger Woods en Butch Harmon, de coach van Tiger Woods in zijn beginjaren, een drill laten zien waarmee hij zijn swingveranderingen moest in laten slijten. Woods had er een hekel aan. 'And to be good, at any level, you have to put in the time and you have to work', aldus Harmon over wat er nodig is om te slagen. Goed om in je oren te knopen voordat je de andere video's op deze pagina bekijkt. 

Hoog, laag, zo makkelijk is het

In onderstaande video laat Tiger Woods zien hoe hij de hoogte van zijn slagen controleert. Deze tip, die hij als jong talent kreeg van zijn vader, is opvallend simpel, maar daarom juist zo effectief. Zeker iets om een keer uit te proberen op de range. Misschien heb jij een andere 'trigger' of ezelsbruggetje waar je lichaam goed op reageert om je balvlucht te controleren, maar het bewijst vooral dat de beste swinggedachten vaak simpel van aard zijn.

Flopshot 

Als Tiger een keer een aan de verkeerde kant de green mist, en dus een moeilijke chip moet doen om zijn score te redden, komt zijn creativiteit naar boven. In deze video laat Tiger zien hoe hij een flopshot slaat, een slag die hij vaak met succes uitvoerde op de PGA Tour - klik hier voor een compilatie van de PGA Tour en ga vervolgens oefenen met onderstaande video. 

'Stinger'

Tiger Woods maakte de stinger - een bal die spectaculair laag vertrekt, nauwelijks stijgt en toch heel ver gaat - beroemd. Woods gebruikte de stinger in zijn gloriejaren met grote regelmaat en met veel succes. Als hij per se de fairway wilde vinden of als er een stevige wind stond, bleek de stinger met een lang ijzer of een fairwaywood de ideale slag. In onderstaande video legt Tiger uit hoe hij het doet.

Uit de oude doos

Onderstaande video is een leuke registratie van een clinic die Tiger Woods gaf in 2004, een periode waarin hij al een absolute superster was en hij al acht van zijn vijftien majors had gewonnen. Op de drivingrange behandelt Tiger de verschillende onderdelen van het spel (putten, driver, etc.) en de tips worden afgewisseld met anekdotes van bekende figuren uit de golfwereld. 

Wedge met gevoel

Onder het toeziend oog van zijn collega-topgolfers - Rory McIlroy, Dustin Johnson, Jon Rahm en Jason Day - laat Tiger Woods zien hoe hij met gevoel een wedge slaat. Door zijn techniek aan te passen kan hij de hoeveelheid spin controleren en daarmee bepalen hoe snel de bal stopt op de green. 

Luister hier het tweeluik van de podcast 'Podje Golf' over de carrière van Tiger Woods:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Tiger Woods Topgolf Instructie