Topgolf

Leer van Tiger Woods

Leer van de golftips van Tiger Woods! Bekijk op deze pagina een aantal oefen en instructie video's waarin hij zijn geheimen prijsgeeft.
Iedereen kan leren van een van de beste golfers aller tijden: Tiger Woods. Op deze pagina hebben we een paar instructievideo's geplaatst waarin verschillende aspecten van het fabelachtige spel van de Amerikaan worden behandeld door the man himself. Laat je inspireren door de tips van Tiger!

Trainen met Tiger

Hoe oefent Tiger Woods? In de volgende video legt de vijftienvoudig majorkampioen uit hoe zijn trainingsroutine door de jaren heen - mede door blessures en zijn gezinsleven - is veranderd. Wat doet hij om ervoor te zorgen dat hij op het juiste moment piekt? 

Bovenstaande video is onderdeel van de 'My Game: Tiger Woods' serie, die is gemaakt door GOLFTV, een streamingservice met exclusieve Tiger Woods-content.

Verre drives

In onderstaande video laat Tiger Woods zien dat hij verschillende soorten drives kan slaan vanaf de tee: hoog, laag, draw en fade. Tiger legt uit wanneer hij welke drive gebruikt en wat hij aan zijn techniek verandert om de juiste drive te slaan.

Wedge met gevoel

Onder het toeziend oog van zijn collega-topgolfers - Rory McIlroy, Dustin Johnson, Jon Rahm en Jason Day - laat Tiger Woods zien hoe hij met gevoel een wedge slaat. Door zijn techniek aan te passen kan hij de hoeveelheid spin controleren en daarmee bepalen hoe snel de bal stopt op de green. 

Uit de oude doos

Onderstaande video is een leuke registratie van een clinic die Tiger Woods gaf in 2004, een periode waarin hij al een absolute superster was en hij al acht van zijn vijftien majors had gewonnen. Op de drivingrange behandelt Tiger de verschillende onderdelen van het spel (putten, driver, etc.) en de tips worden afgewisseld met anekdotes van bekende figuren uit de golfwereld. 

'Stinger'

Tiger Woods maakte de stinger - een bal die spectaculair laag vertrekt, nauwelijks stijgt en toch heel ver gaat - beroemd. Woods gebruikte de stinger in zijn gloriejaren met grote regelmaat en met veel succes. Als hij per se de fairway wilde vinden of als er een stevige wind stond, bleek de stinger met een lang ijzer of een fairwaywood de ideale slag. In onderstaande video legt Tiger uit hoe het doet.

Luister hier het tweeluik van de podcast 'Podje Golf' over de carrière van Tiger Woods:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Tiger Woods Topgolf Instructie