Topgolf

Ernstig auto-ongeluk Tiger Woods

Tiger Woods is met zijn auto van de weg geraakt en over de kop geslagen. Hij verkeert niet in levensgevaar, maar is in een ziekenhuis in Los Angeles wel vanwege zware breuken aan benen geopereerd.

Woods zat na het ongeluk beklemd en moest uit zijn auto geknipt worden. Op foto’s is te zien dat de klap groot geweest moet zijn want de schade aan de voorkant van de auto is aanzienlijk. Er waren geen andere auto’s betrokken bij het incident dat dinsdagochtend vroeg in Los Angeles plaatsvond. De politie stuurde deze mededeling de wereld in:

 

 

Later verklaarde de politie dat Woods 'sneller dan normaal' zou hebben gereden, maar dat de dienstdoende agent niet de indruk had gehad dat de meervoudig majorwinnaar onder invloed van drank of medicijnen verkeerde. 

 

Lange operatie

 

Mark Steinberg, de manager van Woods, bevestigde kort daarna de geruchten dat de winnaar van vijftien majors aan beide benen is geopereerd. Kort daarop volgde een aanvullend communiqué uit het kamp Woods, waarin een woordvoerder van het ziekenhuis werd geciteerd. Die meldde dat een lange operatie aan het rechterronderbeen en enkel was uitgevoerd en dat Woods bij kennis was en volledig aanspreekbaar.

 

Woods woont in Florida maar was in Los Angeles omdat hij gastheer is van het Genesis Invitational en om video-opnamen en foto’s te maken voor Golf.tv en het tijdschrift Golf Digest. Woods, die herstellende is van een vijfde operatie aan zijn rug, reikte zondag bij de Genesis Invitational de beker uit aan toernooiwinnaar Max Homa. Tijdens een tv-interview even daarvoor zei Woods dat het twijfelachtig was of hij de Masters in april zou kunnen spelen omdat hij nog steeds last had van een stijve rug. “Mijn God, ik hoop dat ik erbij kan zijn, maar ik weet echt niet of het gaat lukken. Ik moet zuinig zijn op mijn rug, want ik heb er maar één.”

In augustus 2017 was Woods ook betrokken bij een auto-ongeluk. Hij bleek toen onder de pijnstillers te zitten om de pijn aan zijn rug te bestrijden.

Gerelateerd
Lees meer over
Topgolf PGA Tour Tiger Woods