Topgolf

Trouwe caddie Woods kiest voor Cantlay: 'Je bent gek als je het niet doet'

De caddie van Tiger Woods heeft besloten een andere speler te gaan caddiƫn. Joe LaCava zal de komende tijd de tas van topspeler Patrick Cantlay dragen. Het is voor het eerst sinds 2011 dat LaCava fulltime caddie is voor een andere speler dan Woods.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

LaCava is vorige week begonnen voor Cantlay bij het Wells Fargo Championship. De nummer vier van de wereld werd 21ste. De twee werkten al eenmalig samen bij The Northern Trust in 2021. Blijkbaar is die samenwerking goed bevallen, want Cantlay besloot zijn samenwerking met caddie Matt Minister na zes jaar te beëindigen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat we een goed team zullen zijn
Patrick Cantlay en Joe LaCava
Beeld: Golfsupport.nl

“Wij hebben samen veel bereikt en daar ben ik erg trots op", vertelde Cantlay bij een persconferentie. “Ik ben hem ongelooflijk dankbaar, maar ik had gewoon een verandering nodig. Via Fred Couples, die eerder met LaCava werkte, zijn we in contact gekomen. Ik ben er erg blij mee en ik heb er alle vertrouwen in dat we een goed team zullen zijn."

Goedkeuring van Woods

LaCava is op zijn beurt ook blij met deze stap. "Tiger zal de komende tijd niet veel spelen. Het is duidelijk dat hij niet met pensioen gaat, maar hij gaat slechts twee tot zes toernooien per jaar spelen. Tiger en ik hebben het erover gehad als er iets zou gebeuren. Hij zei dat ik mij vrij moet voelen om aan de slag te gaan.”

Woods werd half april geopereerd aan zijn enkel. Hij zal het PGA Championship van volgende week daarom moeten missen. En de 15-voudig majorwinnaar weet dat LaCava het caddiën mist. “Toen deze kans zich voordeed, heb ik contact opgenomen met Tiger. Hij zei: 'Je bent gek als je het niet doet. Ga toernooien winnen en heb een geweldige tijd met Cantlay”, aldus LaCava.

Tiger en Joe zijn als broers, het zijn geweldige vrienden

Steinberg, al jarenlang manager van Woods, reageerde ook op de keuze van LaCava. “Natuurlijk heeft Tiger toestemming gegeven. Tiger en Joe zijn als broers, het zijn geweldige vrienden. Joe vindt het geweldig om te caddiën. Het is zijn passie. Bovendien is hij een van de beste.”

Einde nabij?

Sinds 2011 werken Woods (47) en LaCava (59) samen. Ze wonnen twaalf toernooien, waaronder de Masters en The Players. Dankzij meerdere operaties stond Woods de laatste twee seizoenen slechts vijf keer aan de start van een PGA Tour-toernooi. Het is nog niet duidelijk wanneer hij terugkeert op de golfbaan. Als het gebeurt, zal LaCava dan ‘gewoon’ zijn caddie zijn?

Deze week is LaCava overigens caddie voor LPGA-ster Nelly Korda. De nummer één van de wereld speelt de Cognizant Founders Cup. Bij haar volgende toernooi is caddie Jason McDede, die onlangs vader werd, weer terug aan de tas.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Tiger Woods PGA Tour