B-NL Challenge Trophy

Beste Nederlander Vince van Veen tankt vertrouwen op Twentsche, Van Meijel en Porsius balen

Met een 22ste plaats is Vince van Veen de beste Nederlander geworden op de B-NL Challenge Trophy. In zijn eerste seizoen op de Challenge Tour was hij er in zijn vijfde start eindelijk bij in het weekend. Lars van Meijel eindigde net buiten de top-40, vlak voor Davey Porsius.

"Het was een mooie ommekeer in de ronde vandaag", vertelt Van Veen, die vier birdies maakte op de laatste elf holes voor een ronde van twee onder par. "Maar het belangrijkste was de mentaliteit. Ik was wat dat betreft redelijk constant in alle vier de rondes. Dit geeft veel vertrouwen. Mijn uitdaging is om door te pakken volgende week op het KLM Open."

Course management

In de eerste vier toernooien van het seizoen miste de speler van De Goyer de cut. "Ik moet eerlijk zeggen dat er een behoorlijke last van mijn schouders viel toen ik de cut haalde op vrijdag. Dit weekend kon ik zo vrij mogelijk spelen. Daarnaast was mijn course management heel erg goed. Ik lag steeds aan de goede kant van de vlag, waardoor ik altijd de mogelijkheid had om nog een par te maken. Ook over mijn drives en ijzers ben ik echt tevreden."

Van Veen is positief over de Twentsche Golfclub, dat het Challenge Tour-toernooi voor het eerst organiseerde. "Ik vind dat ze het uitstekend voor elkaar hebben hier. Ze hebben het goed gedaan. Tussen hole 15 en 18 staat bijvoorbeeld een tent voor publiek en dat zorgt voor een fijne sfeer op de laatste holes."

De baan was ook wel echt pittig, moeilijker dan dit wordt het niet hier
Lars van Meijel op de Twentsche Golfclub

Een van de kanshebbers aan het begin van de week was Van Meijel. De Brabander kwam in goede vorm naar Twente en werd 42ste. "Dit is niet het resultaat dat ik wilde", zegt hij. "Ik heb wel veel goede dingen gedaan, maar alle onderdelen moeten eigenlijk net iets beter. De baan was ook wel echt pittig, moeilijker dan dit wordt het niet hier. Door het goede weer waren de fairways en greens heel hard, dus dan is het lastig om de bal te stoppen. En sommige pinposities waren bijna onrealistisch, daar was amper bij te komen met een approach. Maar goed, de besten deze week speelden wel goed."

Ook voor Van Meijel wacht het KLM Open, een niveau hoger dan de B-NL Challenge Trophy. "Op de Twentsche zijn veel dogles en daar moet ik beter in worden. Bernardus ligt mij beter en ik heb veel vertrouwen. Ik heb er zin in."

Porsius sloeg de bal niet goed genoeg

Even leek het erop dat Porsius zaterdag een move ging maken naar de bovenkant van het leaderboard. Hij was -3 voor de ronde na elf holes, maar op hole 12 ging het mis. "Ik sloeg mijn afslag een beetje rechts en die hebben we nooit meer gevonden. Dat was zuur, alleen niet einde toernooi voor mijn gevoel. En vandaag was het gewoon slecht", vertelt de derde Nederlander die het weekend haalde. Met een totaal van +2 moest hij genoegen nemen met een plek buiten de top-50. "Het lag in ieder geval niet aan de baan, want ze mogen trots zijn op wat ze hebben neergezet."

Ik kom hier niet om vijftigste te worden

"Deze week heb ik bijna iedere negen holes met een ander idee proberen te swingen om iets van gevoel te krijgen. In de pro-am (die hij won, red) op woensdag sloeg ik mijn driver echt goed, maar mijn ijzers waren toen ook matig. Ik ben naar iets op zoek om dat beter te krijgen. Ik kom hier niet om vijftigste te worden. Mijn doel was de top-10 en misschien wel meer. Maar dat ging niet met het ijzerspel dat ik liet zien."

Davey Porsius op de Twentsche Golfclub

Porsius is komende week ook te bewonderen op Bernardus. Hij gaat in de voorbereiding in ieder geval aan de slag met zijn coach Jeroen Krietemeijer. "En ik moet ook zeggen dat mijn korte spel en putten heel goed waren. Normaal gesproken is dat het iets mindere onderdeel, dus het kan zomaar klikken op het KLM Open. Ik maak mij er daarom niet zo'n zorgen om."