B-NL Challenge Trophy

Na gemiste cut in B-NL Challenge Trophy is Kouwenaar hard voor zichzelf: 'Schandalig eigenlijk'

Voor Koen Kouwenaar is de B-NL Challenge Trophy teleurstellend verlopen. Dit seizoen heeft hij vast speelrecht op de Challenge Tour, maar dankzij een zwakke eerste ronde miste de Bosschenaar de cut. De reden is duidelijk: “Ik vertrouwde niet op wat ik train en dat is eigenlijk schandalig.”
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het ging voor Kouwenaar direct mis op zijn eerste negen van het toernooi. Hij kwam op vijf over par door de turn, waardoor het weekend halen (cut werd level par) direct heel lastig werd. “Het is balen, daar heb ik niet echt een ander woord voor. Op donderdag was mijn commitment slecht, omdat ik niet vertrouwde op mijn trainingen. Dan kan ik niet zo goed niet gaan trainen, bij wijze van spreken”, vertelt hij na de tweede ronde.

Geweldige start, matig einde

Op vrijdag was er een ommekeer in de maak, want hij begon geweldig. “Ik speelde echt goed, het was niet hakken of zo. Na zes holes was ik -4 voor de dag en op zeven had ik ook een prima birdiekans. De tweede negen werd het toch weer vechten en toen liet ik het een beetje glippen. Op 15 stond de pin links achter de bunker en ik ging ervoor. Die bal was nét te kort in de bunker, maar dat hoort erbij. Dan moet ik die bal maar een halve meter verder slaan.”

Gelukkig zitten de fundamentele dingen heel erg goed

Ondanks het niet mogen spelen van het weekend op de Twentsche Golfclub is Kouwenaar vol goede moed. “Normaal gesproken ben ik mentaal best sterk, maar dat was ik nu een beetje kwijt. Het vertrouwen komt als ik goed speel en andersom. Daar probeer ik aan te werken. Gelukkig zitten de fundamentele dingen heel erg goed.”

Mijn vriendin komt bijvoorbeeld niet heel vaak kijken, dus dat was leuk

Kouwenaar baalt niet extra dat hij de cut mist bij een toernooi in eigen land. “Niet per se. Ik zou oprecht net zo hard balen als het ergens anders was. Voor de mensen die kwamen kijken is het wel jammer. Mijn vriendin komt bijvoorbeeld niet heel vaak kijken, dus dat was leuk. En mijn ouders waren erbij.”

Geen KLM Open

Na vier toernooien heeft Kouwenaar nog geen cut gehaald dit seizoen. Dat is ook een van de redenen dat hij niet meedoet aan het KLM Open volgende week. “Ik speel de Copenhagen Challenge. Het klinkt gek, maar ik heb er niet veel aan om mee te doen op Bernardus. Als ik twintigste word dan verdien ik zeker een mooi bedrag, maar dat verandert mijn leven niet. En met dat spel kan ik misschien wel meedoen om de overwinning op de Challenge Tour. Natuurlijk speel ik liever het KLM Open, maar ik denk dat dit slimmer is voor de lange termijn.”

Zo kunnen de Nederlandse golffans ook nog een ander toernooi in de gaten houden van 25 tot en met 28 mei. “Ik ga zondag trainen, maandag een halve dag en dan vlieg ik ’s avonds naar Kopenhagen. Hopelijk hoeven jullie niet ver te scrollen als je het leaderboard in Denemarken bekijkt”, sluit Kouwenaar lachend af.

Scores