KLM Open

Zeker 11 'Dutchies' slaan af in KLM Open

Nu de inschrijving achter de schermen van de DP World Tour is gesloten, kan de balans van het deelnemersveld van het KLM Open (25-28 mei) worden opgemaakt. Met vijf spelers uit de top-10 van de Race to Dubai maken veel van de grote namen van dit seizoen straks hun opwachting op Bernardus.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Naast de vier Nederlanders met een kaart op de DP World Tour, onder wie Joost Luiten als de nummer 18 van de Race to Dubai, zijn de namen van titelverdediger Victor Perez en die van Adrian Meronk (foto boven) de opvallendste. Met name de Pool staat deze weken behoorlijk in de schijnwerpers. Meronk, die vorig jaar derde werd bij het KLM Open en op één slag de play-off miste, won vorige week het DS Automobiles Italian Open. Daarmee kwam hij met stip op de radar van Ryder Cup-captain Luke Donald. Want Meronk won niet alleen op de baan waar in september de Ryder Cup wordt gespeeld, hij naderde dankzij zijn overwinning op de Marco Simone Golf & Country Club ook de automatische kwalificatieplaatsen via de speciale ranking en de World Points List.

Meronk staat momenteel vierde in de Race to Dubai. Dat is een plek lager dan Victor Perez, die vorig jaar op Bernardus won en dit jaar zegevierde in het prestigieuze Abu Dhabi Championship. Ook de Fransman is zeker in beeld als het gaat om de Ryder Cup. Er is zowel Meronk als Perez veel aan gelegen om dit seizoen goed te presteren op de DP World Tour met de Ryder Cup in het verschiet en daarom is het niet onlogisch dat beiden er graag in Cromvoirt bij willen zijn. Tenslotte bewees vorig jaar dat het een baan is die ze ligt. Jorge Campillo, Ockie Strydom en Sebastian Söderberg zijn de andere drie spelers uit de top-10 van de Race to Dubai.

Gevestigde namen 

Verder kenmerkt het deelnemersveld zich door een mix van jong talent en gevestigde namen, onder wie ook de recente winnaar Pablo Larrazabal, die onlangs het toernooi in Zuid-Korea won, Adri Arnaus (Spa), Jordan Smith (Eng), Robert MacIntyre (Schot) en Thriston Lawrence (ZAf), allen in de top-100 van de wereld.

Daarnaast staat de Deense tweeling Rasmus en Nicolai Højgaard op de deelnemerslijst, net als oud-winnaars Ashun Wu (Chi), Gonzalo Fernandez-Castaño (Spa) en Kristoffer Broberg (Zwe). Azië wordt bovendien ook goed vertegenwoordigd door Kiradech Aphibarnrat (Tha) en Haotong Li (Chi) en een 18-jarige golfsensatie: Wengyi Ding uit China. Hij speelde dit jaar al twee toernooien op de DP World Tour en haalde beide keren comfortabel de cut. In Singapore stond hij zelfs na twee ronden bovenaan.

Nieuwe generatie

Uit de nieuwe generatie zal onder anderen Alex Fitzpatrick proberen op te vallen. Het jongere broertje van US Open-kampioen Matt Fitzpatrick heeft de overstap gemaakt naar de professionals en in acht toernooien zes keer de cut gehaald met een 13de plaats in het Frans Open en een 15de plaats in de Portugal Masters als uitschieters.

Ook werd er een wildcard gegeven aan de 22-jarige Jayden Schaper uit Zuid-Afrika. Schaper behaalde al vier top-3 noteringen op de DP World Tour. De Italiaan Filippo Celli was vorig jaar de beste amateur in The Open Championship en vestigde een maand later in het ISPS Handa Invitational, nog steeds als amateur, nog eens de aandacht op zich.

Nederlanders

Uiteraard doen er ook weer veel Nederlanders mee aan het KLM Open. Voorlopig staat de teller op elf, met kopman en toernooiambassadeur Joost Luiten (foto onder) als hoogste geklasseerde speler in de Race to Dubai (18). Hij werd dit seizoen al drie keer derde. De tweevoudig winnaar van het toernooi wordt vergezeld door de drie landgenoten met een kaart voor DP World Tour: Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing.

Joost Luiten SDC Championship
Beeld: Golfsupport.nl
Lars van Meijel en Vince van Veen slaan een weekje Challenge Tour over om er in Cromvoirt bij te kunnen zijn. Met name Van Meijel heeft dit seizoen al goede vooruitzichten gecreëerd op de Challenge Tour en is in vorm. Rowin Caron, die in Amerika op de Korn Ferry Tour speelt, kreeg ook een wildcard. Er zijn nog drie wildcards voor Nederlandse professionals te vergeven de komende week.

Amateurs

Vier Nederlandse amateurs krijgen, naar goed gebruik, ook de kans om aan dit hoge niveau te ruiken. Jerry Ji, Jack Ingham, Lars van der Vight en Denny Kloeth zijn met wildcards welkom op Bernardus. Kijk hier voor de volledige deelnemerslijst van het KLM Open.

Koop hier je tickets voor het KLM Open

Lees meer over
KLM Open