B-NL Challenge Trophy

Koelbloedige Jesper Svensson is iedereen de baas op B-NL Challenge Trophy

Jesper Svensson heeft de B-NL Challenge Trophy gewonnen. Op de Twentsche Golfclub won de Zweed met een totaalscore van veertien onder par. Hij bleef Brandon Stone één slag voor na een spannend slot.

Op een stralende dag met volop zon bleek Svensson nét iets beter dan Stone. De 27-jarige professional, die normaal gesproken op een klein Scandinavisch circuit speelt, begon furieus aan de laatste ronde met vijf birdies in zijn eerste zeven holes. Daarmee verdrong hij Benjamin Hebert, die na drie rondes aan kop ging, van de eerste plaats.

Beslissing op 17 en 18

Na zestien holes stond Stone plots op pole-postion om de titel te pakken op de Twentsche. De Zuid-Afrikaan wist al drie keer te winnen op de DP World Tour, dus die ervaring leek de doorslag te geven. Met één slag voorsprong verscheen hij op de tee van de korte par-4 zeventiende. Waar Stone eindigde met een par en bogey (matige drive op achttien), daar sloeg Svensson toe met een birdie op zeventien.

B-NL Challenge Trophy en winnaar Jesper Svensson

Omdat Svensson in de laatste flight speelde en Stone niet, wist de lange Zweed dat een par op hole 18 genoeg was voor zijn eerste overwinning op de Challenge Tour. Na een slimme approach naar het midden van de green had hij aan twee putts genoeg voor de winst. Stone werd alleen tweede, terwijl Will Enefer en Alex Fitzpatrick de derde plaats deelden op -12.

Ik was heel nerveus op de tee van 18

"Ik kan het niet geloven", reageert Svensson. "Het is mijn eerste toernooi op de Challenge Tour dit seizoen. Ik ben enorm blij." Zijn goede putten gaf de doorslag. "Dat onderdeel van mijn spel was echt geweldig. Op de eerste hole maakte ik vandaag een lange putt en dat zette de toon voor de rest van de ronde. Maar het blijft een moeilijke baan, zeker op de laatste holes. Ik was heel nerveus op de tee van 18, maar nadat ik de fairway raakte was mijn gevoel heel goed. Nu ga ik snel mijn vriendin en (groot)ouders bellen."

Wisselend succes voor Nederlanders

Beste Nederlander werd Vince van Veen op de 22ste plaats met een totaal van -5. Lars van Meijel moest genoegen nemen met een 42ste plaats (-1) en Davey Porsius eindigde na een teleurstellende laatste ronde als 54ste. Lees hier meer over de laatste dag van de TeamNL'ers.

Scores