Nieuws

Moet je even zien: oud-topvoetballer Gareth Bale in extase na eerste hole-in-one

Gareth Bale won met Real Madrid vijf keer de Champions League, de heilige graal in het clubvoetbal. Maar de 33-jarige Welshman heeft nog een talent. Na zijn pensioen als profvoetballer – hij hing begin dit jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen – stortte Bale zich volledig op de golfsport. Op Torrey Pines maakte hij zijn eerste hole-in-one: "Dit is een video voor de eeuwigheid."
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Gareth Bale heeft als topvoetballer heel wat successen gevierd. Zo bezorgde hij Real Madrid in 2018 de Champions League, onder meer door met een schitterende omhaal te scoren in de finale tegen Liverpool. Maar zelden juichte hij zo hartstochtelijk als na zijn succes op de iconische derde hole van Torrey Pines, waar in 2008 en 2021 het US Open werd gespeeld.

Hole-in-one

De Welshman plaatste zijn hole-in-one op Instagram en harkte daarmee al een slordige 500.000 likes binnen. Op de beelden is te merken dat de cameraman al direct door heeft dat Bale de bal perfect raakt. "Hello, sweetheart", klinkt het na de afslag. Waarna de bal enkele tellen later in de hole verdwijnt.

Bale gaat vervolgens volledig uit zijn dak. Uitzinnig van vreugde viert hij zijn finest moment op de golfbaan met zijn entourage. "Hij kan meer dan alleen omhalen maken", jubelt de cameraman, verwijzend naar Bales hoogtepunt als profvoetballer.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Liefde voor golf

Zijn liefde voor de golfsport is overigens niet nieuw voor Bale. Ook tijdens zijn actieve voetbalcarrière maakte hij er al geen geheim van een fervent golfliefhebber te zijn. In 2019 zorgde Bale zelfs voor ophef, door te poseren bij een spandoek waarop stond dat hij 'Wales en golf belangrijker vindt dan Real Madrid'. Met boze fans tot gevolg. En tijdens het WK in Qatar vorig jaar - zijn laatste toernooi als international - kreeg de sterspeler van Wales een golfverbod opgelegd om zijn zijdelingse passie te beteugelen.

Nu hij is gestopt als profvoetballer, is Bale vogelvrij en kan hij naar hartenlust aan zijn swing schaven. Resulterend in zijn eerste hole-in-one. En een hoop vreugde, zo ook bij een vriend van hem: "Dit is een video voor de eeuwigheid."

Hieronder zie je beelden van zijn glorieuze optreden voor Real Madrid, in de Champions League-finale van 2018:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Hole in one