Beleving en inspiratie

Geen voetballer zo gek van golf als Bale

Veel profvoetballers zijn idolaat van golf, maar weinigen zijn zo 'gek' van de sport als Gareth Bale. Hij liet 'kopietjes' van drie beroemde holes in zijn riante achtertuin aanleggen...
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Gareth Bale is natuurlijk in de eerste plaats voetballer, maar hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij golf nóg leuker vindt om te doen. Deze week wordt het Cazoo Open in Wales gespeeld, onderdeel van de European Tour. Bale, nog altijd in dienst van Real Madrid maar afgelopen seizoen spelend voor Tottenham Hotspur, 'support' dit toernooi. Dat past helemaal in zijn straatje als fervent golfliefhebber.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door European Tour (@europeantour)

Bale noemde een aantal jaren geleden golf zelfs een ‘obsessie’. Meer dan eens liet hij zijn passie voor golf ook blijken op het voetbalveld. Toen hij bij Real Madrid zijn dagen op de reservebank sleet, kreeg hij de kritiek dat hij te veel met golf bezig zou zijn. Die kritiek pareerde hij dan met een weergaloze goal tijdens een schaarse invalbeurt, gevolgd door een swingbeweging om de goal te vieren.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Bale deed zelf overigens ook een duit in het zakje en liet duidelijk blijken waar zijn prioriteiten liggen. Toen hij zich met Wales kwalificeerde voor Euro2020 poseerde het nationale elftal met Bale als middelpunt met een toch wel opvallende vlag, die in Madrid wel als een provocatie werd opgevat.

Achtertuin

Maar dat Bale gek is van en op golf staat buiten kijf. Een gevolg van die 'obsessie' was dat Bale in zijn achtertuin van zijn ook niet onaardige optrekje in Zuid-Wales drie beroemde holes liet ‘kopiëren’. Hij liet zijn keuze vallen op de beroemde 17de eilandhole op TPC Sawgrass, hole 12 van Amen Corner op Augusta National en de iconische Postage Stamp, de beroemde achtste hole, op Royal Troon in Schotland. 

Zijn we jaloers? Jazeker, wij zijn al blij met een putting mat in de woonkamer of een slagnet in de tuin...

De achtertuin van voetballer Gareth Bale
Beeld: SouthwestGreens
 Gareth Bale is met regelmaat op de golfbaan te vinden. Soms ook om zijn golfhelden te kopiëren...

An #SB2K inspired tour to @BakersBay. What a day! @RickieFowler @JustinThomas34 @JordanSpieth @SmylieKaufman10pic.twitter.com/9ACZ2acYbZ

 

 

 

 

Lees meer over
Banen Fun