NGF

Angelique Mackaaij zorgt voor een wonder met twee holes-in-one in vier holes: 'Niet te geloven'

De kans op een hole-in-one voor amateurs is ongeveer 1 op 12.500. Maar de kans op twee holes-in-one in één ronde is 1 op 67 miljoen. Desondanks kreeg Angelique Mackaaij het vrijdag voor elkaar in het European Seniors Championship. "Mijn WhatsApp is inmiddels ontploft."

Angelique had nooit eerder een hole-in-one gemaakt en plots gebeurde het twee keer op één dag. Op hole 7, een par 3 van 128 meter, pakte ze een ijzer-7 uit haar tas. "We stonden met z'n drieën op de tee en de bal ging strak op de vlag af", vertelt ze vanuit Luxemburg. "Toen zei ik: volgens mij zit 'ie erin. We kwamen bij de green aan en inderdaad: hole-in-one! Ik was wel even buiten zinnen en we hebben direct een foto genomen."

Ik ben niet zo overdadig met juichen en dat soort dingen, maar dit is wel heel speciaal

De eerste hole van de tweede negen op Kikuoka Country Club is ook een par 3. De afstand naar de vlag was 109 meter en Angelique koos voor een ijzer-9. "Opnieuw sloeg ik de bal strak op de vlag. Daar konden we niet zien of de bal in de hole ging, omdat het iets omhoog liep. Iemand van de EGA was bij de green en die bevestigde dat de bal erin zat. Er stonden ook een aantal mensen binnen te kijken, dus zij deden het raam open en iedereen begon te applaudisseren. Dat was echt gaaf!"

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Eerste vrouw ooit

"Het is niet te geloven. Mijn WhatsApp is inmiddels ontploft", gaat de speelster van Nieuwegeinse Golfclub en Utrechtse Golfclub Amelisweerd verder. "Ik ben niet zo overdadig met juichen en dat soort dingen, maar dit is wel heel speciaal. Mijn handen gingen de lucht in. Ik kon bijna niet geloven dat het gebeurde. Vooral die tweede hole-in-one was heel apart. Dat maak je niet vaak mee. Ik schijn ook de eerste vrouw te zijn die dit heeft gedaan in één ronde tijdens een EGA-wedstrijd."

Twee holes later kreeg Angelique nóg een kans. "Op hole 12 ging ik er weer voor, maar de bal eindigde vier meter links van de vlag. Je moet ook niet te veel vragen hè", lacht ze. "Maar ik maakte wel de birdie."

Leaderboard

Lees meer over
Hole in one NGF Wedstrijden