Beleving en inspiratie

Moet je even zien! NBA-ster uitzinnig na ‘zespunter’ en hole-in-one: ‘Krankzinnig’

Stephen Curry (35) is het gewend om driepunters te gooien op het basketbalveld, maar zondag leverde een heuse zespunter hem zijn eerste grote zege op de golfbaan op! En dat nadat hij een dag eerder al een hole-in-one had gemaakt.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

‘Steph’ Curry werd de enige echte ‘MVP’ (Most Valuable Player, zoals ze de belangrijkste speler in de Amerikaanse sporten noemen) in het American Century Championship, dat officieus ook wel de Super Bowl of Celebrity Golf wordt genoemd. De viervoudig NBA-kampioen met de Golden State Warriors versloeg over drie dagen Modified Stableford heel wat beroemdheden uit bijvoorbeeld het American Football en andere sporten, maar ook uit het golf zelf. Zo werd Annika Sörenstam zesde op de Edgewood Tahoe Golf Course in Nevada.

Buzzer beater

In Modified Stableford krijg je één punt voor een par, drie voor birdie en zes voor een eagle, terwijl er punten worden afgetrokken voor dubbel-bogey of ‘erger’. Curry, die op 10-jarige leeftijd begon met golfen en van wie al langer bekend is dat hij ook met een club in zijn handen zeer getalenteerd is, stond met nog één hole te spelen tweede achter oud-tennisser en voormalig Century-kampioen Mardy Fish. Op de afsluitende par-5 kreeg Curry zijn bal in twee slagen op de green, om vervolgens de putt te holen voor wat ze in zijn normale sport een echte ‘buzzer beater’ zouden noemen.

Met deze ‘zespunter’ bracht de basketballer iedereen in extase, inclusief zichzelf. Hij gooide zijn petje af en vierde uitbundig feest, terwijl de fans ‘MVP! MVP!’ scandeerden.

Krankzinnig

“Ik heb er altijd van gedroomd om op de green van 18 zo’n putt te holen voor het publiek. Gelukkig ging hij erin, het was echt krankzinnig”, blikte een dolgelukkige Curry terug na de putt die online al miljoenen keren bekeken werd. “Ik speel al zo’n tien jaar mee in dit toernooi en om nu die overwinning te hebben, voelt echt heel speciaal.”

Black-out

Curry kwam alles bij elkaar uit op een totaal van 75 punten, tegenover de 73 van oud-tennisser Fish. Daarvan had hij er op zaterdag in één keer acht gepakt met een hole-in-one op de 140 meter lange par-3 7de. “That was wild. Het contact was goed en de bal ging recht op de vlag af, maar zelfs dan verwacht je nooit dat hij in de hole verdwijnt”, zei Curry, die door het dolle heen was en vanuit de teebox helemaal naar de green sprintte. “Ik zag wat handen de lucht ingaan en daarna kreeg ik een black-out.” Qua hoogtepunten bleef het daar dus niet bij!

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Fun Hole in one